25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 02.02.2009

 

 

Nobel Barış Ödülü verilsin
Davos’taki çıkışından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a İran’dan destek açıklamaları sürüyor. Büyük Ayetullah Nasir Mekarim Şirazi, Başbakan Erdoğan’ın "yeni bir savaşı önlediğini ve barışa büyük katkı yaptığını" belirterek, kendisine Nobel Barış Ödülü verilmesini önerdi.
Çocuk hakları için okullara kamera yasağı
Velilerin internet üzerinden çocuklarını izlemelerine olanak veren sistemler, Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla kaldırılıyor. Talimat yazısında, kameraların çocukların kişiliğinin gelişmesini engellediğine, çocuk ve eğitmen haklarını ihlal ettiğine dikkat çekildi.
Türk pilotlardan Kartal’a Destek
11 Eylül saldırılarından sonra New York ve Washington semalarını koruyan savaş pilotları arasında 30 Türk askerinin de bulunduğu ortaya çıktı
 
Unakıtan hastaneye yatırıldı
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, rahatsızlanarak Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin beyin cerrahisi 72. bölümünde önceki gün yapılan kontrollerde şekeri 400’e yükselen Unakıtan, hemen tedaviye alındı
Bolu’daki enkaza Fransa üzerinden ulaşılabildi
İstanbul’dan Ankara’ya giderken, yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte irtibat kesilen Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulans helikopterin enkazına dün güçlükle ulaşıldı. .
Demokrasiyi hak ediyoruz
Başbakan Erdoğan, gazeteci- yazar Çetin Altan’a "2008 Yılı Kültür Sanat Büyük Ödülü"nü verdi. "Türkiye demokrasiyi hak etmeyen bir ülke olamaz" diyen Erdoğan, " Türkiye artık ne Çetin Altan’ı 300 kez mahkeme kapılarına çağıran ve düşünceyi mahkum eden bir Türkiye’dir, ...

Başbakan diplomatlara kızıyor, çünkü...
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Davos’taki kahramanlık gösterisinin ardından yaptığı açıklamalardan birinde, kendisinden "monşer tavrı beklenmemesi gerektiğini" söyledi.

Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

 

Sağduyuya çağrı
ARTIK bu Davos defterini kapatmalıyız. Abartılmış kahramanlık duygularıyla naralar atmaya son verelim.

Tufan TÜRENÇ yazdı...

 

Bu mahallede herkesin herkese ihtiyacı var
SAVAŞIN ve son Davos krizinin öteki yakasında bulunan İsrail Büyükelçimiz Namık Tan’a sordum... İsrail bundan sonra ne yapar?

Fatih ÇEKİRGE yazdı...


 

Ölüm tuzağını tetikçi bozdu
Hemşirenin, doktor eşini öldürtmek için 70 bin liraya tuttuğu tetikçi, vazgeçti ve her şeyi doktora anlattı .İstanbul Fatih'te 4 kişilik gözaltıdan, film gibi bir olay çıktı.
Baykal da destek çıktı
Bahçeli'den sonra Deniz Baykal da Erdoğan'ın Davos tavrını destekledi: 'Haksızlığa tepki gösterdi'  CHP Lideri Baykal, Erdoğan'ın Davos'taki tepkisi için, "Başbakan'a, o panelde açıkça haksızlık yapıldı.
Pervane dondu, düştü
Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterin düşme nedeni buz kristalleri
Bolu yakınlarında düşen helikopterde ölen biri Türk diğeri Polonyalı iki pilotun son sözleri "Bulutlarda buzlanma var. 10 bin feet'e yükseliyoruz" olmuş
Yatak odasına kriz girdi
Araştırmalar krizde seks sorunlarının yüzde 30 arttığını söylüyor. Prof. Hattat: Geçen krizde erken boşalma şikâyetleri yoğundu. Şimdi sertleşememe sorunu arttı.
6-7 Eylül MİT'in işi
Güz Sancısı filmiyle gündeme gelen 6-7 Eylül olaylarını araştıran Dilek Güven: Bu olaylar MİT'in organizasyonu. Davanın hâkimi Fahri Çoker'in arşivi bunu ispatlıyor
F.Bahçe puanları saçıyor
F.Bahçe, Trabzon'dan sonra G.Antep'i de geçemedi: 1-1. Kanarya geriye düştüğü maçta, 1 puanı Alex'in muhteşem golüyle kurtardı. Josico sakatlandığı için sarı-lacivertli takım son dakikaları 10 kişi oynadı.
 

