20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 01.09.2008

 

Savaştan kaçtı, fuhuş çetesinin eline düştü
İzmir’de yabancı uyruklu kadınları çalışma vaadiyle kandırıp fuhuşa zorlayan şebekeye yönelik operasyon, insanlık dramını ortaya çıkardı.
Başsız cesetlere Meksikalı isyanı
Son bir hafta içinde 18 başsız cesedin bulunduğu Meksika’da yüzbinler, cinayetleri protesto için sokaklara döküldü. Başkent Mexico City’de bir araya gelen 100 bini aşkın Meksikalı, yılbaşından bu yana 2500 kişinin öldürüldüğü ülkede şiddete son verilmesini istedi.
Obama’ya boğazda balık yedirmeli
ABD’nin önde gelen siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler uzmanlarından Soner Çağaptay, kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri’ni ve olası sonuçlarını Hürriyet’e değerlendirdi:
İki başbakan kılıçları çözüm için çeksin
Rusya’nın gümrüklerde Türk TIR’larını engelleme uygulamasına Türkiye de bugün karşılık vermeye başlıyor.
Baterist Paşa
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç’ın sıkı bir müzisyen olduğu, caz ve blues müziğini çok sevdiği ve hem bateri, hem de piyano çaldığı ortaya çıktı.
Havada, denizde diploma coşkusu
Hava ve deniz harp okullarının diploma törenleri, dün devletin zirvesini İstanbul’a taşıdı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ törenlerde havacı ve denizci üniforması giyerken, dönem birincilerine diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

Ergenekon sonunda bumeranga dönüşecek
HİÇ kuşkunuz olmasın, bu Ergenekon soruşturması sonunda tıpkı bir bumerang gibi bu çirkin tezgáhları kuranları vuracak. 
Tufan TÜRENÇ yazdı...

Kişilik haklarımız Allah’a emanet
ERGENEKON İddianamesi’nin eklerinde, eski milletvekili Emin Şirin ile bir gazetecinin telefon görüşmesinin kaydının da yer aldığının anlaşılması, çok ciddi bir sorunun varlığını ortaya koyuyor.
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

Ermenistan’a Gül gitsin mi
MASADA Dışişleri Bakanlığı’nın en kritik isimleri var... Soru şu: - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan maçına gitmeli mi? Orada bulunan diplomatlardan hiçbiri "gitmesin" demiyor...
Fatih ÇEKİRGE yazdı...


 

Soğuk savaşta İran hamlesi 
Rusya’nın, Gürcistan ve Ukrayna’nın NATO üyesi olması durumunda İran’a S-300 füzelerini satma ihtimali bölgedeki dengeleri değiştirdi. Paniğe kapılan İsrail Gürcistan’a verdiği askeri desteği hemen kesti. İngiltere ise, yeni arayış peşinde
Silahlar sustuğunda diyalog 
ERİVAN’a öncü bir heyet gönderileceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili ile Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde bir araya geldi.
Maalesef ruhu yok 
Sadece yıldız transferi yapmak iyi bir takım oluşturmaya yetmiyor. Dün akşam Kayseri deplasmanından beraberlikle ayrılan Galatasaray’ın ortaya koyduğu futbol bunun açık bir örneğiydi
Eşimle bebeğim şimdi aynı beşikte 
Güngören’deki saldırıda iki hafta sonra anne olmaya hazırlanan eşini ve bebeğini yitiren İlhan İkiz isyan ediyor: “Eşim de benim gibi Kürt’tü. Kardeşi kardeşe kırdırıyorlar. Bebeğimize beşik alacaktık. Şimdi ikisi de aynı beşikte koyun koyuna yatıyor.”
En güzel ittifak 
İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü’nde gerçekleştirilen koşunun startını Bakan Murat Başesgioğlu verdi. 10 bin kişi Asya’dan Avrupa’ya koştu. Büyük organizasyon Kuruçeşme Arena’da Kenan Doğulu konseri ile son buldu...
Ziyaret öncesi Erivan'a 5 şart 
Türkiye, milli maç öncesi Ermenistan’a öncü bir heyet gönderiyor.Ermenistan’dan Türkiye karşıtı protesto ve mitingler konusunda garanti isteyen Ankara,güvenlik için de oldukça hassas. Gül’ün “olmazsa olmaz” 5 şartlık listesi heyet tarafından Erivan’a iletilecek.
 

Bu iki gazeteye dikkat 
Ergenekon davasıyla ilgili bugünlerde yabancı basında da sık sık haberler, yorumlar çıkıyor. Geçenlerde bu yazılardan birini okurken düşündüm; bu gazeteciler nereden besleniyor, haber kaynakları nedir
Oray Eğin yazdı...

