3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Okulda tatbikat paniği

Tekirdağın Çerkezköy İlçesinde düzenlenen yangın tatbikatı velilerin yüreklerini ağızlara getirdi. 

Tatbikatın yapılacağından haberi olmayan veliler, okula siren çalarak giren ambulans ve itfaiye araçlarını görünce paniğe kapıldı. 

Hemen okula akın eden veliler bahçe içinde öğrencilerin koşuştuğunu görünce korkuya kapılarak hüngür hüngür ağlamaya başladı. Devreye giren öğretmenler yapılanın tatbikat olduğunu anlatınca veliler dahatladı.

Çerkezköy Sivil Savunma Müdürlüğü ile Çerkezköy İtfaiyesi olası yangınlara karşı yapılması gerekenleri anlatmak için Mevlana İlköğretim Okulunda tatbikat düzenledi. Senaryo gereği verilen alarmın ardından 550 öğrencinin eğitim gördüğü okul 2 dakika 28 saniyede boşaltıldı. Üst katlarda mahsur kalan temsili öğrenciler ise itfaiye, sivil savunma ve okul kurtarma mangası tarafından kurtarılarak ambulanslara alındı.

Bu sırada tatbikat için okul bahçesine siren çalarak giren itfaiye ve ambulansları gören veliler ise paniğe kapılarak okula akın etti. Okul bahçesinde koşuşan öğrencileri ve tatbikat gereği bina içine atılan sis bombasınından çıkan dumanları gören veliler paniğe kapıldı. Tatbikattan habersiz çocuklarının yangından etkilendiğini düşünen bazı veliler baygınlık geçirdi, bazıları ise hüngür hüngür ağladı. Öğrenci velilerinin feryatları üzerine duruma müdahale eden öğretmenler ise yapılanın tatbikat olduğunu anlatmasıyla ortalık sakinleşti. Tatbikat ise başarıyla tamamlandı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 15:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?