3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Vatandaşlara bir kamyon kiraz dağıtıldı

Tekirdağ'da 44'ncü Kiraz Festivali çerçevesinde yapılan kiraz yarışması sonuçlandı. Yarışmada, festivalin doğduğu Naip Köyü'nden katılan Sefer Bahadır siyah kiraz dalında, Ekrem Örnek ise kırmızı kiraz dalında birinci seçildi. 

Tekirdağ'da bu yıl 44'ncüsü düzenlenen Kiraz Festivali nedeniyle "en iyi kiraz" yarışması düzenlendi. Anfi tiyatroda yapılan yarışmaya 20 üretici katıldı. Tarım İl Müdürü Haydar Soykan, 13 kişiden oluşan jüri üyelerinin tüm üreticileri kiraz bahçelerinde gezerek değerlendirme yapıldığını ifade ederek bu yıl ilk kez aroma-renk kriterlerinin yanı sıra ilaçlama katıntı izlerine bakıldığını söyledi. Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün ise festivale adını veren kiraz yarışmasının her yıl daha büyük heyecanla yapıldığını ve üreticilere destek olunması gerektiğini söyledi. 

Daha sonra en güzel kiraz yarışmasının sonuçları açıklandı. Kırmızı kiraz dalında, 28,88 puan alan Ekrem Örnek isimli üretici birinci, Talat Karaevli ikinci, Sebahattin Erdoğan ise üçüncü oldu. Siyah kiraz dalında ise 24,50 puanla Sefer Bahadır birinci, Gül İçer ikinci ve Hasan Ergen üçüncü oldu. Yarışmacılara Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü tarafından 5 dekarlık yeni kiraz bahçesi armağan edildi. Ayrıca yarışmaya dereceye giren üreticilere ödülleri Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan ile Tekirdağ Belediye Başkanı Ahmet Aygün tarafından verildi. Yarışmanın ardından ise programa katılan vatandaşlara bir kamyon kiraz dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 12:34:52
Güncelleme :17 Haziran 2008 Salı 12:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?