20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 02.11.2008

 

’Utanmaz adam’a ortak tepki
14 yaşındaki bir kız çocuğuna taciz suçundan yargılanan Hüseyin Üzmez’e kendi çalıştığı Vakit ile Türkiye Gazetesi hariç tüm medya ortak tepki gösterdi.
Dolar bahane oldu doğalgaz zammı yüzde 60’ı da aştı
BOTAŞ, "Döviz bir ayda çok arttı, petrol fiyatları da uzun süre rekor düzeyde seyretti" diyerek doğalgaza yüzde 22-22.5 zam yaptı.
Antalya’da iki kız kardeş kapkaççıları yakalattı
Antalya’da otomobilleri ile gezintiye çıkan iki kız kardeş, iki kapkaççının yolda yürüyen turistlere saldırdığını görünce izleyip oyaladıktan sonra polise yakalattı.
İzmir’de baba, kızını kesti
İzmir’in Konak İlçesi’nde, 20 yaşındaki Emine Akay, kendisine elle tacizde bulunduğu için polise şikayet ettiği babası 46 yaşındaki Hamit Akay tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü
İşte dünyanın en zor mesleği
Organ bekleyen hastaların hallerini bilmesek bu işi asla yapmazdık diyorlar. Onların işi, yakınlarını kaybetmiş insanları organ bağışına ikna etmek.
Donör Jones 30 çocuğunu arıyor
Kanada’da yüzlerce kez sperm bağışı yapan Dwight Jones, genlerini verdiği çocukları öğrenebilmek için dava açtı. Jones, "Spermlerimle en az 30 çocuk dünyaya gelmiş olmalı. Onları tanımak hakkım" diyor.

Haddini bilmemek
AVRUPA Birliği (AB) tarafından yayınlanacak "İlerleme Raporu"na ilişkin bilgiler geldikçe, orada ele alınan konuları önümüzdeki günlerde hayli yoğun şekilde tartışacağımız anlaşılıyor.

Oktay EKŞİ yazdı...

O ağaç sizin...
BİR sincap gördüğünüzde ceviz ağacında, o sizin sincabınızdır, o size emanet...
O köşe başındaki meşe ağacı sizin...
Bekir COŞKUN yazdı...

Bir manşetin arka yüzü
Sabah Gazetesi’nin dünkü nüshasında, Mustafa filmi etrafında başlayan tartışma bahane edilip, Hürriyet’e yönelik bir iftira, güya gazetecilik adına manşete taşınmıştı.
Tam bir şark usulü Babıali kurnazlığı.

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Seçim çatışması
Başbakan Erdoğan’ın Van’a gelmesiyle DTP’nin harekete geçirdiği grup kenti savaş alanına döndürdü. DTP İl Başkanlığı’nın bulunduğu sokakta toplanan grupla polisler arasında çatışma çıktı.
Kışla karşısında Apo'ya destek için kamp kurdular
İMRALI Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a fiziksel şiddet uygulandığını iddia eden DTP, Diyarbakır’da son yıların en büyük oturma eylemini başlattı
Latife'yi boşadığı mektup çalındı
Atatürk’ün, kayınpederi Muammer Uşakizade ve kayınvalidesi Adeviye Hanım’a, Latife Hanım’dan neden boşanacağını belirtmek üzere gönderdiği mektuplar ile boşanma evrakı, 9 Kasım’da Antik A.Ş tarafından İstanbul Swissotel’de yapılacak müzayedede satışa sunulmak istendi.
Tacizci’ diye şikâyet ettiği babası, koyun gibi kesti!
KADINA yönelik şiddetin adresi bu kez İzmir, kurbanı ise 20 yaşındaki Emine Akay oldu. Akay’ın korkunç bir cinayetle sonlanan öyküsü ise oldukça trajik.
McCain arayı kapatıyor
ABD’de yapılan son kamuoyu yoklamasına göre, Demokratların adayı Barack Obama ile Cumhuriyetçilerin adayı John McCain arasındaki puan farkı 5’e indi.
İki aşk arasında cilveli melek
Bir İstanbul Masalı ve Şöhret dizileri ile oyunculuk kariyerini sağlamlaştıran Ahu Türkpençe, ‘Karamel’ dizisinde ‘Zehra’ rolüyle izleyici karşısına çıkacak.
 