Allah gecinden versin ama... 
Şans bir insanın karşısına hiç beklemediği anda çıkar” diye bir söz vardır. ABD’de Cumhuriyetçi Parti içinde yaşananlar da aynen böyle. Sen kalk geyik nüfusunun insan nüfusundan fazla olduğu Alaska’nın valisi iken birden kendini Başkan Yardımcısı adayı olarak bul... Hem de daha 44 yaşında iken...
Sedat Sertoğlu yazdı...

Dünya uygarlığı ve Çin 
Çin, son yirmi yılda ekonomik ilerlemesiyle dünyayı şaşkına çevirdi. Ekonomin ilerlemesi dünyanın gözünü zorunlu olarak Çin’in kültürüne, sahip olduğu bilim ve teknoloji geleneğine çevirmesine sağladı.
Deniz Gökçe yazdı...

 

Baykal: Erivan'a değil Bakü'ye maça giderim 
Gül'ün, milli maç nedeniyle Ermenistan'a gitmeyi planlaması konusunda, "Bakü'ye maça gitmeyi tercih ederim" diyen Baykal, hükümete "Azerbaycan'a zarar verecek her hareketten uzak dur" dedi..
Karakol mevzilerine saldırı: 4 asker şehit 
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde PKK tarafından ilçe jandarma komutanlığının nöbetçi mevzilerine uzun menzilli silahlarla yapılan saldırıda 4 asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı. 2 PKK'lı öldürüldü..
 
Elveda Rumeli'ye yeniden merhaba 
atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Elveda Rumeli' bu akşam yeniden izleyicisiyle buluşuyor... Dizinin 'Sütçü Ramiz'i Erdal Özyağcılar ile 'Kara Kalpaklı'sı Tolgahan Sayışman yeni sezon için iddialı: "Sürprizlere hazır olun... Yeni bölümler çok eğlenceli."

Buse, teröre karşı dimdik ayağa kalktı 
Buse'nin, Güngören'deki bombalı saldırıda parçalanan bacağı 5 ameliyatla dikildi. Genç kıza moral verense, Diyarbakır'daki saldırı sonrası, ÖSS'de tıbbı kazanan gençlerin hikâyesi oldu..

Rumları Türk halkı seviyor ama bürokrasi sevmiyor 
Görev süresi bu hafta dolacak olan Yunan Başkonsolosu Alexis Alexandris: Halklar arasında problem yok. Vakıflar ve Patrikhane gibi Rumların önemli sorunlarında çözümsüzlük devam ediyor. Bürokrasinin bakışı aynı..
Adım 'huysuz'a çıktı! 
Pamuk son kitabının film olmasına ancak büyük bir bütçe söz konusu olursa 'evet' diyeceğini söyleyip ekledi: Amerikalılar Kar kitabını istedi ama siyasi önyargıları olabilir diye güvenemedim..

Kantarın topuzu! 
Belki de "imtiyazsız bir kitle" böyle oluşuyor. Öyle ya...  Anayasa Mahkemesi Başkanı "protokol"de oturması gereken oturtulmayınca afallıyor...
Umur Talu yazdı...

Hepimiz tarafız 
Devir teslim törenleri, her zamanki gibi önemli mesajların verildiği bir zemin oluşturdu. En radikal konuşmayı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevini devralan Org. Işık Koşaner yaptı
Nazlı Ilıcak yazdı...

Ergenekon'u magazin malzemesi yapıp sulandırmaktan kaçınmalıyız... 
ıllar önce bir yaz mevsiminde, içinde Çetin Altan'ın da bulunduğu bir arkadaş grubuyla Mavi Yolculuk yapıyorduk.  Göcek'de demirlemiştik. Çetin Altan'la yan yana yüzerken, bir yandan da Babıali'de çalıştığımız isimler hakkında konuşuyorduk.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Bile bile ölüme uçmuş
İspanya'da 154 kişinin öldüğü uçak kazasında havayolu şirketinin ihmali olduğu belirlendi. Ortaya çıkan ses kaydına göre, Spanair yetkilileri arızalı olduğu tespit edilen MD-82 tipi uçağın havalanmasına izin verdi
Dünyanın bir ucunda senin gibi iftar ediyor
Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, "Tarihi olay ve durumlara göre incelersek Ramazan, tarihin en büyük olayıdır. Bu en güzel mucizedir" diyor ve ekli-yor:”Aynı anda bir buçuk milyar insan aç kalıp birlikte sahura kalkıyor.”
Ümit'i oynatmayacağım
Sahada yığıldığı an milyonları gözyaşına boğan Ümit Özat'a ilk yasak eşi Nurdan Özat'tan geldi: Ümit'e bir daha futbol oynatmayacağım. Ben her maçı aynı sıkıntı içinde izleyemem
Gerekirse Ataköy arazisini satmayız 
TOKİ Başkanı Bayraktar, Ataköy arazisi için 12 şirketin şartname aldığını belirterek, "Adrese teslim ihale yapıyormuşuz gibi gösteriliyor. Kamuoyunun vicdanını ikna edemezsek gerekirse arsayı satmayız" dedi
Yeni Şafak'a karanlık kurşun
Gazetemiz binasına önceki gece kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Gazete binasının 5'inci katına isabet eden kurşun, pencere camını delerek yönetim kademesindeki odalardan birinin duvarına saplandı. Olayda yaralanan olmadı.
Krizi bırak nakite bak
Türkiye'nin 250 milyon YTL nakde sahip halka açık şirketleri üç ayda likit varlıklarını 1.9 milyar YTL arttırdı. Piyasa değeri 18 milyar YTL'yi aşan Turkcell halka açık şirketler sıralamasında Türkiye'nin en büyük nakit varlığına sahip şirketi olurken Sabancı Holding nakit varlığını en hızlı arttıran şirket oldu