Godot'yu beklerken
Başbakan Erdoğan'ın damgasını vurduğu (Panelden hışımla ayrılması, Atatürk Havalimanı'nda sevgi gösterileriyle karşılanması videoları sadece Türkiye'de ve Ortadoğu'da değil, Avrupa'da da izlenme ve indirilme rekorları kırıyor)

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Dış siyasetteki hataların faturası mutlaka çıkar mı?
Genellikle kabul edilen bir söyleme göre biz gazeteciler "tarihin taslağı"nı yazarız. Ancak her gazetecinin taslağı farklı bir tarih anlayışını yansıtır. Neticede tarihçiler de bu taslaklardan bazılarını benimserler.

MEHMET BARLAS yazdı...

Bu şarkıların eti, kanı, canı var!
Yağmur hızla ön cama vuruyor. Silecek koluna dokunup "daha hızlı"ya ayarlıyorum... Sonra arabanın müzikçalarının sesini biraz daha açıyorum. Hoparlörlerden yükselen şarkıya kulak vermemek mümkün mü?

HAŞMET BABAOĞLU yazdı...

 

Kanlı çarşamba
Türkiye'yi sarsan suikastların çoğu bir çarşamba günü işlendi. Yetkililer, şimdi bu ortak noktanın gizemini, çarşambanın sırrını çözmeye çalışıyor. Acaba bir tesadüf mü, bilinçli tercih mi sorusuna yanıt aranıyor
Zigana'da sessiz 'çığ'lık
GÜMÜŞHANE'NİN Tortul İlçesi'ndeki Zigana Dağı'nda geçen hafta çığ altında kalarak yaşamını yitiren 10 dağcı için anma töreni düzenlendi. Beyaz ölümün kurbanları için karanfiller bırakıldı.
 
'Türkiye bize saygılı olsun'
İsrail'de 10 Şubat'ta yapılacak seçimlerde Kadima Partisi'nin başbakan adayı olan Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Davos'ta yaşanan gerginliğin ardından ilk kez konuştu. Her şeyin tamirinin mümkün olduğunu belirten Livni, Türkiye'nin İsrail'e saygılı olmasını beklediğini ifade etti
Krizi öngörmek için bilimkurgu yazarı olmak şart değildi!
Bu yıl 3'üncüsü yarın düzenlenecek Düş+Zaman=Gerçek Konferansı'na katılacak olan Uzay Yolu ve Alacakaranlık Kuşağı dizilerinin senaristi David Gerrold işadamlarına, 'bilimkurgusal' bakış açısıyla krizden çıkışın yollarını anlatacak
Korkunç anne
Sahilde bileklerini kesen anne hastaneye kaldırıldı. İfadesinde, ortaya tüyler ürperten bir dram çıktı. Kadın, zihinsel engelli oğlunu boğduğunu, vicdan azabı çekip intihara kalktığını söyledi
Doğalgaz değil paniği öldürecekti
Binanın girişinde elektrik panosunda çıkan yangın, doğalgaz korkusuyla birleşti. Kendini dışarı atan apartman sakinleri, merdivenlerde dumana yakalandı

Selahattin Duman durdurulmalıdır
Kendimden de bilirim yazarlar bazen yazdıkları yazının gideceği tüm noktaları göremeyebilirler ve hatta yazdıkları yazının sonunda gelip kendilerini vuracağını anlamayabilirler. Bu vakaların çoğu masumiyetten veya düpedüz aptallıktan kaynaklanır. 
Serdar Turgut yazdı...

