22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Demokratik penisilin iğnesi! Necati Doğru / Vatan

Aydın destekli, bol şiirli, "Kürt sorunu benim sorunumdur" sosyal içerik söylemli Diyarbakır gezisi geldi, "demokratik çözüme" bağlandı. Sanki demokrasi "bir penisilin iğnesi..." Vurursun iki tane kalçadan, "sorunu kökünden" çözersin.

Gidenler...
Geçmiş iktidarlar...
Eski başbakanlar...
Ve hatta generaller...
Çözemediler.

Çünkü "demokratik çözümü" yani penisilini keşfedemediler. Yeni Başbakan, penisilinli iğneyi hazırladı; "Memleketim şiiri" ile kalçadan vuracak, "demokratik çözüm" olacak.

Ne demekse!
Benim bildiğim, demokrasi yöntemdir. Çözüm değildir. Demokratik yöntemle bir hedefe gidilir.

O hedef nedir?
1983 yılından beri Güneydoğu halkına silahla "Kürtlük bilinci" şırınga eden PKK'nın, "Biz yıldız isek Apo güneştir... Güneş olmadan yıldızlar parlayamaz..." diye düşünce açıklayan PKK yandaşı Kürt aydınlarının, Güneydoğu için "Pozitif ayrımcılık" isteriz diyen Diyarbakır Belediye Başkanı'nın ve "Özel teşviklerle desteklenmiş, bankalardan kredi verilen fakat geri istenmeyen Çin modeli isteriz" diye görüş bildiren Güneydoğulu işadamlarının kafalarının gerisindeki "demokratik çözüm hedefleri" nedir?



***

Demokratik çözüm! Pozitif ayrımcılık! İstenen Çin modeli!
Ne demektir?
Açıklasalar iyi olur.

Apo serbest bırakılacak. Diyarbakır ve havalisi bölge valisi olacak. Diyarbakır'a bir bölge valisi konağı yapılacak. Apo, burada kışın oturacak. Bir de Antalya'ya yazlık vali konağı yapılacak. Apo, yazın da bu konağa gidip denize girecek. Kendisine makam aracı ve koruma verilecek. Kandil Dağı'ndaki PKK'lılar dağdan inecekler, Diyarbakır'a gelecekler. Bunlar affedilecek, kendilerine resmi üniforma verilecek ve Kürdistan inzibatları olarak görev alacaklar. Maaşları, dolar olarak Ankara'dan ödenecek.


***

Bu keser mi?
Yeter mi?

Yoksa; "demokratik pozitif ayrımcılık hedefi" çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu'da yaşayıp da annesi ve babası Kürt olan her aileye ayda 2 bindolar (yaklaşık 2.5 milyar lira) sadece babası Kürt olana ayda bin dolar (yaklaşık l milyar 300 milyon lira) ve sadece annesi Kürt olana da 500 dolar maaş bağlanacak. IMF'den izin alınıp bu "demokratik pozitif ayrımcılık" 2050 yılına kadar devam ettirilecek. Ayrıca Doğu'da ve Güneydoğu'da bütün Kürt ailelere "Toplu Konut İdaresi"nden 120 metrekareden az olmamak şartıyla bedava ev verilecek. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu'daki bütün Kürt aileler yazın deniz mevsiminden yararlansınlar diye Bodrum, Marmaris, Antalya gibi sahil şeridinde "devre mülk" sahibi kılınacak.


***

Başka!
Ömür biter...

Demokratik çözüm bitmez; annesi ve babası Kürt olan çocuklar, liseyi bitirince istedikleri üniversiteye sınavsız alınacak. Kürt işadamlarının, Edirne'den Kars'a kadar ülkenin her köşesine istedikleri kadar kaçak petrol, silah, içki, sigara, eroin, elektronik eşya sokmalarına izin verilecek. Bütün bunlara rağmen kendisi hakkında eleştirel düşünen yandaşı Kürt aydınlarını bile öldüren (Hikmet Fidan olayı) PKK yine de karakol basıp, mayın döşeyip Mehmetçik şehit etse bile onlara yine "ezilmiş etnik ulus" diye tolerans gösterilecek

Bunlar yeter mi?
Demokratik çözüm!
Pozitif ayrımcılık!
İstenen Çin Modeli!
Tam olarak nedir?
Bir zahmet açıklasanız.
Necati Doğru / Vatan
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 11:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?