19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Emin Çölaşan - Hürriyet Gazetesi

PKK-ABD-AB

DÜN bombayı Van’da patlattılar. Amaçları devletin valisini öldürmekti. Masum vatandaşları öldürdüler, yaraladılar. Birkaç gün önce yine uzaktan kumanda yöntemiyle Van’da üç askerimizi şehit etmişlerdi.

PKK, terörü yeniden başlatacağını aylar öncesinden ve bağıra bağıra ilan ediyordu. Bu taşeron terör örgütü gücünü kimden, nereden alıyor? Hemen söyleyeyim:

ABD, bazı Avrupa Birliği ülkeleri, Barzani ve Talabani’den!

Bunları yaza yaza ben bıktım, belki sizleri de bıktırdım. Ama -özür dileyerek- yine yazacağım.

1- PKK’nın merkez üssü Kuzey Irak’ta.

2- O yöre Kürt yönetiminde. PKK’nın bir kesimi Talabani, bir kesimi ise Barzani bölgesinden fışkırıyor. Yani bizim Ankara’da törenle karşılayıp muhatap aldığımız, devlet yetkilileriyle görüştürdüğümüz bu adamlar tarafından korunuyor, besleniyor.

3- Barzani ve Talabani liderliğindeki Kuzey Irak Kürtleri, bu bölgede ABD’nin en büyük dostu, müttefiki ve yandaşı. ABD bu konuda ikili oynuyor. Tavşana kaç-tazıya tut siyaseti izliyor. PKK’yı bize karşı kullanıyor. En son Bush’un Ankara’da yaptığı gibi göstermelik olarak kınarken, öbür yanda onlara doğrudan ve dolaylı destek sağlıyor. ABD istese, PKK’nın oradaki varlığını bir ayda bitirir.

4- PKK bazı AB ülkelerinde özgürce çalışıyor. Televizyonu AB ülkelerinden yayın yapıyor. Gazetesi Almanya’da yayınlanıyor.
(Bu konuyu da burada yüzlerce kez yazdım. Ne Almanya’dan, ne de bizim yetkililerden ses geldi.)

5- Taşeron terör örgütü PKK, özellikle ABD ve bazı AB ülkelerinin ‘Türkiye’yi kucakta tutmak için’ kullandığı bir maşa. 1980’li yıllarda karşımıza Ermeni ASALA örgütünü çıkarmışlardı. O bitti, hemen ardından PKK başlatıldı.

***

Barzani
birkaç gün önce ‘Bütün Kürtlerin birleşip bağımsız devlet kuracağını’ açıkça söyledi.

Türkiye’den yine tepki yok, ses yok, tık yok!

Bütün Kürtlerin birleşmesi, Güneydoğu Anadolu Kürtlerini de kapsıyor.

Bu konu yakında gündeme gelecek, olanca ağırlığı ile karşımıza çıkarılacak. AB bastırıp bizden toprak vermemizi isteyecek, Abdullah Öcalan’ın tahliyesi için bastıracak. Hele müzakere tarihini bir alalım!..

Oynanan bu oyunu görmeyen, görmek istemeyen her kim varsa devlet adamı değildir, aymazdır, haindir.

Bizi yönetenler bu pisliği bilmiyor mu, görmüyor mu?

Biliyorlar ve görüyorlar. Ama onların şimdi bir tek amacı var: AB’den aralık ayında müzakere tarihi alabilmek. O yüzden ses çıkaramıyoruz çünkü bir kere kucağa düşmüşüz. Onların emir kulu olmuşuz.

Allah kahretsin!

***

Son haftalarda hemen her gün şehit cenazesi kaldırıyoruz. Van Valisi’ne saldırı düzenleniyor. Bütün bunlar boşuna olmuyor...

Çünkü taşeron örgütün arkasında büyük güçler var.

ABD var, AB var. ABD’nin piyonu ve kuklası Barzani ve Talabani var.

PKK, Türkiye’yi kucakta tutmanın aracı olarak bize karşı dış güçler tarafından kullanılıyor ve bizimkiler bu iğrenç oyunu sadece seyrediyor.

Avrupa’ya yaranmak için Leyla Zana ve ekibini devlet kararıyla tahliye ettik. Kendisini ve ekibini Bay Abdullah Gül (Başbakan vekili sıfatıyla) ve yine devlet kararıyla konutunda kabul edip görüştü!

***

Tepemizde çok büyük oyun oynanıyor. Bu işler kınama demeçleriyle, kınama bildirileri yayınlamakla çözülmez.

Birkaç gün önce Bush buradaydı. Yakınmalarımızı uslu çocuk edasıyla kendisine ilettik. O da ‘Siz merak etmeyin yavrularım, ben bakarım’ dedi ve çekti gitti. Ne sonuç aldık? Sıfır.

NATO devlet ve hükümet başkanları buradaydı. İçlerinden Almanya, Belçika gibi niceleri PKK gibi terör örgütlerine açıkça yol veriyordu. Hangisine bastırdık, hangi sonucu aldık? Sıfır.

Ama onları İstanbul’a hayran bıraktık, yediklerini içtiklerini beğendirmeyi başardık!

Zafer, zafer!

EMİN ÇÖLAŞAN - HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 14:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?