28
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

40 Derecelik Sicaklarda Şu Bedaş'ın Yaptığı!..

Kent Haber’e yazacaklarımızı bugün yazamadık. Nedeni de, oturduğumuz semtte elektriklerin 24 saat kesilmesiydi.

BEDAŞ’ı ve Sefaköy teşkilatını kınıyoruz. Mahalle’nin İstanbul Caddesinin sık sık kesilen elektriğine çözüm bulamadıkları için daha çok kınıyoruz.

Cumartesi (5 Ağustos 2006) günü saat 19.00’da giden elektrikler, tam 24 saat aradan sonra Pazar günü saat 17.00’de geldi.

24 saatlik süreçte, Sefaköy arızadan başka BEDAŞ’tan kimselere ulaşamadık. Ulaşabildiğimiz arızadaki nöbetçilerin birinin söylediğini, ötekininki tutmadı. Hele bugün saat 15.15 sıralarında konuştuğumuzun söyledikleri, saygı sınırlarını zorluyor:

“Arıza var. Ne zaman biteceğini bilemiyoruz. Arıza bittiğinde elektriğinizi vereceğiz” diyince, “Nasıl bir arıza ve nasıl bir çalışma ki, 24 saate yaklaşan sürede giderilemiyor?” diye sorduk. Aldığımız yanıt, “Buyurun dilediğiniz yere gidin başvurun, şikayette bulunun” oluyor ve telefonun yüzümüze kapatılmasıyla karşılaşıyoruz.

BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün ve Sefaköy İşletme’nin santralini iki üç defa arıyoruz, yanıt alamıyoruz. Tatilde olsalar gerek. Dün ve önceki gün 40 derecelere varan sıcakta, 24 saat elektriksiz kalmanın ne demek olduğunu anlayabilecek kadar insancıl yanları var olsa gerek! Umar ve dileriz ki, bundan sonra duyarlı davranırlar. Gene bildiklerini okurlarsa, buraya daha çok konuk olacaklar demektir.

BEDAŞ ilgililerine ulaşamayınca, İstanbul Valiliği Kriz Merkezini, iki ulusal gazete ile bir ulusal televizyon kanalını aradık. TV kanalından, kesintilerin başka yerlerde de yaşandığını ve bu kesintilerin arızalardan değil “uygulama”dan kaynaklandığını öğrendik.

Üzüntümüz daha bir arttı ve kınamamıza ek yaptık…
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2006 Pazar 22:32:47
Güncelleme :7 Ağustos 2006 Pazartesi 14:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?