19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Melih Aşık - Milliyet Gazetesi

İktidar çalışıyor!


Şu aralar gazetelerde en çok okuduğumuz şey polisin dinlemesine takılan mafya babalarının, yargıçların, polis şeflerinin telefon konuşmaları... Belli ki bant kayıtları belli bir merkezden gazetelere, televizyon kanallarına servis ediliyor. Oysa hazırlık soruşturması aşamasında polisin de savcıların da dışarıya bilgi - belge sızdırması yasak. Kanunen suç. Buna rağmen bant kayıtları neredeyse işporta tezgâhlarına düşmüş durumda.
CHP Konya Milletvekili, hukukçu Atilla Kart diyor ki:
"Emniyet’in telefon dinleme servislerinde iktidar kadroları egemen. Bu kadro, işlerine gelen konuşmaları basına sızdırıp işlerine gelmeyenleri gizli tutarak hazırlık soruşturmalarını daha idari aşamadayken etkileyip yönlendiriyor. Böylece yargıyı da kamuoyu baskısı altına alıyor. İçişleri Bakanlığı, bu sızmaları önlemiyor. Arada bir gazetecileri sansasyonel şekilde ifadeye alarak bu sızmalarla mücadele ediyormuş görüntüsü veriyor. Ama sonuç değişmiyor. Bu durumda yargının sağlıklı ve tarafsız bir karar vermesi mümkün olabilir mi?"

NOT: Bu sızdırma haberlerle Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, yargısız infaza tabi tutulmuştu. Açılan soruşturmadan aklanarak çıktı. Sızdırılan telefon kayıtlarıyla atılan çamurlar Yargıtay’ı ve Özkaya’yı çamurlamak isteyenlerin yanına kâr kaldı... Bu çamurlar için bir özür dileyen olmadı.

MELİH AŞIK - MİLLİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 19:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?