3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da doğaya yem takviyesi

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, kış şartlarında doğada yem bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için özellikle ilçelerde doğaya yem takviyesi yaptı. 

Ağır kış şartlarında beslenmekte zorlanan yabani hayvanları düşünerek harekete geçen Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, doğaya 2.5 ton yem takviyesi yaptı. Aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan yaban hayvanları için Tekirdağ İl Çevre Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Saray ilçelerinde yaban hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere yem dağıttı. 

Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürü Adnan Kaplan, yaban hayatını korumak amacıyla karla kaplı bölgelere yem bıraktıklarını ifade ederek, "Kar yağışı ile birlikte yabani hayvanların aç kalabileceğini düşünerek her yıl kar yağışlarının ardından bu tür çalışmalar yapıyoruz. Çünkü kar yağdığı zaman kuşlar ve yırtıcı hayvanlar beslenme sıkıntısı yaşayabiliyor Olumsuz kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının beslenmesi için doğaya yem takviyesi yapıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 12:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet zümbül IP: 85.110.116.xxx Tarih : 6.03.2008 17:01:57

sayın tekirdağ il cevre ve orman müdürlügü bu gibi olaylara herkezin toplu olarak katılım yapması gerekiyor sadece sizlerin katkılarıyla olmuyor hem dogayı korumak adına hemde dogal dengenin bozulmasını önlemek tüm vatandaşlarımızın görevidir herkezi sağduyulu almaya davet ediyorum iyi günler..