19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Dışişleri çarkı ve Araplar...


ŞİMDİ ne olacak, tabir caizse, işler arapsaçına döndü... Başbakan’ın Gazze konusunda Hamas’tan yana tavır koyup, “Ama onlar seçimle geldiler” diye, adamların ellerindeki silahları neredeyse görmezden geldiğini hatırlayacaksınız.
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerini yazan gazetelerin daha mürekkebi bile kurumadan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu yaklaşıma tuhaf bir yaklaşım yaptı; Fikret Bila ile yaptığı söyleşi de “Hamas’ın karar vermesi gerekiyor” dedi.

* * *

NE kararı, Hamas’ın vermesi gereken karar ne?
“Silahlı bir örgüt mü olmak istiyorlar, siyasi bir hareket mi?”
Buyrun bakalım, Başbakan’ı ne diyor, Bakan’ı ne diyor?
“Men çe guyem, tamburem çe zened?”
Ben ne diyorum, tamburum ne çalıyor?

* * *

ÖNCE at, tut, mangalda kül bırakma, sonra Amerika’daki Yahudi lobisi açık açık “Hop hop!” deyince, okyanusun ötesinden bizim duyamayacağımız sesler gelince, “Benim hedefim İsrail halkı değildir, katliam yaptıran yöneticilerdir” deyip “telafi” frekansına gel. Arkadan da Dışişleri Bakanı’nın “Hamas da kendisine bir çekidüzen versin!” demeye gelen makam değişikliği...

Diplomasi, dışişleri ince işlerdir, meydandaki adama “Al ananı git!” demekle yürümez...

Hele hele Hariciye tedvire memur, “müşavir müderrisler”le hiç yürümez.

* * *

GAZZE katliamının başladığı günlerdi, yanlış da olsa, fevri de olsa Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakan’ı çok hareketliydi, oraya buraya koşup duruyordu.

Ya Araplar neredeydi?

Mısır’ın, Ürdün’ün, Suriye’nin, Suudi Arabistan’ın Arapları neredeydi?
Neredeydi bu Araplar?

Onların nerede olduklarını bilmek için Falih Rıfkı Atay’ın “Zeytindağı” ile Cemal Paşa’nın anılarını önermiştik...

Kızanlar oldu, “Arap düşmanlığı” demeye getirenler oldu.

* * *

BİZ neyi sormuştuk?

“Bu Araplar nerede?” demiştik...

Buyurun nerede olduklarını görün: 

“Mısır, Gazze’ye gitmek isteyen, aralarında 2 eski milletvekilinin de bulunduğu 30 kişilik Türk heyetini sınır dışı etme kararı aldı. Türk heyeti, buna rağmen Refah’tan ayrılmadı. Dışişleri Bakanı Ali Babacan ise Mısır’dan heyet için gerekli iznin alındığını söyledi.

Türkiye’den insani yardım amacıyla Gazze’ye giden AKP eski milletvekilleri Süleyman Gündüz ile Muhammet Polat’ın yanı sıra Yeryüzü Doktorları, İsra Derneği, Cansuyu ve diğer insani yardım kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve doktorlarının da aralarında bulunduğu 30 kişilik heyet hakkında Mısır’a hakaret ettikleri gerekçesiyle sınır dışı kararı verildi. Fakat Türk heyeti bölgeden ayrılmamakta ısrar etti.”

* * *

BU haber, ne bir kartel gazetesinde, ne laiklerin bir gazetesinde, ne bir Kemalist gazetede yayımlandı.

Bu haber, okurlarının yüzde 99.99’u Müslüman olan, “Vakit” gazetesinin 26.01.2009 tarihli sayısının birinci sayfasında “Mısır’dan Zorbalık” başlığı altında, en büyük haberlerden biri olarak yayımlanmıştır.

Gördünüz işte, Araplar nerede?

Hasan Pulur/Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 10:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?