3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Öztrak: Hataların bedelini öderiz

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Hataların bedelini öderiz" dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, partinin Tekirdağ İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Anayasa Mahkemesi'nin, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren Öztrak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Anayasa Mahkemesi'nin mali denetimi sonucu partinin bazı hesaplarında yeterli özenin gösterilmediğinin söylendiğini kaydeden Öztrak "Bazı hesaplarda mahkeme yeterli özenin gösterilmediğini söylüyor bir takım cezalar veriyor. Genel Başkanımız da söyledi. Biz hukuka saygılı bir partiyiz. Hatalarımız varsa yaptıysak bir hata, hesaplar doğru tutulmadıysa, ben burada yenmiş içilmiş bir şey olduğunu sanmıyorum. Olmaz bizim partimizde. Ama demek ki hesapları tutarken eksiklikler olmuş. Bunlardan ders alırız. Yargı ile hiçbir şekilde saç saça başbaşa gibi bir sıkıntımız olmaz. Hataların da bedelini öderiz. Partinin kapatılması meselesi sadece dün anayasa mahkemesinin de açıklandığı gibi sadece spekülasyondan ibarettir.
Ama çok açık ve net söylüyorum biz yargı kararlarına saygılıyız.Böyle bir şey tespit edilmişse bunlara bakılacak bir daha da hataları yapmayacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından görevinden alınan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Fedai Güven genel merkez tarafından yeniden görevine getirildi. Ankara'da İlçe Başkanı Fedai Güven'in itirazını değerlendirdiklerini ifade eden Faik Öztrak, itirazı haklı bularak İlçe Başkanı Güven'i görevine iade ettiklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 17:59:04
Güncelleme :28 Haziran 2008 Cumartesi 18:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?