19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

YAPMA BE MEHMET BARLAS!

Mehmet Barlas, ATV'de anchor'lığa başladı. Üzülerek izledim. Üzüldüm çünkü Mehmet Ağabeyi çok severim. Olaylara farklı ve ters bakmayı öğrendiğim nadir gazetecilerden biridir. Türkiye'de örneği yoktur, dünya çapında bir entelektüeldir. Ama "TV gazeteciliği" ile "yazılı medya" arasında ciddi bir ayrım var.

Köşe yazarını, köşe yazılarında bir elektrik yakalayıp nasıl severseniz, ekrana çıkan adamın da farklı bir elektriği olması gerekir. Ekrandaki elektrik de "orijinal fikirler" ve "güçlü yorumlar" la yakalanamaz. Örneğin Mehmet Barlas'taki "derinlik" Ali Kırca ya da Uğur Dündar'da yoktur! Ama bu isimlerin ekranda albenileri vardır! İkisi de köşe yazarlığında sınıfta kalmışlardır, ama televizyon yüzü olarak başarıları tartışılmazdır! Şimdi nasıl Ali Kırca köşe yazarlığında başarılı olamamışsa, aynı son Mehmet Barlas'ı da anchorman'likte bekliyor.

Mehmet Ağabey, hasbelkader benim televizyonculuğumu, gazeteciliğimi bilir. Show Haber'de beraber çalışmışlığımız da vardır. Kendisini ne kadar sevip saydığımı da bilir! Ekrandaki Barlas'ın niye kötü olduğunu "anlayacağı en iyi örnek"le anlatmayı "dostluk" olarak görüyorum.

Mehmet Barlas'ın müzmin belalısı Emin Çölaşan çok okunan bir köşe yazarıdır. Ama Çölaşan tartışma programlarında ilk ekrana çıktığından bu yana "karizma"yı çizdirdi. Hâlâ da her çıktığında çizdirmeye devam ediyor. Son olarak Melih Gökçek'in karşısında çizdirdi. Nedenleri saymakla bitmez! Ekranda tutulup kalması. Sevimli bir görüntü verememesi. Donuk olması. İki laf çeviremeyen, kameraya bakamayan, bir adam görüntüsü vermesi. Heyecan verememesi, sıcaklık verememesi!

Çölaşan'daki "eksi özelliklerin" hepsi maalesef Barlas'ta da var! Ama Mehmet Barlas, daha da tehlikelisini deneyerek, "anchorman"liğe soyundu! Hiç olmazsa Çölaşan kendisini bilir, TV'den mümkün olduğunca uzak dururdu! Denilebilir ki, zamanla alışabilir! Hayır, olmaz! Barlas 20 yıldır TV ekranında, hiç düzelmedi, bu saatten sonra da olmaz! Mehmet Barlas'ın aynaya bakmasına, ya da yaptığı yayınları banttan izlemesine gerek yok. Etraftaki şakşakçılar yüzünden "Kral Çıplak olduğunu" göremeyebilir. Sonuçta, insan kendisini ne kadar sağlıklı değerlendirebilir ki! Barlas'a tavsiyem, acele Çölaşan'ın bir bandını bulup, seyretmesi! Niye bu işi yapmaması gerektiğini anlayacaktır!

Hakan Aygün/Bugün
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 08:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?