31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Başbakan, Paşa’nın eşine iş takipçisi olursa!..

Yalanlanmadı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek önceki gece Star TV’de katıldığı programda, doğruladı. Oğullarının atv ile Sabah Gazetesi’nin yeni sahibi Ahmet Çalık’la ve kendisinin de Başbakan Tayyip Erdoğan ile “gizli hiçbir ilişkisi olmadığını” söyledi.

İlişkiler açık.

Her şey belgeli.

Emekli oramiralin anlattığına göre, Başbakan Tayyip Erdoğan 2003 yılında; durumdan iş çıkartmaya çalışan “iş takipçisi” refleksiyle hareket etmiş. Bir gemiyi denize indirme töreni sırasında yüksek protokol üyeleri arasında bulunan Donanma Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in eşi Sevil Örnek’in yanına yaklaşmış.

Ve zarfı atmış.

Ben de yeni öğrendim.

Başbakan’ın yaptığına “zarf atma” yani küllenmiş olan talebi kışkırtma diyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan bu törende komutanın eşine; “Sizin bir istimlak sorununuz varmış” diye laf açınca; iş dünyasının deyimiyle “zarf atmış” yani devletle düğümlenmiş alacak işini çözmek peşinde koşmuş koşmuş da yorulmuş kişinin küllenmiş umudunu yeniden canlandırmış oluyor.

İşte bu noktada başlıyor.

Başbakan zarf atınca.

Komutan eşinin; “istimlak edilmiş handaki 2 odalı mülkünün mahkeme kararıyla 75 milyar liraya bağlanan alacağını Belediye Başkanı’ndan tahsil etme umudu” yeniden canlanıyor.

Başbakan telefon ediyor.

Belediye Başkanı’nın “hayır şimdi ödeyemem sayın Başbakanım” deme şansı var mı? Dediği an o belediye başkanının iktidar partisinde siyasi hayatı biter. Sadece kendisinin değil, yedi sülalesinin siyasi geleceği kararır. Ülkemizin “parti içi demokraside ulaştığı” bu en üst noktadan ötürü, Başbakanımız “komutan eşlerinin iş takipçisi” konumuna düşmek zorunda kalır. Bu yüzden; ülkemizde demokrasinin her alanda, dibine kadar, sonuna kadar, gidebildiği en geniş alana kadar yayılıp gelişmesi gerekir. Sadece darbeci generalleri değil, “olmamış darbelerin hatıra defterini tutan oramirallerin eşlerinin belediyeden istimlak parası alacaklarının iş takibini yaparak vatandaşların kanun, hukuk karşısındaki eşitliğini bozan başbakanların” da Ergenekon türü davalarla yargılanması gerekir.

Evet ben de katılıyorum.

“Darbecilik geriletilmelidir ve kökü kazınmalıdır” diye haykıran demokrat yazar-çizer arkadaşlarımızın asil çağrılarının; rafine bir yargılama süreci, lekesiz bir karar prosesi ve parlak bir hukuki sonuçla karşılık bulmasını ben de bütün kalbimle istiyorum. Ne var ki “düşünce olarak kalmış, yapılamamış darbe fikirlerinin sahibi generalleri, askeri savcıya bildirmek yerine hatıra defterlerini tutan” orgenerallerin eşlerinin “istimlak parasını tahsilat işine ağırlık verenlerin” de yargılanması, delilleri karartmasın diye tutuklanıp Kandıra F Tipi Cezaevi’ne konulması gerekir.

Demokrat arkadaşlar!

Demokrasi bir bütündür.

Kışlada demokrasi...

Partide lider sultası...

Birlikte, bir arada olmaz.

Bir başbakanın “paşa hanımının iş bitiricisi gibi davranması” demokrasinin “D” siyle bile bağdaşamaz. Emekli Oramiral Özden Örnek’in kendisi olayı doğruladı. Başbakan iş bitiricilik yapmış. Milyonlarca kişi devletten ve belediyelerden alacağını beklerken; lider sultasına dayalı anti-demokratik siyasi yapıdan gücünü alarak, Belediye Başkanı’nı korkutmuş ve “komutan eşine imtiyaz” yaratmış. Kayırmacı, kollamacı, eş-dost düzeninin (crony kapitalizmi) değirmenine su taşımış.

Acaba niye taşımış?

Niçin imtiyaz yaratmış?

Bunu demokrasi gelişsin, kökleşsin diye mi yapmış?

Demokratsanız...

Bunu da sorsanıza!..

Necati Doğru/VATAN
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 10:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?