3
Haziran
2024
Pazertesi
ANASAYFA

YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL'İN YOLUDUR!

Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği ''Cumhuriyete Bağlılık'' yürüyüşüne katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ''Mustafa Kemal'in askerleriyle beraber olmaktan mutluyum'' dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol boyunca iki kez halka hitap etti.

İlk olarak Bağdat Caddesi'nde Erenköy'de TIR'ın üzerinden katılımcılara seslenen Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirtti.
''Mustafa Kemal'in askerleriyle beraber olmaktan mutluyum'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Ne söylerse söylesinler hiçbir güç bizi yürüdüğümüz yoldan alıkoyamayacaktır. Bugün Ankara'da önümüze engeller çıkardılar. Sandılar ki biz Birinci Meclis'e gitmeyeceğiz. Sandılar ki askerlerini, polislerini getirecekler, biz oraya gitmeyeceğiz. Bir şeyi unutuyorlar, biz ulusal kurtuluş savaşını vermiş bağımsız bir ülkenin evlatlarıyız. Hiçbir güç bizi inandığımız yoldan alıkoyamayacaktır. Hangi koşulda olursa olsun, kim olursa olsun, inandığımız yoldan asla dönmeyeceğiz. Babalarımız, dedelerimiz, ulusal bağımsızlık savaşını verdiler. Bayrağımız al bayraktır, yolumuz Mustafa Kemal'in yoludur. Her zaman söyledik yine söyleyeceğiz.''

Artık tüm yurttaşların şapkalarını önüne koyup düşünmek zorunda olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
''Geçmişteki gibi Demokrat Partili, Anavatan Partili, Doğru Yol Partili, Cumhuriyet Halk Partili ayrımı yok. Bir tarafta Kuvayı Milliyeciler, Misakı Milliciler var. Bir tarafta Cumhuriyetçiler var. Öbür tarafta Cumhuriyet karşıtları var. Bağımsızlıktan, özgürlükten, kadın-erkek eşitliğinden, demokrasiden, Cumhuriyetten yana olan tüm yurtseverleri Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altına bekliyorum. Ülkeyi çağdaş uygarlıktan koparmak isteyenler var. Türkiye'yi Orta Doğu'nun bataklığına sürükleyenler var. Her zaman karşı çıkacağız, direneceğiz ve kazanacağız.''

''Türkiye'nin yeni bir iklime ihtiyacı var''

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ''Benim iki büyük eserim var; biri Cumhuriyet, diğeri CHP'dir'' sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, bugün, Türkiye'nin 81 ilinde al bayrağı taşıyan ve Mustafa Kemal Atatürk'e çiçek armağan eden tek partinin CHP olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yeni bir iklime ve anlayışa ihtiyacı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'nin barışa, Türkiye'nin çağdaş uygarlığa ihtiyacı var. Türkiye'nin özgür medyaya ihtiyacı var'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de medyanın özgür olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, ''Yeni bir iklim, yeni bir parti, yeni bir iktidar, Cumhuriyet Halk Partisi'ne artık bu ülkenin ihtiyacı var. İçerde barışı sağlayacağız, dışarıda barışı sağlayacağız. Hiç kimseyi düşman olarak görmeyeceğiz. İnsanı insan olarak değerlendireceğiz, kimliğine, inancına saygı göstereceğiz'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, çıktığı yolda güvencesinin halk olduğunu belirtirken, ''Erkeklerden daha yürekli kadınlara sesleniyorum; Kıyafetiniz, inancınız, kimliğiniz ne olursa olsun, gelin Cumhuriyete sahip çıkın. Cumhuriyet sizinle yücelecektir. Unutmayın, sizlere seçme-seçilme hakkını veren parti CHP'dir. Özgürlüğün yolunu açan parti CHP'dir. Asla ve asla Cumhuriyetten taviz vermeyeceğiz. O bedeli ödemeye hazırız. Sizlere güveniyoruz'' diye konuştu.

''İnandığımız yol, Mustafa Kemal'in yoludur''

Kılıçdaroğlu'nu taşıyan TIR, daha sonra Caddebostan'da durdu. Burada, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TIR'ın üzerinden yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
''Şunu bilmenizi isterim; ne olursa olsun, kim olursa olsun, hangi güç olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi halkın yanında, halkın önderliğini yapmaya sonuna kadar kararlıdır. İstedikleri kadar Silivri toplama kampları açabilirler, istedikleri yargıçları istedikleri mahkemelere atayabilirler. İnandığımız bir yol var; o da Mustafa Kemal'in yoludur. O yolun adı çağdaşlık yoludur.''

Kişisel çıkarlar için yola çıkmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Hiçbir zaman cebimizi düşünmedik. Ya kentimizi ya ülkemizi ya halkımızı düşündük. Ülkemiz için, halkımız için ne gerekiyorsa sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. Demokrasi için, özgürlükler için, kadın-erkek eşitliği için, çağdaş bir ülke olmak için, özgür üniversiteler olsun diye mücadele edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Kalabalığa, ''Siz hiç üniversitelerin konuştuğunu duyuyor musunuz?'', ''Medyanın özgür olduğunu düşünüyor musunuz?'', ''Kadın-erkek eşitliğine Başbakan'ın inandığını düşünüyor musunuz?'' şeklinde sorduğu sorulara ''Hayır'' yanıtını alan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
''O zaman sadece bu ülkenin aydınlarına değil, bu ülkenin her yurtseverine düşen bir görev var. Arkadaşlarımızı, komşularımızı uyandıracağız. Türkiye yeniden ayağa kalkacak. Yeni bir ulusal kurtuluş savaşını el birliğiyle vereceğiz. Babalarımız, dedelerimiz, yedi düvele karşı mücadele verdi. Bizler de aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Yolunuz aydınlık olsun, Cumhuriyetiniz kutlu olsun.''

 

AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2012 Pazartesi 23:51:33
Güncelleme :30 Ekim 2012 Salı 00:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep ömer IP: 81.212.101.xxx Tarih : 30.10.2012 13:34:11

yolumuz atatürkün yoludur diyen zihniyet bu ülkeye ne kazandırmıştır. hastane, yol, baraj, santral, uzay çalışmaları, enerji, güvenlik, petrol vb. atatürkçü geçinenlerin sevmediği, imam hatip mezunu bu başbakan zamanında ülke yol gördü, hastane gördü, toki gördü, yardım gördü, sevgi gördü. ve sonuç yüzde 50 ve üzeri. kuru laf karın doyurmuyor. kılıçdaroğlu başbakan olamaz da diyelim ki oldu. ne hizmet yapabilir Allah aşkına. ssk yı batırmış bir başkan, ülkeyi ne hale getirir.