30
Nisan
2024
Salı
SİYASET

İlin sorunları

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Tekirdağ'ın en büyük sıkıntısının, Ankara'da, tüm sorunlarını çözmüş bir Avrupa kenti gibi algılanması olduğunu öne sürdü.

Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ'a atanan ve 23 Ocak tarihinde görevine başlayan Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt, 10 günlük süre içerisinde Tekirdağ ile ilgili izlenimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Tekirdağ'ın içi ile Ankara'dan görünen fotoğrafı arasında büyük farklar olduğunu belirten Vali Doğan, "Tekirdağ'ın hiç de öyle olmadığını Ankara'ya anlatmak, her kişi ve kuruluşun görevi. Hak edilen yatırımlar alındığı takdirde sorunların aşılmaması için hiçbir sebep yok" dedi.

Tekirdağ'a her yıl yaklaşık 50 bin kişinin göç ettiğini, bu göç ile birlikte başta eğitim olmak üzere her alanda sıkıntı yaşandığını dile getiren Tekirdağ Valisi Nezih Doğan, "Eğitim sorununun çözümü için büyük adımlar atılmış, ancak yeterli değil. Bu konuda başta sanayiciler olmak üzere tüm kişi ve kuruluşlara büyük iş düşüyor. Ortaöğretim kurumları için tasarladığımız kampus alanının faaliyete geçmesi ile birlikte eğitim ve derslik alanında büyük bir rahatlama yaşayacağız" diye konuştu.

Tekirdağ Limanı'nın demiryolu bağlantısı ile İstanbul ve çevrenin yükünü hafifletecek hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Doğan, Çorlu Havaalanı'nın da daha kullanılır hale getirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Doğan, şunları kaydetti: "Çorlu'dan Ankara, İstanbul ve turistik yörelere yapılacak uçuşlar bize büyük kazanç sağlar. İstanbul'un da yükünü almış oluruz. Bunun için en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Türkiye'nin her ilinde olan sorunlar Tekirdağ'da da var ancak, ilin konumuna göre sorunların niteliği ve standartları değişiyor."

Tekirdağ Valisi Doğan, tarihi evler ve şehitlik konusunda da restorasyon ve iyileştirme çalışmaları için gerekli ortamın hazırlanacağını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 14:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz Süha DOĞAN IP: 85.98.173.xxx Tarih : 14.02.2006 21:44:07
GÜZEL ÜLKEMİZİN ŞEHİRLERİ Öncelikle görevine yeni başlayan sayın valimize siyasi kariyerindeki başarıları ve ülkeye yaptığı hizmetlerin Tekirdağ ili için de hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Sade bir vatandaş olarak ülkemiz genelinde 4 büyük şehir olan Antalya,İzmir,Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin yakınlarında bulunan illerin neden yeterince gelişemediğini merak etmişimdir.Üç kemaller diyarı tekirdağ da istanbul a yakınlığı ile ülke nüfusunun 3 te 1 inin yaşadığı şehirden bir şeyler almalı diye düşünüyorum.Elbette sayın valimizinde ifade ettikleri gibi Tekirdağ ın öncelikli sorunu ve maalesef ülkemizinde öncelikli sorunu eğitim.Öyle ki aslında toplum olarak eğitime son derece önem veriyoruz.Ülke genelinde başlatılan ve özel bir tv kanalında gerçekleştirilen yaşasın okulumuz kampanyasını izlemişsinizdir.İnanın bir vatandaş olarak neredeyse ağlayacaktım.Muazzam paralar bağışlandı üstelik 160 bin ytl gibi büyük rakamlar yurt dışında yaşayan gurbetçilerimizin katkılarıyla okul yapımında kullanılmak üzere hibe edildi.MEB Bakanımız Sn.Çelik te katkıda bulundu ne kadar güzel bir olay.İnsan Türklüğüyle nasıl gururlanmaz dünyada bizim kadar yardımsever bizim kadar milliyetçi bir ırk daha yok inanın.Allah ülkemize ve milletimize globalleşen dünyada layık olduğu yeri en kısa zamanda nasip eder inşallah. Tekirdağ sayın valimizin girişimleri ve katkılarıyla daha da güzel ve yaşanabilir bir şehir olacaktır şüphesiz.Geriye dönük kariyerlerinde sayın valimizin bulunduğu görevlerin özelliği ve ankara da bürokrasiye yakın olması Tekirdağ ili için önemli bir avantajdır.İlin sahip olduğu kültürel değerlerin ülke geneline tanıtımında vali beye olduğu kadar ilde bulunan diğer kurum ve kuruluşlarada ciddi görevler düşmektedir.Başarı her yerde ekip işidir.Dolayısıyla halkıyla ve idarecileriyle Tekirdağ büyümeli ve İstanbul gibi metrapol satatüsünde bir şehire olan yakınlığıyla da layık olduğu yere gelecektir.Allah yar ve yardımcınız olsun.