24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Hem davacı, hem de davalının avukatı / Emin ÇÖLAŞAN

Hem davacı, hem de davalının avukatı

SEVGİLİ okuyucularım, bugün size bir olay daha aktarıyorum. Belgelerini görüyorsunuz. Olayı çok basitçe anlatayım.

TMSF’de Tahsilat Dairesi Başkanı olan ve kendini ‘halkın avukatı, batık patronların korkulu rüyası’ olarak tanımlayan Fethi Çalık, batık bankaların ve patronlarının peşinde! Örneğin, Murat Demirel’e ait olan batık Egebank’ın da peşinde.

Egebank battığında, Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Yahşi. Bu şahıs devleti 110 trilyon lira zarara sokmaktan yargılanıyor.

Peki avukatı kim? Şu anda TMSF Tahsilat Dairesi Başkanı olan Fethi Çalık.

Fahrettin Yahşi, Fethi Çalık’a Beyoğlu 3l. Noterliği’nden 9 Ekim 2003 tarih ve 35414 sayılı vekáletname çıkarıyor.

Böylece Çalık, sanığın avukatlığını üstleniyor. O sırada TMSF’de değil, Al Baraka’da. Avukatlık görevi devam ederken TMSF’ye başlıyor ve Tahsilat Dairesi Başkan Yardımcısı oluyor.

Hem o görevini sürdürüyor, hem de sanık Fahrettin Yahşi’nin avukatlığını!

Aradan aylar geçiyor ve 23 Kasım 2004 tarihinde mahkemeye ‘gördüğü lüzum üzerine’ söz konusu kişinin avukatlığından istifa ettiğini bildiren dilekçesini sunuyor.

Fethi Çalık bu süre içerisinde hem TMSF adına davacı, hem de davalının avukatı! Bir yanda TMSF’de Tahsilat Dairesi Başkan Yardımcısı kimliği ile sanıktan para tahsili için uğraş (!) veriyor, öbür yanda onun avukatlığını yapıyor.

Hem davacı, hem de davalı adına çift taraflı çalışıyor! Emme basma tulumba yöntemiyle!

Nasıl olur demeyin. Burası Türkiye, olmaz olmaz.

Ama olmaz ki, böyle de yapılmaz ki!

***

Acaba bunu niçin yapıyor? Kötü bir niyetle değildir canım! Bu ekibin çoğu İslami finans kurumlarından, özellikle Al Baraka’dan geldi. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk öyle. TMSF Tahsilat Dairesi Başkanı Fethi Çalık öyle. İşin ilginç yanı, sanık Fahrettin Yahşi de aynı yerden! Hepsinin kökeni aynı.

Dostluk, Al Baraka arkadaşlığı ve din kardeşliği önemli! Geçmişte kimi çember sakallı ve takkeli, kimi komando kamplarında imam...

Eh, böyle olunca çift taraflı avukatlık yapmak da mübahtır!

Al Baraka, Family Finans ve İslami finans kurumları deyip geçmeyin. TMSF ile birlikte günümüzün Maliye Bakanı, Ziraat Bankası Genel Müdürü, Halk Bankası’nın bir önceki Genel Müdürü ve üst düzey pek çok yönetici oralardan.

Güzel gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse!

Emin Çölaşan / Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 11:49:02
Güncelleme :3 Ağustos 2005 Çarşamba 11:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?