22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Yağmur altında anıt açılışı

Tekirdağ Belediye Başkanlığı tarafından yaptırılan Tekirdağ'ın Türk yurdu olmasını sağlayan Padişah Murat Hüdavendigar (I. Murat) anıtı yağmur altında gerçekleşen törenle açıldı. 

Belediye Başkanı Ahmet Aygün, törende yaptığı konuşmada, Padişah I. Murat tarafından Tekirdağ'ın Türk topraklarına katıldığının vatandaşlar tarafından bilinmediğini ve bu nedenle bir anıtla adını yaşatmak istediklerini belirtti. Yağmur yağışı altındaki düzenlenen törende şemsiye altında konuşan Belediye Başkanı Aygün, "Murat Hüdavendigar Han tarafından Tekirdağ Türk yurdu olarak Türk topraklarına katıldı. Aslında belediye başkanı olmadan önce ben bilmiyordum. Halkımız da bilmiyor. Ben anıt yaptırılırken vatandaşlarıma sordum onlar da bilmiyordu. Tekirdağ'da bir ilköğretime de aynı isim Valimiz Sayın Aydın Nezih Doğan tarafından verildi. İkinci Alay anıtını da yapmak istiyoruz, bunun da sözünü burada veriyoruz" dedi. 

Konuşmanın ardından sanatçı Memiş Aslan'a yaptırılan anıt, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, Emniyet Müdürü Celal Demir tarafından kurdele kesilerek açıldı. Açılış sırasında Belediye Başkanlığı Mehteran Takımı da mini bir konser verdi. Yağmur altında yapılan anıt açılışına çok sayıda vatandaş katıldı.

MURAT HÜDAVENDİGAR 

Orhan Bey'in oğlu olan Murat Hüdavendigar, 1326 yılında Bursa'da doğdu. Murat Hüdavendigar şehzadeliği döneminde ağabeyi Gazi Süleyman Paşa ile birlikte Tekirdağ ve Trakya'nın fethinde kumandanlık yaptı. Ağabeyinin 1359 yılında vefatıyla birlikte Rumeli'deki ordunun başına geçerek 1360 yılında da tahta çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?