Babaoğlu'ndan marka dersi
İş ve iletişim yönetimine meraklıysanız (değilseniz zaten iş ve yönetim meselelerinden uzak durun), Haşmet Babaoğlu'nun 26 Ocak Pazartesi günü yayınlanan yazısını internetten bulup mutlaka okuyun... Yazının başlığı şu: 'Ligimizin marka değeri varmış.. mış.. mış..'
Ali Saydam yazdı...

Blanchard ne diyor?

Davos eşrafı hep Soros ve Stiglitz gibi negatif ve ideolojik kişileri vitrine çıkartırlar. Çünkü kendileri de ideolojiktir. Ayrıca 'entelektüel olmak için' kötümser olmak da gerekir. Eşraf da iyice kötümserdir. Ama bu arada bir de akıl ve mantıkla konuşan iktisatçılar da vardır. 
Deniz Gökçe yazdı...

 

 

 

 

 

ABD'li Yahudiler, Erdoğan'ın açıklamalarından memnun
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki panelde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatöre gösterdiği tavrın yankıları sürüyor. Yahudilerin gelişmelerden endişe duyduğu dile getirilirken, Erdoğan'ın eleştirilere yönelik açıklamaları olumlu karşılık buldu.
Üniversiteye girişte lise yerine 'kişisel başarı' etkili olacak
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye girişte 'lisenin ÖSS'deki başarı ortalamasına' göre belirlenen 'ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı' (AOBP) uygulamasını kaldırdı.
Dağcılar anısına Zigana'ya anıt yapılacak
Çığ altında kalan 10 dağcı için hayata gözlerini yumdukları Zigana Dağı'na anıt yapılacak. Gümüşhane'nin Torul ilçesindeki Zigana'da dün dağcılar için tören düzenlendi. Acı olayın meydana geldiği alana kırmızı karanfiller bırakıldı.

Kontrolsüz göç, şehir nüfusunu ikiye katladı
Türkiye'nin çeyrek asırdır mücadele ettiği terör sebebiyle başlayan kontrolsüz göç, Doğu ve Güneydoğu'daki büyük şehirlerin nüfusunu ikiye katladı.

Takside 7 tabanca: İkisi astsubay 8 gözaltı
Ergenekon terör örgütü soruşturmasının ardından Türkiye'nin birçok yerinde yollara atılan el bombaları, çöp bidonlarına bırakılan mermiler bulunmaya başladı.
Hakkârili kadınlardan birlik beraberlik çayı
Hakkâri Emniyet Müdürlüğü tarafından kadınlara yönelik 'Birlik ve Beraberlik Çayı' adı altında eğlence programı düzenlendi
Lütfen biraz samimiyet! Ya Erdoğan tepki vermeseydi?
Önce manzarayı doğru resmetmek lazım ki Davos'ta yaşananlar tastamam anlaşılabilsin. Malum tartışmayla nihayetlenen oturumda Başbakan Erdoğan tarihî bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı cumartesi günkü Zaman nüshasında aynen yayınladık; çünkü son derece önemli noktalara değiniyordu. 
Ekrem Dumanlı yazdı...

Mahalle!
"
Türkiye'de Farklı Olmak: Din ve Muhafazakârlık Ekseninde Ötekileştirilenler" (Aralık-2008) adlı çalışma, sosyolojinin ve siyaset biliminin sınırlarını zorlayan amaçlarda kullanılmaya başlanmasaydı, diğer herhangi bir araştırma gibi belli bir zaman içinde tartışılır, sonra gerektiğinde referans gösterilmek üzere rafa kaldırılırdı.

Ali Bulaç yazdı...

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 05:22:31
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 07:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?