3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ Barosu'ndan teröre tepki

Tekirdağ Baro Başkanı Av. Hasan Orta, Tekirdağ Barosu adına yaptığı açıklamada Aktütün Jandarma Karakolu`na yönelik düzenlenen terör saldırısını kınadı. 

Tekirdağ Baro Başkanı Av. Hasan Orta yaptığı açıklamasında, "Şehitlerimizin yakınlarının ve ulusumuzun çektiği acı yürekleri dağlamaktadır. Doğudaki hudut karakollarımızdan Aktütün Jandarma Karakolu'na Kuzey Irak`tan sızan teröristler tarafından yapılan hain saldırı sonucunda 15 askerimizin şehit, 2 askerimizin de kayıp olması ve ayrıca 22 askerimizin de yaralanması, Ramazan Bayramı'nın son günlerini tüm ulusumuzun büyük bir üzüntüye boğulmasına sebebiyet vermiştir. Son birkaç yıldır terör belasının yeniden hortlaması sonucu yeniden yaşamaya başladığımız olaylar sorunun büyüklüğünü göstermektedir. Sorun, sınır bölgelerimize kahraman, fedakar ve cesur askerlerimin sevk edilmesi ile çözülemeyecek kadar karmaşıktır. Bu denli karmaşık olayların ise daha gerçekçi iç ve dış güçlerin hoşgörüsüne bağlı olmayan güç kullanımı ve 'Hukuk Devleti' ilkelerini göz ardı etmeyen düzenlemelerle ortadan kaldırılabileceğine inanıyoruz" dedi. 

Sorunun gecikmeye tahammülü olmadığının altını çizen Orta, "Herhangi bir suçlamada bulunmadan her kurum özeleştirisini yaparak yeni baştan çözümler üretmek zorundadır. Bunu aynı karakolda vatanı uğrunda canını feda eden şehitlerimize ve diğer tüm şehit olan vatan evlatlarına borçluyuz. Tekirdağ Barosu 402 mensubu ile onların manevi varlıkları önünde saygı ile eğilmektedir. Şehitlerimize Tanrı`dan rahmet ve büyük Türk ulusu ile ailelerine başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 18:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?