20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

MHP ilk kez askere fiilen saldırdı

KURT işaretiyle ülkücülerin biri çıkıyor, "tekbiiiiir" diye bağırıyor, yanındaki tayfa aldığı emir üzerine, "Allah-ü Ekber, ya Allah Bismillah Allah-ü Ekber" nidalarıyla düşman siperlerine saldırıyor.

Düşman siperlerindekiler Kudretli Albay Alparslan Türkeş’in can ciğer meslektaşları, emekli askerler.

Mizah filan değil, aynen böyle. Önceki gün MHP Genel Merkezi önündeki manzara bu. MHP ilk kez askere fiilen saldırıyor.

Bu bir kırılma noktası. Askerle MHP’nin kırıldığı an.

ASKERDEN BİR MİLYON OY

Türbanda AKP ile işbirliği yapmasından dolayı, MHP’ye içerleyen geniş kitle arasında emekli askerler de var.

Önceki gün Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) öncülüğünde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği MHP’yi protesto amacıyla, MHP Genel Merkezi’nin önüne siyah bir çelenk bırakmak istiyor.

Çelengin üstünde bir yazı var: "Tarifsiz Düş Kırıklığımızla."

Bu sözün derin bir anlamı var, bir gerçeği ifade ediyor.

Siyah çelengi bırakanların kendileri, aileleri, yakınları arasında son seçimde MHP’ye oy vermiş çok sayıda insan var. Askerin hesabına göre, yaklaşık bir milyon oy.

Tarifsiz düş kırıklığı bu nedenle.

MHP’ye oy veren emekli askerler, MHP’den şimdi hesap soruyor. MHP’ye oy verirken, AKP sıkıştığı anda, sen onun koltuk değneği ol, diye oy vermiyorlar. Hele de, türban gibi laik Cumhuriyeti tehlikeye iten bir eylemde, oy verdikleri MHP’nin AKP ile kol kola girmesini içlerine sindiremiyorlar.

Tarifsiz düş kırıklığı, siyah çelengin anlamı bu. Bir milyon oyun düş kırıklığı.

KUDRETLİ ALBAYIN KEMİKLERİ

Ancak, çelenk bırakılamıyor. Çünkü, MHP Genel Merkezi önünde mevzi tutan ülkücüler Allah Allah nidalarıyla emekli askerlere saldırıyor, çelengi parçalıyor. Neredeyse, emekli askerleri de parçalayacaklar.

Bu bir kırılma noktası. Askerle MHP’nin kırıldığı an.

MHP’nin felsefesi, fikri düzeyde Balkan Harbi’ne, Türk Ocakları’na kadar iniyor. Askerle hep iç içe.

27 Mayıs’ta İhtilalin Kudretli Albayı Alparslan Türkeş MHP’nin kurucusu ve ölümsüz lideri. Türkeş ile asker arasında hiçbir tarihte çatışma ve sataşma yok.

O kadar yok ki, 12 Eylül’de yargılanırken bile, MHP’nin sözü belleklerde: "Biz burada yargılanıyoruz, ama bizim fikirlerimiz iktidarda."

Hapiste iken bile, askerle MHP arasındaki özdeşlik böylesine vazgeçilmez. Kaldı ki, Türkeş hayatta iken, MHP Genel İdare Kurulu’nda çok sayıda emekli asker var.

Şimdi ne oluyor da, Devlet Bahçeli askerle kavga ediyor? Dayandığı tabanı karşısına alıyor. Kuruluş felsefesiyle bağlarını kopartıyor. Efsanevi lideri Türkeş’in kemiklerini sızlatıyor.

MHP ESKİ MHP DEĞİL

Şu anda MHP milletvekilleri arasında üç emekli asker, general var. Kürşat Atılgan (Adana), Hamza Hamit Homriş (Bursa), Kamil Erdal Sipahi (İzmir). Masum bir çelenk nedeniyle, onlar kendi meslektaşlarına yapılan saldırıyı içlerine sindiriyor mu? Emekli asker olarak, türbana evet mi diyor?

Bahçeli’nin milliyetçi nutukları artık kandırmaca. MHP rotası, AKP yedeğinde artık okyanus ötesi. MHP artık bilinen milliyetçi MHP değil.

Türban üzerinden askerle yaşadığı kırılma noktası, bunun en çarpıcı kanıtı.

Yalçın DOĞAN/Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 08:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?