19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Beş Duyunun Ötesinde Bir Mekân: MYRİNA

Bundan böyle bu köşemde sizinle Türkiye’nin değişik yerlerindeki değişik mekânları gezeceğiz, tanıyacağız. Restoranlar, cafeler, barlar, galeriler... Yani sizin anlayacağınız Kedi Gözü Köşeme detaylı şekilde alamadığım, gönlümün, aklımın kaldığı her yeri burada bulabileceksiniz.
 
Bugün sizi Istanbul’da yeni bir mekâna götüreceğim. Cafe, Restoran ve Sanat Galerisi olan bir mekân. Beş duyunuza birden hitap edecek, sizde belki de alışkanlık yaratacak bir mekân.
 
Myrina. Adını Amazonlar kraliçesi Myrina’dan alıyor bu mekân. Mitolojiye göre Troia kral soyunun dişi atası. (Bu Amazon Kraliçesi’nin hakkındaki diğer efsaneler için bkz.: Mitoloji Sözlüğü – Azra Erhat / Remzi Kitabevi) Oldukça isabetli bir isim seçimi. Kadınların sahibi olduğu ve işlettiği bir mekân. İsminin hakkını fazlasıyla veriyor.
 
Myrina oldukça sıra dışı bir mekân. Buraya adımınızı atar atmaz, beğenileriniz, kriterleriniz ne olursa olsun sizi bir yerlerden yakalayacak Myrina. Burası işletenleri için kendi deyimleri ile ‘yaşamın bütünselliğini ve evrenselliği’ temsil ediyor. Bunu fark edeceksiniz ve işte bu nokta, bu nüans sizi çarpacak.
 
Hani Show TV’de Metro Palas adında bir dizi var. İşte o dizinin çekimlerinin yapıldığı yer burası.
 
Fenerbahçe’de Kalamış Caddesi üzerindeki Myrina bir cafe, restoran ve  sanat merkezi. Haftanın her günü saat 10.00 – 02.00 arası  kahvenizi içerken, yemeğinizi yerken, içkinizi yudumlarken değerli sanatçıların eserlerini izleyebilir hatta satın alabilirsiniz. Sadece bunları sunmuyor bu mekân.
 
Üç katlı ve gerçek bir labirent gibi inşa edilmiş binanın giriş katında cafe-rest’in yanı sıra sanat galerisi ve minik bir sanat butiği bulunmakta. Bu butikte Myrina için üretilen özgün heykel, seramik , takı tasarımları özgünlük belgesi ile satışa sunulmaktadır. Ayrıca butikte çeşitli hediyelik objeler de bulabilirsiniz. Sanatın farklı disiplinlerine ev sahipliği yapan Myrina Sanat Galerisinde ise her ay yenilenen sergileri izleme şansınız var. Burada en çok dikkati çeken, yenilikçi bir anlayışla galeri – restoranın iç içe düzenlenmiş olması, bu sistem dekorasyonda sanatsal objelerin ön planda olmasını sağlamış.
 
Binanın girişi dört adet asırlık ağaçla çevrelenmiş bir bahçeden. Bu bahçenin her yerinde değişik sanat eserleri görebilirsiniz. Bunlarda o sıradaki serginin bir parçası. Bahçe iç ve dış mekânı çok zarif bir şekilde birleştiriyor.
 
Orta katta bir hobi cafe-rest var. Burada yiyip içmek dışında pek çok başka şey de yapılabilir. Televizyon bölümünde çeşitli müzikaller ve gösterilere ait dvd’leri izleyebilir, okuma biriminde dinlenebilir, kitaplıktaki kitap ve dergileri okuyabilirsiniz. Ayrıca bu bölümde satranç, briç, scrabble, tavla vs oynayabilirsiniz.
 
Üst kat teras katı. Muhteşem bir manzarası var. Tüm marina ve deniz ayaklarınızın altında. Bu katta isterseniz şirket yemekleri ya da konferanslar düzenleyebilir, romantik bir akşam yemeği yiyebilir, doğum gününüzü ya da özel bir gününüzü kutlayabilirsiniz. Güzel havalarda terasla birleşen üçüncü kat epey alternatif sunuyor. Sanat galerisi, fonksiyonunu her katta olduğu gibi burada da koruyor.
 
Myrina’da bir de geliştirmek istediğiniz yaratıcılığınıza yönelik atölyeler var. Bunlar orta katta ve girişi tamamen diğer bölümlerden bağımsız olarak düzenlenmiş şekilde. Bu atölyelerde değerli hocaların verdiği Seramik, Mücevher Tasarımı, Temel Sanatlar ve Akademiye Hazırlık, Hobi Resim, Çini, Heykel, Mozaik, Çocuk & Gençlik Sanat Gelişim, Feng Shui, Reiki, Aromatherapy, Caz Tarihi ve Müzik Eleştirmenliği, Güncel Sanat ve Oyun, Sanat Tarihi, Drama ve benzeri kurs ve seminerlere katılabilirsiniz. Benim gözlemlediğim kadarıyla sanat eğitiminin yanı sıra güzellikleri, dostlukları ve hayatı paylaşacaksınız.
 
Myrina Sanat Galerisi’nin küratörü Melike Arslan. Ağustos sonuna kadar Timur Kocagözoğlu, Bahadır Gökay, Reha Yalnızcık, Vural Yıldırım, Bengisu Yıldırım, Nevin Güven , Ayla Aksungur, Zeynep Aksungar, Meral Saatçi, Suna Meriç, Serdar Şeremet, Melike Betil karma sergisini görebilirsiniz bu mekânda.
 
Gelelim damak tadına. Myrinanın mutfağı Meksika, Amerika ve İtalyan mutfağı ağırlıklı uluslararası bir mutfak.107 çeşit var mönülerinde ve yok diye bir şey bilmiyorlar, ne isterseniz hemen hazırlanıyor. Mekanın işletmecileri bu listeyi çok titiz bir çalışma sonucu oluşturmuşlar ve özellikle kendi geliştirdikleri bir salata olan Myrina Crispy Salad, tüm Fajitalar, Makarnalarda Fettucineler, Mushroom Chicken, Chimichanga ve tatlılardan Chocolate Mud Pie konusunda oldukça iddialılar. Aromalı kahvelerini (özel şurupla hazırlanan) hararetle tavsiye ederim. Fiyatlar oldukça uygun. Aylık menüler de hazırlanıyor. Ayın yemeği, Türk ve uluslararası mutfaktan seçilip yapılıyor, çay saati için gene kendilerine has özel çeşitler sunuyorlar. Pazar günlerini brunch ile renklendirenler için de çok iyi bir imkân burası.
 
‘Beş duyunun ötesinde bir mekân’ sloganıyla hayata geçen Myrina ile tanışın, yaz kış ayrılamayacağınız bir mekân olacak göreceksiniz. İkinci adresiniz gibi...
 
Myrina
Cafe, Restaurant,Art Center
Fener Kalamış Cad. No: 73/1 Fenerbahçe – Istanbul
Tel.: 0216-5500500 (pbx)
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 17:22:04
Güncelleme :6 Ağustos 2004 Cuma 12:35:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?