19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Deniz Baykal suçüstü yakalandı ve siyaseten bitiyor!..

Deniz Baykal, “Baykal, AKP ve AKP iktidarının başı Başbakan’ın kankası” diyenleri ve buma benzer sözler edenleri…

En son; önceki gün, partisine katılımlar nedeniyle Antalya il örgütünde düzenlenen törende, “Baykal’ın, AKP ile stratejik ortaklıkta” olduğunu düşündüğünü söyleyen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ı da haklı çıkardı!

Önceki gün (5 Ağustos 2006 Cumartesi) İzmir Foça’da parti otobüsü, “Az muhalefet” yapıyorsunuz” diye haykıran vatandaşlar tarafından kesilince, suçu, “Muhalefette etkiliyiz ama basın yer vermiyor” diyerek basına atan Deniz Baykal, gazetecilerle sohbeti sırasında acı gerçeği ağzından kaçırdı.

Dünkü Vatan Gazetesi’nin haberine göre, kendisi ve yakın çalışma arkadaşları dışında haklı çıkaran Deniz Baykal şöyle diyordu:

“Birbirimizin inançlarıyla ilgilenmekten vazgeçelim. ‘Az dindar, çok dindar’ diyenler varsa, onu, bulunduğu yerden indiririz. Eğer bunu söyleyen Başbakan’sa, Başbakanlıktan indiririz. Yoksa bedelini ağır ödetiriz…”

Suçüstü yakalanmasına neden olan Baykal’ın bu sözlerini önceki gün televizyonlar da vermiş olmalı. Elektrik kesintileri nedeniyle izleyemedik. Dün gece bir kanalda izleme olanağını yakalayabildik.

Baykal’ın eğer, “Az dindar, çok dindar” diyenleri bulunduğu makamdan indirme, bu sözü edenin Başbakan olması halinde Başbakanı, Başbakanlıktan indirme gücü varsa, bugüne kadar neden yapmadı?

Türkiye’nin azınlık hükümetinin başı Başbakan ve Kamutay (TBMM) içindeki ve dışındaki arkadaşları, az mı, “Az dindar, çok dindar” dedi durdular?

Baykal o zaman niye harekete geçmedi?

Kulakları mı duymadı?

Halkı Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağıracağına, “indirme” işini neden yapmamıştır?

Önceki gün İzmir Foça’da ne demiştir: İndiririz!

Demek ki, o sözleri edenler, kimler ve hangi makamlarda olsalar, Baykal ve arkadaşları, onları, oralardan indirebilecek güce sahipler!

Bu bir itiraftır, suçüstü yakalanmadır.

Ya da Baykal, basında yer almak için bu sözü siyaseten söylemiştir.

Öyle de olsa, itiraftır, suçüstü yakalanmaktır!

Baykal’ın, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanı olmasından hemen sonra böyle bir sözü söylemesi, usa başka yığınla soruları da getiriyor!..

Önceki güne kadar; başkalarının zayıflığından yararlanmayı siyasi ilke edinen Deniz Baykal, öyle anlaşılıyor ki, önceki günden itibaren, güçlünün gücünden yararlanma tarafına geçmiş ve güçlünün gücünden yararlanmayı siyasi ilke edinecek!..

Bu da suçüstü yakalanmaktır!

Siyasetçi Deniz Baykal, her geçen gün siyaseten bitiyor!

Belki ayırtında değildir ama suçüstü yakalanması, siyaseten bitişinin sürecini hızlandırmıştır!..
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 01:35:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?