3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Halit Narin de inşaatçı oldu

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde, 3.000 konuttan oluşacak, Halit Narin Parkı içindeki Erguvan Mahallesinin temeli törenle atıldı. 

Temel atma törenine Çerkezköy Kaymakam’ı A. Akın Varıcıer, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ÇTSO eski Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Ömer Kılınç, İşadamı Halit Narin ile çok sayıda davetli katıldı. 

Çerkezköy Kaymakamı Varıcıer, ilçelerinin büyük bir hızla göç almaya ve aynı hızla da ihtiyaçlarının artmaya devam ettiğini belirterek, projenin gelişim için gerekli olduğunu ve ilçeye çok şey katacağını bildirdi. 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, projenin çok büyük ve önemli bir atılım olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 

"Öncelikle sevgili Halit ağabey, Allah sağlık sıhhat versin, sizin bizdeki yeriniz ayrıdır. Ancak şöyle de bir gerçek var ki, insanın kaç yaşına kadar yaşadığı çok fazla önemli değil, önemli olan öldükten sonra da isminin yaşaması. nasıl ki bazı büyüklerimizin isimleri kendileri öldükten yıllar, hatta asırlar sonra bile yaşayabiliyorsa önemli olan bu şekilde yaşanmasıdır. İşadamımız Halit Narin Çerkezköy’ün önemini daha yıllar önceden görmüş, Çerkezköy’ün konumunu fark etmiş ve Çerkezköy’e ilk fabrikayı getiren sanayicimiz olmuş. Şimdi de yine geleceği görmüş olacak ki bu mübarek günde büyük ve önemli bir projenin temelini atma töreninde burada toplandık." İş adamı Narin ise projenin Çerkezköy’de yeni bir yaşamın kapılarını aralayacağını ifade ederek, 3.000 konutluk dev projede alışveriş merkezleri, sinema, spor alanları, açık ve kapalı yüzme havuzları gibi çok sayıdaki sosyal tesisinde yer alacağını kaydetti. 

Narin, yıllardır Çerkezköy’e yatırımlar yaptığını belirterek, şöyle dedi: 

"İnşallah bundan sonrada önümüzde bir 30 sene daha var ve bu süre içerisinde de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Şimdi diyeceksiniz ki, yahu yaş kaç olmuş daha ne 30 senesi... Ama hiç heveslenmeyin, daha gitmeyi düşünmüyorum, daha 30 yıl kadar buralardayım. İnsan hissettiği yaşta, enerjisinin verdiği yaştadır. O yüzden burada bulunan tüm genç hanım ve beyefendilerin yüzlerini yaşlı olarak görüyorum. 130’a kadar falan yaşamayı planlıyorum. Bu güzel ve mübarek günde temel törenimizin hayırlı olmasını diliyorum ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu proje ile Çerkezköy’e çok şey katacağımızı, Çerkezköy’ü yeniden yapılandıracağımıza inanıyorum." Daha sonra, Çerkezköy Kaykamamı Varıcıer, Belediye Başkanı Ertem, İşadamı Narin ile oğlu Emre Narin, projenin ilk etabı olan Erguvan mahallesinin temelini projenin geçekleştirileceği Pınarça yolu üzeri, Halit Narin Meslek Lisesi karşısında birlikte attılar. 

36.000 metrekarelik geniş bir alan üzerine inşa edilecek olan Narin
Park’ın ilk etabı konumundaki Erguvan mahallesinin konutları 2009 yılında teslim edilecek. Projenin tamamının ise 2015 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?