29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BEN SU DAMLASI BİLE DEĞİLİM

Ergenekon tutuklusu emekli Orgeneral Hurşit Tolon, kendisini ziyaret eden Kocaeli Gazetesi sahibi Tanzer Ünal’a "Ergenekon okyanussa ben su damlası bile değilim" dedi.

Ünal, Tolon’un çok güler yüzlü olduğunu belirterek, ’adaletin tecelli etmesini beklediğini’ söyledi.

KANDIRA F Tipi Cezaevi’ne tutuklu bulunan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın ardından, savcılık izniyle, İzmit’te yayımlanan Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Tanzer Ünal tarafından da ziyaret edildi. Ünal, Tolon’un kendisine "Ergenekon okyanus ise ben bir su damlası bile değilim" dediğini aktardı.

Cezaevinde 2 gün önce Tolon’la görüşen ve gazetesinde haber yapan Ünal, kendisiyle 1997 yılında 15’inci Kolordu Komutanı olması nedeniyle tanıştığını belirtti. Camlı bölme ardından telefonla konuştuğu Tolon’u dinlediğini ve kendisinin de görüşlerini anlattığını belirten Ünal, şunları söyledi:

Çok güler yüzlüydü

"Kötü gününde de beraber olabilmek için kısa süreliğine ziyaret ettim. Son derece moralli gördüm. Kapalı görüşmeydi. Ortada bir cam bölme vardı. Telefonla görüştük. Üzerinde tişört vardı ve son derece güler yüzlüydü. Görüşmemiz sırasında gazetemizde yansıttığımız gibi konuyla ilgili gözaltına alınması sebebiyle ilgili sohbet ettik. Bu görüşmemiz kesinlikle bir gazeteci ile bir Hurşit Tolon röportajı değildi. Sadece görüşlerini dinledim. Ben de kendisine birtakım görüşlerimi söyledim."

Adalet tecelli edecek

Tolon’un "Ergenekon okyanus ise ben bir su damlası bile değilim" sözleriyle ilgili de Ünal, "Bu sözleri ’Bizim kesinlikle Ergenekon ile ilişkimiz yok’ anlamında söyledi" dedi.

Ünal, Tolon’un, kendisine adalete güvendiğini belirttiğini anlatırken, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar hiçbir şekilde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına aykırı hareket içinde bulunmadığını ve suç teşkil edecek hareket içinde bulunmadığını söyledi. Emekli olduktan sonra Şener Paşa ile birlikte sivil toplum örgütlerinde yaptıkları çalışmaların ve verdikleri konferanslardan dolayı bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu, bu nedenle de bu olaylara kendilerinin katılmak istendiğini, ama adaletin er geç tecilli edeceğini ve kısa süre içinde de normal yaşama döneceklerini söyledi."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 07:41:20
Güncelleme :21 Temmuz 2008 Pazartesi 16:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakkı Adil KARAKAŞ IP: 88.250.57.xxx Tarih : 20.07.2008 14:03:44

Bu ülkenin devamı ve bekası yönünde hizmetleri olan bütün alltan üste doğru değerli TSK mensuplarını ve ATATÜRK CUMHURİYETÇİLERİ ile beraber saygı,sevgi ve hürmetlerimi arz ederek başlamak istiyorum. Evet ERGENEKON denilen bu çetenin top'u tüfeği bombası silahı nerede hele bakın siz şu işlere ERGENEKEON'un kasası diye lanse edilen şahıs bile beş parasız hastane köşesinde öldü gitti adamcağız'ın cenazesinide belediye kaldırdı.Bu adamların gerçekten cezası vatanlarını en azından BOP 2:Eş başkanlarından,terör örgütlerinden daha fazla sevip ülkenin değerlerinin ve bütünlüğünün sallantıya girmesinden mi kaynaklanıyor acaba suçları ne dersiniz acaba şimdi bu adamlar acaba yanlışlıkla arı kovanına bilmeden çomakmı soktular ne dersiniz? öyle ise iyi etmişler çümki bu ülkenin mutlaka devamı için mutlaka bir takım olaylar ve hadiseler olacaktır bunlar acaba fetullahçılar gurubunun yönettiği din adına batı misyonerliğini yapan bu ülkenin yasalarından kaçan uzun yıllardır firar yaşayan birileri kadardamı bu cumhuriyetçiler tehlikeli acaba öyleye bu ERGENEKONCULAR kaçmadılar ve bu ülkede ve bu ülkenin ceza evlerindeler doğru olsa bile değilmi? Tabir olarak sayın paşa biz bir su bile olamayız derken yerinde bir tarif ve anlatım yapmış evet bizlerde bu cumhuriyetin devamı ve bekası için birer damlayız yada damla olmaya TABİ ülkesi için gözünü bile kırpmada verecek olan birer T.C vatandaşıyız evet bu AKP hükümti işte yabancıy T.C tapusu ile mülk satış yasasınıda serbest ettiya en sonunda helal olsun evet BOP,2 eş başkanlınada bu yakışır değilmi fazla değil 30 yada 40 yıl sonrası ülkemizde bir filistin olmaya başladı bu AKP liler sayesinde biz filistindende daha berbet ve zor durumda olacağız neden derseniz çünki bu ülkede toprak alan sadece İsrailliler yok değil ya diğer AB ve amerikan 'ın gizli güçlerinin elde ettikleri ve almaya çalıştıkları topraklar neden bu ülkede bir anda bu ülke vatandaşının bir karış bile toprak alamayacak şekilde toprak fiatları fırladı fırlıyo? evet biz vatandaşlarında sorcağı dha soracağı soracakları çokkkk sorular var