IMF ile anlaşsak iyi olur!
Türkiye birçok konuyu sert tartıştığı gibi, IMF konusunu da sert tartışıyor. IMF konusunda bilinçli değerlendirme yapabilmek için doğruları tespit etmek gerek. 
 
Deniz Gökçe yazdı...

Herkes aslına dönüyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı sonunda CHP’ye döndü. Üç dönemdir bu görevde olan ve hepsinde de Anavatan Partisi’nden seçilen Hasan Akgün çok eski arkadaşımız.

Burhan Ayeri yazdı...

Derin düşünceler
TSK, pilotsuz uçan casus uçaklarından satın alıyormuş. Ve üstelik casus uçakların toparladığı istihbarat, Amerika üzerinden değil direkt olarak alınacakmış artık.
Serdar Turgut yazdı...

 

Bir çift ayakkabı onları mutlu etti
SABAH'ın gündeme getirdiği okuldaki dram üzerine yardım yağdı. Canan, ayakkabıyı giyip "Çok mutluyum" dedi..
Erdoğan: Teröre inat kalkınacağız
Başbakan Erdoğan binlerce Vanlı'nın Türk bayraklarıyla toplandığı meydanda "Tek yürek oldukça, anlamlı hizmetleri üretmeye devam edeceğiz" dedi..
 
En zengin kadına seks kasetli şantaj
BMW'nin ortaklarından, Almanya'nın en zengin işkadını Susanne Klatten'in şantaj yapan jigolosuna 7.5 milyon Euro ödediği ortaya çıktı..
Tacizle suçlayan kızını öldürdü
İzmir'de H.A., 19 yaşındaki kızı Emine A.'nın boğazını kesti. Eşini üstü başı kan içinde evden çıkarken gören anne, içeride kızının cesedini buldu..
Dede uyuyor Fener eriyor
Aragones'in öğrencileri iki puan da Eskişehir'de bıraktı. Ev sahibi, kalecisi atılınca uzatmalarla 70 dakika 10 kişi oynadı. Güiza ve Youla'nın karşılıklı gol kaçırma yarışı geceye damga vurdu..
Doğalgaza son zam yüzde 22.5 oldu
BOTAŞ'ın doğalgaz zammı geceyarısı geldi. Dün saat 02.00'de yapılan yüzde 22.5'lik artış, 2008'in en yüksek doğalgaz zammı oldu. Yapılan zamların toplamı vergiyle birlikte % 82.2'ye ulaştı

Haddini aşan çağrı
Güneydoğu'da taban desteği olan bir partinin Kürt kimliği ve Kürtçe ile ilgili talepleri seslendirmesi normaldir.

Ergun Babahan yazdı...

Başbakan tersledi ya... Köşk'ten medet umuyorlar
Çok istememize ve hazırlanmamıza rağmen bir son dakika aksaklığıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 29 Ekim davetine gidemedik.

Emre Aköz yazdı...

Ol medyacılar ki değişimin içinde yaşarlar değişimi görmezler...
Yaşanan zamanın gerçeklerini kabul etmek, herkes için kolay olmuyor. Yıllar önce Moskova'da bir gece bir kabareye gitmiştik

Mehmet Barlas yazdı...

 

Vanlının şanlı cevabı
DTP'nin ve terör örgütü PKK'nın tehditlerine boyun eğmeyen Vanlılar Başbakan Erdoğan'ı coşku ile karşıladı.
Çocuk konuşamaz; ama bazen bir resim tüm gerçeği anlatır
Çocuk istismarı davalarında Adli Tıp raporlarının fiziki bulguları önemsediği için adaleti yanıltabileceğini söyleyen Avukat Topuzoğlu,...
 
