30
Nisan
2024
Salı
GÜNCEL

Troy bugün kurtarılacak

Tekirdağ Marmara Ereğlisi açıklarında olumsuz hava koşulları neticesinde, geçtiğimiz hafta içerisinde karaya oturan Hollanda bandralı Troy adlı geminin kurtarma çalışmalarının bugün neticelendirilmesi planlanıyor.

Etkili olan fırtına ve tipi nedeniyle 24 Ocak 2006 Salı günü Marmara Ereğlisi 5 mil açıklarında 30 derece sancağa yatan Hollanda bandralı Troy adlı yük gemisi, karaya oturmuştu. Kurtarma ve yardım işlemleri ile ilgili olarak Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Alemdar II römorkörü çarşamba günü saat 17:50 itibari ile olay yerine intikal ederek kurtarma çalışmalarına başladı.

Cuma günü sabah saatlerinde Söndüren-6, Çevre-1 römorkörleri ile İkmal botu, pazar günü saat 05:30'da da Doğan Kartal isimli gemi kurtarma çalışmalarına katıldı. 29 Ocak 2006 Pazar günü saat 06:30 itibari ile limbo işlemine başlanan kurtarma çalışmalarında, gemi 30 Ocak 2006 Pazartesi günü saat 08:30 itibari ile karaya oturduğu yerden kaldırılarak yüzdürüldü.

Tekirdağ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Geminin su altı incelemesi ve ters limbo işleminden sonra kurtarma çalışmalarının bu akşam tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada; yapılan çalışmalar esnasında şu ana kadar herhangi bir can-mal ve çevre kirliliği yaşanmadığı vurgulandı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 11:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?