18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Neden dışlanıyoruz-Üzeyir Çaycı

Sayın Milletvekillerimiz , Değerli Bakanlarımız, Sevgili Bürokratlarımız, Değerli medya mensupları:

Neden dışlanıyoruz. ?

Başta devlet radyo ve televizyonu olan TRT kurumu olmak üzere TÜRK MEDYASI her birisi sanata ve sanatçılara tarafsız bir şekilde gereken yakınlığı ve ilgiyi gösteriyorlar mı ?

Edebiyat ve sanatla ilgili yan kuruluşları ve yayınevleri olan bakanlıklar ve bankalar, halka hangi ölçüde açıklar ?

Türk Dil Kurumu yetkilileri gerektiği şekilde kapılarını dil ve edebiyatla ilgilenenlere tarafsız bir şekilde açıyorlar mı ?

Bilhassa tüm öğrencilere, insanlarımıza ve gurbetteki vatandaşlarımıza kucak açması gerekenler Allahaşkına ne yapıyorlar ?

Artık tepeden bakma devri sona erdirilmelidir. Çağın dışında kalmış şuculuğun buculuğun kapıları kapatılmalıdır. Şartlı ve ilgisiz bakışlar tümüyle gözden geçirilmeldir.

TRT’nin yurt dışına yayın yapan çok değerli Haldun KARABUDAK’ın yöneticiliğini yaptığı

sanat içerikli MEMLEKET SAATİ, ALLI TURNAM gibi proğramlar neden yayından kaldırıldı?

TRT yetkilileri Belçika ve Fransa gibi ülkelerdeki sanatçı ve gözde insanlarımızla ya da vatandaşlarımızla neden gerektiği şekilde ilgilenmiyor?

Sevgili köşe yazarları, değerli yetkililer, yurtdışında bizleri temsil edenler, koltuğunuzdan dışarıya ne zaman çıkacaksınız?

Değerli medya yetkilileri ve bizi temsil edenler aşağıdaki haberi size önceden bildirdiğimiz halde neden en ufacık bir hassasiyet göstermediniz?

Onur YURT "Hitabet" dalında, Cavit YURT ise "Savunma" dalında birinci oldular. Ayrıca Cavit YURT "Prix du Public" denilen izleyenlerin en çok beğendiği ve sempatik bulduğu adaya izleyici oylarının çoğunluğu ile verilen “birincilik” ödülünü de aldı.

Yani YURT kardeşler ödülleri sildiler ve süpürdüler. Jüri dört hukuk profesöründen oluşmaktaydı.

Ama maalesef kimse duymadı...

Merak ediyoruz: Neden dışlanıyoruz ?



 

Üzeyir Çaycı
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 12:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?