Ramazan-ı Şerif'i kurşunla karşıladık!
Bugün, Ramazan-ı Şerif. Geldiğinde, kutlu bir konuğu ağırlamanın telaşına düştüğümüz; uğurlarken, artık alıştığımız, hayatımızın bir parçası haline gelen, bizim bir parçamız haline gelen konuğumuza veda etmenin hüznünü tattığımız, hilalle gelip, hilalle veda eden mübarek ay.
Y. Ziya Cömert yazdı...

Kimse kendine göre ordu yapamaz
İsmet İnönü halefi Deniz Baykal'ın durumuna asla düşmezdi. Zefer bayramına doğru gidilen günlerde Ankara protokolüne mensup olanlar hayli hareketlenir. TSK'da komutanlardan emekli olanlara “Güle güle”, yerini alacaklara da “Hoşgeldin” demek üzere düzenlenen devir-teslim törenleri hareketin merkezidir
Taha Kıvanç yazdı...

'Suda arsenik' seçim kazandırır mı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başı gerçekten büyük dertte. Şehir suyunda tespit edilen yüksek arsenik seviyesi İzmir'in bugünlerde birinci sorunu.
Kürşat Bumin yazdı...

 

Müslümanlar ilk teravih için camilere akın etti 
İslam dünyası onbir ayın sultanı Ramazan'a kavuştu. Camiler, bayram havasına bürünürken, minarelerden yayılan kandil ışıklarıyla birlikte bütün şehirler Ramazan'ın rengini aldı.
Ergenekon sanığında çok gizli askerî bilgiler çıktı
Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan gazeteci Ergün Poyraz'ın arşivinde 'devletin savaş imkanlarını tehlikeye sokacak' derecede gizlilik arz eden belgeler bulundu.
Evren, darbe için iki rapor hazırlatmış
MİT'çi Ruscuklu'dan yeni 12 Eylül iddiaları: "12 Eylül darbe hazırlıkları tam bir yıl önce, 11 Eylül 1979'da başladı. Brüksel gezileri öncesi kritik kararlar alındı. Kenan Evren, darbe gerekli mi diye kamuoyu araştırması şeklinde iki rapor hazırlattı."
Yunan Katimerini gazetesinden Gülen yorumu: İnsanlığa hizmet öneriyor
Fethullah Gülen Hocaefendi'nin fikirleri, onun teşvikiyle birçok ülkede açılan eğitim kurumları ve yürütülen diyalog faaliyetleri, dünyanın ilgisini çekmeyi sürdürüyor.
Genelkurmay'dan 'Ergenekon gazetecisi'ne gizemli paket
Ergenekon iddianamesinde, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Akşam Gazetesi eski yazarı Güler Kömürcü'ye, Genelkurmay Başkanlığımdan esrarengiz bir paketin gönderildiği bilgisine yer verildi

Silahlı bürokrasi zihniyeti ve demokrasi
Antik Yunan felsefecisi Plato'nun dile getirdiği çok önemli ve her dönem için anlamlı bir soru var: "Bizi koruyuculardan kim koruyacak?"

Çatışma değil, barışma vesilesi 
Bugün mukaddes Ramazan ayının ilk günü. Rahmetin sağanak sağanak yağacağı bu güzel zaman diliminde insanlar, Allah'ın emrine uyarak aç kalacak, susuz kalacak; nefislerini terbiye edecek.
EKREM DUMANLI yazdı...
Semantik müdahale! 
İnsan toplumları arasında sürgit devam eden ilişkiler vardır. İnsanlar şu veya bu kaynaktan beslenerek bilgi, irfan veya kültür sahibi olurlar. Bir beşeri havzadan diğerlerine kavramların intikali hemencecik olmaz.
ALİ BULAÇ yazdı...
Resmî bayram helvası 
Telefon şirketlerine sorulsun, meselâ Regaip Kandili'nde mi daha çok mesaj çekiyor millet birbirine, yoksa herhangi bir resmî bayram gününde mi?
A. TURAN ALKAN yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 07:35:59
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 08:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?