17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

İstanbul’da Gürtuna Gerçeği

Gerek kamuoyu yoklamalarına, gerekse medyada yazılanlara göre AKP’nin yerel seçimlerde diğer partilere fark atacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak kendilerine çok fazla güvenen AKP yetkililerinin İstanbul’da unuttuğu şeyler var:
1 - Kendilerine çok fazla güvendiklerinden dolayı diğer büyük şehirlerde olduğu gibi İstanbul adayının açıklanmasını geciktirerek, İstanbul seçmeninin tepkisini çekmek.
2- Gürtuna gerçeği!
Otobüs, tren, vapur, metro, kahvehane gibi yerlerde, halkın kendi arasındaki konuşmalardan anlamak mümkün.
İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerde seçmenin  sabrını taşıran AKP yetkililerinin, özellikle İstanbul’da Ali Müfit Gürtuna gibi başarılı bir insanı önemsememeleri,  AKP’nin İstanbul hayallerini yıkabilir.
Kim ne derse desin bugüne kadar aşırı bir radikalliği görülmemiş olan Ali Müfit Gürtuna, kendisine ve yönetimine karşı yapılan suçlamalardan da yüzünün akıyla çıkmış ve belediyecilik hizmetlerini kesintisiz yürütmüştür.
İstanbullu’lar gözlerini kapatarak Ali Müfit Gürtuna döneminde yapılan işleri gözlerinin önüne getirirse, Gürtuna’nın İstanbul için çok büyük işlere imza attığını rahatlıkla görebilirler.
Ali Müfit Gürtuna’dan sonra gelecek kimsenin, kim ve nasıl biri olacağı, seçmen için soyut bir düşüncedir.
Bedrettin Dalan’dan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı olan Nurettin Sözen’i seçen İstanbul halkının pişmanlığı halen hafızalardadır.
Bu düşünceden hareketle Ali Müfit Gürtuna’nın bağmısız olarak aday olması halinde, İstanbul için yaptıklarından dolayı vefa duyan İstanbullu seçmenlerin kendisini tercih etmesini düşünmek çok normal bir olgu değil midir?
REMZİ ERBAŞ
Yayın Tarihi : 4 Mart 2004 Perşembe 18:41:49
Güncelleme :6 Mart 2004 Cumartesi 20:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yar IP: 213.243.30.xxx Tarih : 1.03.2004 22:00:33
Doğrudur veya değildir yani Gürtuna çalışkan veya değil bu önemli değil ama gerçek olan birşey varsa oda basının taraflı olmasıdır.AKP İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanını açıklamadan önce nerdeyse Gürtuna'nın kuyusunu kazdı yani bir yerlerden işaret alarak bak bu bizim adayımız olmuycak bakarsın başka partiye geçer en iyisi siz bunun kuyusunu kazın halka küçük düşürün gibi.Şimdi soruyorum basın Cumhuriyet değince kulaklarını açar cumhuriyete gelecek en küçük iftirayı bile ilk haber verirdi peki ya şimdi neden böyle değil neden kulak ardı ediliyor soruyorum.