16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Osman Durmuş'un Tekirdağ ziyareti

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, hükümetleri zamanında doktorlara uyguladıkları mecburi hizmete gerekçe olarak, "Doktorlarımıza mecburi hizmeti, herkes kendi memleketinde sağlık hizmeti alsın diye verdik" dedi. 

Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Tekirdağ Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı'nın konuğu olarak "Türkiye ve Tekirdağ'da Sağlık" konulu konferansa katıldı. 

Konferansta konuşan Osman Durmuş, hükümetleri zamanında Gebze, İzmit, Adapazarı, Düzce, Bolu'da yaşanan deprem sonrasındaki yatırımlara değinerek "Biz 115 bin aileye bir buçuk sene katı gıda verdik. 45 bin geçici konut yaptık. Konutların en pahalısı 1 milyar 900 milyon lira. Kalıcı konutların 100-120 metrekare olanları 21 milyar liraydı" dedi. 

Vatandaşın deprem döneminde kan verebilmek için sıralarda beklediğini, kan stoklarının dolduğunu söyleyen Durmuş, şöyle konuştu: "Onun için 'Sevgili vatandaşlar. Kanınız sizde kalsın, kanın en iyi saklandığı yer sizin damarlarınızdır' dedim. Bu millet verebilecek hiçbir şey bulamazsa kanını verir. 'Kan bağışını durdurun, bir şey vermek istiyorsanız bir kilo sabun, bir takım beyaz çamaşır verin. Enkazın altından çıkan üstü başı toz toprak perişan haldeki insanların elini yüzünü yıkayacak sabunu yok, cebinde parası yok. Eczacının evi yıkılmış, eczane kapalı. İlaç gönderin dedik." 

Konuşmasında, hükümetleri zamanında doktorlara uyguladıkları mecburi hizmetin de gerekçelerine değinen Osman Durmuş, "Doktorlarımıza mecburi hizmeti herkes kendi memleketinde sağlık hizmeti alsın diye verdik. Doğuya doktor gönderdik, ebe gönderdik, hemşire gönderdik. Herkes büyük memleketlere gelmek istiyordu. Zaten sıkıntıda olan, ekonomi çalışmayan İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de olan doktorlara maaş ödeniyordu. Poliklinik sayısı az olduğu için onlar da hizmet üretmeden maaş alıyorlardı. Bunlar benim meslektaşlarımdı. Hiç kimsenin bu ülkede emek vermeden maaş almasına gönlüm razı olmadı"
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 14:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?