24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Diaspora ve Diaspora’ya alet olanların dikkatine-Okuyucu mektubu

Ben 20 yaşında, ülkemin saygın üniversitelerinden birinde eğitim gören birisiyim.

Dünya siyasetini ve ekomomisini takip eden birisi olarak da, ülkemin geleceğinin,
diğer dünya ülkeleri ve özellikle AB ile bütünleşmesinde olduğunu görüyorum.

Ve görüyorumki, ülkemdeki tüm siyasi, ekonomik ve sosyal kuruluşlar da bu doğrultuda
canla, başla ve tüm gayretleri ile çalışmaktadırlar.

Ama ne yazık ki; özellikle İslami kimliği nedeni ile, bu oluşumdan uzak tutulmaya çalışılan ülkeme karşı, yurt dışındaki bir çok kurum ve kuruluş, birlikte hareket ederek
halkımızı rencide etmektedirler.

Bu karşı oluşumdaki en büyük payıda hiç şüphesiz Ermeni Diasporası almaktadır

Diaspora eski Yunanca’da, Yahudilerin, hakim güçler tarafından Filistin DIŞINA, başka ülkelere gönderilmesi, sürülmesi anlamına kullanılmış bir kelime olup başkaca hıç bir yerde kullanılmamış bir kelimedir.

Yukarıdaki cümledeki –DIŞINA- kelimesini özellikle dikkat çekmek için büyük harflerle yazdım. Çünkü ; Osmanlı Devleti, Ermenileri kendi toprakları dışına çıkartmamış, yine kendisine ait başka topraklara göç ettirmiştir.

Ermenilerin, ‘Diaspora’ kelimesini bilhassa kullanmalarının nedeni ise, gerçekten soykırıma uğramış olan Yahudi toplumuna gösterilen, duygulardan ve hislerden yararlanmak istemeleri olmuştur.

Bu gün Diaspora’yı oluşturan kişiler, bulundukları ülkelerin en üst yaşam düzeyindeki kişiler olup, her türlü ekomik gücü ve refahı sağlamış insanlardır.

Diaspora onlar için bir varoluş nedeni haline geldiğinden, Ermenistan da zor şartlar içinde yaşıyan iki milyon soydaşlarının durumları, onları hiç bir şekilde ilgilendirmemektedir.

Bu nedenle geçmişin kötü günlerini irdelemenin ve bundan rant sağlamanın Ermeni toplumuna birşey kazandırmayacağını bilen bazı Ermeni aydınları da Diaspora’ya karşı açıkca tavır almaya başlamışlardır.

Diasporayı oluşturan kişi ve kuruluşlar, biliniz ki; sizin dedelerinizden ninelerinizden dinlediğiniz kötü olayların belki bin kat daha fazlasını bizim dedelerimiz ve ninelerimizde anlatmıştır.

Ama ne yazık ki, tüm dünya devletlerinin tarihlerinde maalesef benzer olaylar yaşanmıştır.

Diasporanın kin ve nefret dolu yönetcileri:

Biliyoruz ki sizler 1900’lü yıllarda bir şekilde batıya, Avrupaya ve Amerikaya göç ederek bu günkü ekonomik gücünüzü sağlamış kimselersiniz.

Bu güç, size istediğiniz lobiyi kurma ve istediğniz siyasiyi kendinize bağlama gücü vermiş.

Fakat şunu asla unutmayın.

Sizlerin ve sizinle birlikte olanların tüm çabalarına rağmen, Türk halkı eninde sonunda
Avrupa ve dünya ile bütünleşecek, sizlerde bu süreci biraz geciktiren birer unsur olarak kalacaksınız

Çünkü; bütün olumsuzluklara rağmen, dünyanın 16. büyük ekonomisini yaratan bu ülke insanları ve firmaları, dünyada olmaları gereken yerlere gelmeye ve tüm dünyada kendilerini ispatlamaya başlamışlardır.

Bu nedenle; emin olunuz ki;

Özellikle sizin lobi kurduğunuz ülkelerde en az sizin kadar ekonomik gücünü yaratacak olan Türk nüfusu ile başa çıkmanız asla mümkün olamayacaktır.

Ve o zaman; her türlü çıkar karşılığı aldırdığınız siyasi kararlar kaldırtılarak, yaptırdığınız tüm anıtlar yıktırılacaktır.

Bırakın art niyetli bu çalışmaları. Türkiye, Ermenistan'a otoyallarla bağlansın.

Okuyucu mektubu
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 15:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?