18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Başbakan’ı CNN’de izlerken çok üzüldüm - Yalçın BAYER

Başbakan’ı CNN’de izlerken çok üzüldüm

YILMAZ Erolgaç, 1959’dan beri Amerika’da yaşıyor. ‘Borsa uzmanı’. 1970’lerde ilk Sermaye Piyası Kanunu’nun yazımında emeği bulunmuş.

Bir dönem Adnan Kahveci’nin danışmanlığını yapmış, Emlakbank’ta gördüğü bazı uygulamalar nedeniyle ‘Ben hırsızlarla uğraşamam’ diyerek geri dönmüş. ‘21. Yüzyılda Para Yönetimi’, ‘Taşı Toprağı Altın’ gibi kitapları yanında ‘Amerika’da 40 Yıl’ adlı kitabı çıkacakmış. ‘Ben kendimi Amerika’da Türkiye’nin askeri olarak hissediyorum’ diyor.

İktidarın, Atatürk’ün yaptığı işlerin ‘altını üstüne getirdiğini’ belirtirken şunları anlatıyor:

‘Başbakan’ın CNN International’e ‘Kızlarım Amerika’da okuyor, burada özgürlük anlayışı var, ama ülkemde yok’ demesinden büyük üzüntü duydum. Gazetenizde yer alan Türkiye’yi temsil eden sıkma başlı üç hanımın resimlerini de, Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet devrinin çocuğu olarak hüzünle ve içim burkularak izledim.

Başbakan’ın eşinin Bush’un eşi tarafından neden kabul edilmediğini iktidar sahipleri iyi algılayabildiler mi?

AKP hükümeti bir taraftan bizi AB’ye alın, biz de Avrupalıyız derken, diğer taraftan kadınlarımızı İran’daki molla rejiminde yaşayan kadınlar gibi giydireceğiz demekle çok büyük bir çelişkiye düşmüyor mu?

Eğer Amerika’da türban bir siyasi simge ve dayatma olarak giyilseydi derhal yasaklanırdı. Okullarda ve sokaklarda tek tük türban giyenler Amerikan toplumunda da yadırganyor, küçümseniyor.

Evet Sayın Başbakan, ABD’de kimi kime şikayet ediyorsunuz?’

Bu da jurnal değil mi?

BAŞBAKAN Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul’daki eylemlerde kolluk kuvvetlerinin kadınlara uyguladığı şiddetin basında yer almasını eleştirmiş, basını Türkiye’yi AB’ye jurnallemekle suçlamış, basından milli çıkarları gözetmesini istemişti.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, bu olayı hatırlatarak Erdoğan’a soruyor:

‘Amerika’da CNN’de katıldığınız programda Türkiye’nin özgür olmadığını, bu nedenle başları kapalı olan kızlarınızın Amerika’da öğrenimlerine devam ettiklerini söylemeniz, daha önce suçladığınız jurnalcilik olarak değerlendirdiğiniz şikayetleri kendinizin dile getirmesi bir çelişki değil midir? Sizden önceki başbakanlar, katıldıkları TV programlarında Türkiye’yi eleştirmişler midir? Bir başbakanın görevi, şikayet etmek midir?’


Yalçın BAYER - Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 14:23:01
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 14:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?