3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

'Her ilçeye bir internet evi' kampanyası

Türk Telekom'un ülke genelinde başlattığı "Her ilçeye bir internet evi" kampanyası kapsamında Tekirdağ'ın Saray ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde internet evleri düzenlenen törenle açıldı. 

Açılışlara katılan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, şehirde 50 binin üzerinde ADSL bağlantısı olduğunu ifade ederek, bunun Tekirdağlılar'ın dünyayı nasıl algıladığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. 

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi internet evi açılışlarına Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Kaymakam Zafer Orhan, Tekirdağ Telekom İl Müdürü Fahrettin Göktürk ve vatandaşlar katıldı. 

İnternetin 1980 yılından sonra sivil kullanıma açıldığını ifade eden Vali Doğan, Tekirdağ'da 50 binin üzerinde ADSL kullanıcısı olduğuna dikkat çekti. Tekirdağlı vatandaşların dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydeden Vali Doğan, "Bugün Tekirdağ'da 4 bin 500 tane bilgisayar öğrencilerimizin hizmetinde bu bir başına bir anlam ifade ediyor ama vatandaşın her zaman kullanabileceği ortamlar okullar değil. Bu anlamda Ulaştırma Bakanlığı elimizdeki evrensel hizmet kanunundan da yararlanarak bazı açılımlara gitti. Bu açılımlar sayesinde Telekom bir rehber örnek kuruluş olarak tercih edildi. İlçelerde ve İlçe merkezlerinde Türkiye'nin tamamını kapsayabilecek şekilde vatandaşların ücretsiz olarak internet hizmetinden yararlanabileceği birimlerin kurulması istendi. Tekirdağ da bütün ilçelerimiz bundan haberdardır ama 4 yıl içerisinde kendilerini bu konuda hizmet açığının bulunduğunu ifade ederek gerekli hazırlıkları yaptılar ve buralarda Telekom Müdürlüğümüz altyapıyı sağladı. Umuyoruz ki bu hizmet Tekirdağ da her noktaya ulaşır şu anda bizim bildiğimiz yanlış biliyorsam 50 bin civarında ADSL bağlantısı var. Tekirdağ'da nüfusunun 728 bin olduğu düşünülürse 50 bin rakamının oldukça iyi bir rakamdır. Yani Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakamdır. Bu Tekirdağ'ın dünyayı nasıl algıladığının açık bir göstergesidir. Tekirdağ dünyayı iyi tanıyor gelişmeleri yakından şahitlik ediyor ve dolayısıyla bu gelişmelere ayak uydurmayı becerebiliyor. Tekirdağ da 2009 yılına girdiğimizde ADSL ulaşımı sağlanamayan internet ulaşımı sağlanamayan köy kalmayacak" şeklinde konuştu. 

Tekirdağ Telekom İl Müdürü Fahrettin Göktürk ise Türkiye'de internetin 15. yaşını doldurduğunu ifade ederek, internet kullanımının giderek yaygınlaştığını söyledi. Ülkeler arasında rekabet koşullarının değiştiğini belirten Göktürk, "Türk Telekom'un 2007 yılında başlattığı kampanya projesi 850 ilçemizde devam ediyor. Bu proje kapsamında belediye ve kaymakamlıklarımız ile protokol imzalayarak 20'şer adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet içeren kamuya açık internet evleri kuruldu. Tekirdağ'da Marmara Ereğlisi, Saray, Hayrabolu ve Şarköy'de internet evleri hazır hale getirildi. Bundan sonra diğer ilçelerimizde de aynı çalışmalar yapılarak internet evlerini açmayı planlıyoruz" dedi. 

Açılışın ardından Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ve beraberindekiler hizmete açılan internet evlerini inceleyerek öğrenciler ile sohbet etti.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 11:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?