18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Çıkmaz sokak - Okay Gönensin / Vatan

Bombalarla siyaset çıkmaz sokaktır. Bombalan yerleştirip patlatanlar, insanları öldürenler bu sokağın ucunda tıkanır kalırlar. Tabii ki çok zarar verirler ama bu sokaktan herhangi bir yere ulaşma imkânı yoktur, bugüne kadar hiç olmadı...

Kuşadası'nda turist öldürmenin siyasi mantığı olamaz.

Bunu yapanlar, nasıl bir siyasi amaç için insan öldürdüklerini düşünürlerse düşünsünler, yaptıkları eylemle o amacı da yok ettiklerini anlamıyorlar.

Türkiye'yi tekrar kan ve ateşe bulamanın gerçek ve gerçekçi bir siyasi amacı olamaz. Yeniden savaşan bir ülkeye dönüşmemizin hiç kimseye bir faydası da olmayacaktır. Bazılarına olur, sadece bir savaş ortamında varlıklarım koruduklarını zannedenlere olur. Bir ülkeyi tekrar dehşet ülkesine çevirmiş olarak kendilerini "başarılı" bulabilirler. Ama girdikleri sokak yine de çıkmaz bir sokaktır.

Terörü tırmandırarak bir "pazarlık" ya da "görüşme" ortamı sağlamayı umanlar varsa, bu çağda böyle bir sonuca ulaşmalarının da mümkün olmadığını görmelidirler.

Tereddüt, can kaybettirir
PKK'nın uzun bir sessizlikten sonra yeniden terörü tırmandırmaya yönelmesinin nedenlerini araştırmanın da anlamı yok. Uzun dönemde, uzun bir savaş süreci içinde "Büyük Kürdistan" hayaline daha fazla yaklaşmayı umanlar için de bu sokak, çıkmazdır.

Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşlarının geleceği gelişmiş bir Türkiye içindedir. Toplumsal barışın sağlandığı, demokratik bir hukuk devleti içinde yaşamakla kan dökmek arasında yanlış tercih yapanlar ancak birilerinin oyuncağı olarak kalırlar.

Kuşadası'ndaki bomba ile Batılı turistleri korkutarak Türkiye'ye gelmelerinin engellenmesi amaçlanmış olabilir. Böyle bir sonuç alınsa bile bu sonuç kime, nasıl bir siyasi fayda getirebilir, orası çok kuşkuludur.

Kürt kökenli Türk vatandaşlarının sözcüsü durumundaki kişilerin temel ayrımı çok açık olarak ortaya koymalarının zamanı çoktan gelmiştir.

PKK'nın önündeki tek mantıklı seçenek de hemen silahlı eylemleri durdurmak ve silah bırakmaktır. Bunun dışındaki her gelişme yine insanların acı çekmesi, kan dökülmesi ve bütün ülkenin sıkıntılı günlere dönmesidir.

Şu anda görev "Kürt aydınları" olarak adlandırılan kişilerdedir. Açık tavır alarak silahların tümüyle bırakılması istemek durumundadırlar. Her tereddüt zararı büyütür, zaman kaybettirir, can kaybettirir.
Okay Gönensin / Vatan
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 11:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?