15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

CHP İl Meyhanesi Pardon İl Merkezi

Ooo, mastika mastika, alayım kızıma bir kutu boya, boyasın kendini boydan boya, ooo mastika mastika.

Oğlum, çek bir duble daha, buzu bol olsun. Kekikli domatesi de unutma.

Arkadaşlarrrrr, biz şimdi sosyal demokratlar olaraaaaak, halkla bütünleşereeek, ya dur oğlum dur ya, götürme o ciğeri. Ne diyordum ya, hay Allah. Bizim için demokraaasi önemlidir arkadaşlar, demokraaasi.

Araya, sigara dumanları altında eski gramofondan yükselen taş plak giriyor.

Ooo, mastika mastika.

Işık loş, içki hoş, kafalar bomboş. Keyifler yerinde. Benim aslan sosyal demokratlarım, kurtarın Türkiye’yi, anasını satayım, helal olsun size. Pilavı da benden, hey Allah, kaşığı da senden, hey Allah, yallah yallah.

DEVLET KİBAR

Burası CHP Manisa İl Merkezi. Evet, CHP Manisa il örgüt merkezi.

Anafartalar Mahallesi Belediye Caddesi No. 44/A, Manisa. CHP Manisa il merkezi bu adreste. Resmi kayıtlara göre ve fiilen bu adreste.

Ama, orası bir meyhane. CHP Manisa il merkezi aynı zamanda bir meyhane. CHP Manisa’da bu meyhaneden, pardon bu il merkezinden yönetiliyor. Aslan sosyal demokratlar Manisa ve havalisindeki stratejiyi bu meyhanede belirliyor.

Ancak, devlet kibar. Resmi yazışmalarda, meyhane yerine içkili lokal deyimini kullanıyor.

O ŞİMDİ İL BAŞKANI

Şimdi şu belgeye bakın. Manisa Vali Yardımcısı Sinan Akdoğan imzalı yazı.

"İçkili parti lokalinin ruhsatnamedeki adresi, Anafartalar Mahallesi Belediye Cad. No 44/A. Burada bulunan CHP il merkezinin lokal açma müracaat tarihi 31.1.2003. Müracaatı yapan ilçe yönetim kurulu kararına dayanarak, Avukat Vehbi Köse. Lokal açma izninin verildiği tarih 13.5.2003."

Resmi yazıya göre, parti il merkezinde içkili lokal açmak için, CHP ilçe yönetim kurulu hep birlikte karar veriyor. Bunun için başvuruyu yapan Avukat Vehbi Köse. Parti örgütleri genellikle "oyumuzu arttırmak için ne yapmak gerek" diye toplanırken, Manisa’daki arkadaşlar, il merkezinde içkili lokal kararı almak için toplanıyor. Canları sağ olsun.

CHP il merkezine içki ruhsatı 13 Mayıs 2003’te verildiğine göre, CHP Manisa il merkezi dört buçuk yıldır, aynı zamanda meyhane.

Başvuruyu yapan Vehbi Köse, üzerinize afiyet, halen CHP Manisa İl Başkanı.

POLİT BÜRONUN ESERİ

Facianın devamı var.

Olay CHP Merkez Yürütme Kurulu’na geliyor. Manisa il yönetiminin görevden alınması istemiyle. MYK’da kıyamet kopuyor. Zaten toprağa gömülmüş parti ilkeleri, yerini bir kez daha senin adamın, benim adamım kavgasına bırakıyor. Ve evvel Allah, Manisa örgütü halen sapasağlam yerinde, rakı masasında Türkiye’yi kurtarmaya devam.

CHP çürüyor, çürüyor, çürüyor. Şu hale bakın. Yukarıdaki belge CHP’nin, her geçen gün halktan nasıl koptuğunun resmi. Bu sefil haliyle, aldığı yüzde 20 oy çok bile. AKP’yi iktidar yapan aslında AKP değil, işte bu CHP.

Bu perişanlık Deniz Baykal’ın ve onun politbürosunun eseri.

Şimdi şarkıdaki gibi. "Bu akşam bütün meyhanelerini dolaştım İstanbul’un, seni aradım kadehlerdeki dudak izlerinde".

Yok hayır, ben sosyal demokrat bir vatandaş olarak, CHP meyhanelerini dolaşacağım.

Kadehlerde sosyal demokrasiyi aramak üzere.

Yalçın Doğan/Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 10:19:15
Güncelleme :6 Aralık 2007 Perşembe 10:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?