Bu yetkiler onu bekliyor
ABD başkanlık seçimlerine iki gün kala Obama, anketlerde hala önde. Eğer kazanırsa dünyayı yönetme yetkisini nasıl kullanacağı tartışılıyor
Doğal gaza gece yarısı yüzde 22.5 zam geldi
BOTAŞ, geceyarısı yaptığı açıklama ile doğal gaza zam yaptı. Zam, konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatına yüzde 22,50, sanayide kullanılan doğal gaza da yüzde 22 olarak yansıyacak
'Mustafa'yı ADD de beğenmedi
Atatürkçü Düşünce Derneği, 'Mustafa'nın Atatürk devrimlerini yıkmaya yönelik bir film olduğunu öne sürdü ve 'Başaramayacaklar' başlığıyla kara mizah örneği olan bir bildiri yayınladı
Kaçırılan gemiyle ilk irtibat sağlandı
Somali'de kaçırılan Neslihan gemisiyle irtibat kurulduğunu belirten şirketin avukatı Fehmi Ülgener, “Kaptan bizimle temasa geçti. Mürettebatın sağlık durumu iyi” dedi.

Böyle bir kişilik işte...
Biliyorum, izledikleriniz midenizi bulandırıyor. Muhtemelen yüzünü görmek istemiyorsunuz; ne kendisinin, ne de karısının... Fakat hangi kanala baksanız karşınıza o 'muhteşem ikili' çıkıyor...
Taha Kıvanç yazdı...

Sekülarizasyon ve 'Mustafa' belgeseli                                                   İşin doğrusu –hiç şüphe yok- belgeseli izledikten sonra yazmaktı. Ancak gördüğünüz gibi o güne kadar sabredeme...

Kürşat Bumin yazdı...

Kapak olsun…
Başkanlık seçimine iki gün kala, Obama anketlerdeki üstünlüğünü koruyor.
“Bush'ların McCain” ise ümidini yitirmiş değil; akıntıya karşı kürek çekiyor.

Tamer Korkmaz yazdı...

 

Gece yarısı gaza rekor zam
Tüketiciler, önceki gece saat 02.00'de açıklanan doğalgaz zammı ile sarsıldı. BOTAŞ, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 22,5, sanayide ise yüzde 22 zam yaptı.
DTP'ye seslendi: Barış istiyorsan 'silahı bırakın' de
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Doğu illerine yapacağı gezileri engellemek isteyen gruplar, provokatif eylemler düzenliyor. Dün Hakkari'de AK Parti İl Binası'nda meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı.
Türk doktorlar, Darfur'da kapalı gözleri aydınlığa kavuşturuyor
Kimse Yok mu Derneği, Sudan'ın Darfur bölgesinde yaşayan 200 bin katarakt hastasını aydınlığa kavuşturacak.
Araba çalıntı çıktı, polis sadece motoru iade etti
Bilmeden çalıntı araç alan sürücüler, mağdur olmaktan kurtulamıyor. Özel bir dershanede öğretmenlik yapan Ali Günay'ın oto pazarından aldığı aracın çalıntı olduğu bir yıl sonra anlaşıldı.
Sobayı doğru kullanın, zehirlenmeyin
Sonbahar soğuklarının kendini hissettirdiği şu günlerde evlerin başköşesine kurulan sobalar, dikkat edilmediği zaman büyük facialara sebep oluyor
Yurtdışı burs rehberi
Üniversite eğitiminde sona yaklaşırken 'Dersleri nasıl geçeceğim?' derdine bir dert daha eklenir. 'Ben ne iş yapacağım?' sorusuyla boğuşmak zorunda kalır üniversitelilerin pek çoğu.
DTP parti mi yoksa?..
Başbakan Erdoğan, son dönemde hafta sonlarını Güneydoğu'ya ayırdı, miting gibi toplu açılış programları yapıyor. Dün Van'daydı, bugün ise Hakkari'ye geçecek. Başbakan'ın seyahatlerinden DTP ve bölücü terör örgütü müthiş rahatsız.
Mustafa Ünal yazdı...
F.Bahçe'yi kim savunacak?
Oyunda 27. dakika... Güiza'nın pasıyla buluşan Alex, Ivesa ile karşı karşıya. Ivesa, kontrolsüz geliyor, yatıyor, Alex yerde. Pozisyon tartışmasız penaltı.
Zeki Çol yazdı...
Herkesin Cumhuriyet'i
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle, "Cumhuriyet ne zaman herkesin olacak?" başlığıyla bir yazı yazmıştım. Bu yazıya gelen yorumların okunmasını yazıdan daha çok öneririm.

MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 04:55:53
Güncelleme :2 Kasım 2008 Pazar 06:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?