28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Türk turizminin bu yıl da baltalanacağı Kars'tan işaretlendi

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, hem okul, hem sınıf arkadaşımdır. Dostluğumuz, o yıllardan beri sürer. Birbirimizi severiz.

İlim Kars’ın Belediye Başkanı Alibeyoğlu, ileriye bakmasını, bakıp da görmesini bilen çağdaş, demokrat biridir. Kars il merkezine ve Kars geneline, asla yadsınamayacak hizmetleri yapan/projeleyen biridir.

Türkiye’nin, Kars’taki kapılardan Kafkaslara, oradan da Asya’ya tez zamanda ulaşmasını arzuladığını, bunun için gecesini gündüzüne kattığını bilirim.

Türkiye’ye karşı bitmeyen kinlerini beyinlerinde capcanlı tutan Ermenilerle sıcak ilişkiler içine girdiğinden haberi olmayan yoktur.

AKP ile siyasi düşüncelerinin uyuştuğunu söyleyemem. Bunu, kendisi de, AKP’liler de bilir.

AKP, dostum Başkanın yereldeki siyasi gücünden; o da, AKP’nin iktidar gücünden yararlanmıştır, yararlanmak istemiştir…

Başkan Alibeyoğlu’nun buradaki amacı, Kars’a yapılacak ve yapılması kaçınılmaz yatırımları gerçekleştirebilmektir!

Böylesine açık yazdım diye AKP ile arası açılır mı bilemem…

Gerçekten çok sevdiğim Kars’ıma ve Karslıma hizmette adeta kendisiyle yarışan Belediye Başkanı okul ve sınıf arkadaşım, dostum Naif Alibeyoğlu, 1 Mart 2006 Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenledi. Kars Belediye Meclisi’nin aldığı bir kararı, gayet kararlı bir ton ve anlatımla kamuoyuna açıkladı.

Önceki gün sözlü ve görsel basın, dün de yazılı basın haber olarak verdiler!

Doğrusu, şaşırmıştım! Telefon açıp görüşmedim…

Turizme, uluslararası ilişkilere önem veren, insan haklarına ve özgürlüklere saygılı olan Kars’ımın, Karslımın Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, turizm sezonuna yaklaşıldığı sırada, basının karşısına çıktı ve “Kesinlikle belirtmek istiyorum: Nataşa gördüğüm yeri, otel ve gazinoyu kapatacağım. Nataşa bizim kırmızı çizgimizdir. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyorum. Artık bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğim” dedi.

“Kars’ta elbetteki özgürlüklerden yanayız. Ama bu, özgürlük değil; insanların özgürlüğünün kısıtlanmasıdır. İçkili yerleri kapatmak gibi bir anlayışımız yoktur. Sadece Nataşaların girip çıktığı gazinoların ve benzeri eğlence yerlerinin, içkili lokantaların ruhsatları kesinlikle bugünden (1 Mart 2006 Çarşamba) itibaren iptal edilmiştir” diye de ekledi.

Ayrıntılara girmeyeceğim… Bu sözlerin edildiği günden beş gün önce (27 Şubat 2006 Cuma), Başbakan’ın, Kars’ta olduğunu anımsatacağım…

Başbakan, Kars’a gelip gittikten sonra, Kars Belediye Meclisi, “Nataşa kırmızı çizgilerimiz” kararını aldı ve aynı günün akşamı Belediye Başkanın basın toplantısıyla Belediye Meclisi’nin kararını açıklama gereğini duydu!..

Kendiniz yormayın. Geçen yıl ülke gündemini bir hayli meşgul eden ve Türk turizmine en az yüzde kırk darbe vuran, AKP’li Belediyelerin peş peşe yaşama geçirdikleri ünlü kırmızı cadde ve sokak projesinin mimarının kim olduğu, Kars olayıyla anlaşılmıştır!..

İçkili yerleri kent dışına çıkarmaya, kırmızı çizgilerle dışlayıp soyutlamaya kalkışan AKP’nin, AKP iktidarının başı Başbakan’ın kendisidir!

Konuyu gündemlerinden düşürmediklerini, düşürmeyeceklerini, Kars Belediye Meclisi’nin kararıyla işaretleyen AKP, AKP iktidarı ve Başbakan, geçen yıldan çok daha beter biçimde bu yıl da Türk turizmini baltalamak için ellerinden geleni yapacaklar! Bu ülkeye, bu ülkenin turizmine, turizm sektörüne yazık edecekler!..
Yayın Tarihi : 3 Mart 2006 Cuma 13:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?