5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Hürriyet'te heyelan: 2 ev boşaltıldı

TEKİRDAĞ'DA HEYELAN

Tekirdağ'ın Hürriyet Mahallesi'nde heyelan meydana geldi. Yol kenarındaki istinat duvarının yıkıldığı heyelan sonrası 2 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.

Dereağzı mevkiinde sabah saatlerinde heyelan meydana geldi. Olayda yol kenarındaki istinat duvarı yıkılırken, 2 ev olası toprak kaymalarına karşı boşaltıldı. Toprak kayması sonucu bölgeye gelen polis ekipleri bölgede güvenlik önlemi aldı. Mahalle sakinlerinden Orhan Battal, daha önce bölgede kömür ocakları olduğunu, bu nedenle yerin altının boş olduğunu söyledi. Kış mevsiminde kar ve yağmur yağışından dolayı toprağın yumuşadığını söyleyen Battal, mahalle sakinlerinin kendi paralarıyla yaptırdığı duvarın da yıkıldığını bildirdi. Daha önceki belediyelerin buralara ev yapılmasına izin vermesine tepki gösteren Battal, "Daha önce belediye de buralara nasıl yapılmasına müsaade etmiş? Nerdeyse evler deniz içine girecek. 3-4 katlı binalar yapılıyor'' dedi.

''Kendi paralarımızla istinat duvarı yaptık. Ama 4-5 şiddetinde bir deprem olduğu zaman buralar yerle bir olacak'' ifadelerini kullanan Battal, "Burası mücavir alan. Buraya bina yapmak için Edirne'den ruhsat alınıyor. Bu binalarda oturanların birçoğunun oturma ruhsatı yok" iddasında bulundu.

Selami Çevik isimli başka bir mahalle sakini ise, "Sabah kalktığımızda bir ses duyduk ve baktık burası çökmüştü" şeklinde konuştu.

TEKİRDAĞ'DA HEYELAN
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 20:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?