27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 04.01.2009

 

 

Karadan girdi
İsrail ordusu ’Dökme Kurşun Operasyonu’nun 8. gününde kara, hava ve denizden vurduğu Gazze Şeridi’ne akşam sınırın 3 ayrı noktasından girdi
Tek doğru istifa
Doğalgazdan zehirlenerek ölen yedi gencin ardından yaptığı gaflarla tepki çeken Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, dün sözlerini manşetlere taşıyan medyayı suçlayarak istifa etti.
’Spartalı Sinan’ı intihara kanser şüphesi götürdü
Sırtındaki kılıç dövmesinden dolayı arkadaşlarının "Spartalı" dediği 48 yaşındaki maceracı gezgin Sinan Kazancıoğlu’nun, tetkiklerinde ortaya çıkan kanser şüphesi nedeniyle intihar ettiği anlaşıldı.
Kökleri olan bir ağaç olmak istiyorum
Psikiyatrına şöyle demişti: "Nasıl bir insan olmak istediğimi bilmiyorum. Sanki eski bir zamanda takılıp kalmış gibiyim. Kökleri olan bir ağaç olmak istiyorum."
Kaymakam Bey’in talimatı ceza makbuzuna da yazıldı
Çocuğunu hastaneye götürüp evine dönen Metin Taş, sokakta boş yer olmadığı için otomobilini Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu’nun da oturduğu binanın önüne park etti.
THY için geliyor
Kevin Costner, bu kez THY için hazırlanan reklam filminde oynamak için Türkiye'ye geliyor.

Kürtçe yayın
GAZETELERDE Deniz Baykal’ın "Kürtçe TV yayınlarına karşı çıktığını" okuyunca Tanrı biliyor, "Tamam" dedik. "Baykal yine kendisinden beklenenin tam tersi bir laf etmiş."

Oktay EKŞİ yazdı...

 

Alevilerin muharrem ayı
BİRKAÇ yıl önce de yazmıştım: 1975 yılı ramazan ayından önceydi. TRT Televizyon Program ve Yayın Planlama Müdürü idim ve dostum Zeki Sözer yurtdışında olduğu için onun görevi olan Televizyon Daire Başkanlığı’na vekálet ediyordum. Yapımcı şube müdürleri ile program planlaması toplantısı yapıyorduk.

Özdemir İNCE yazdı...

 

Rabbin sana bunu emretmiş olamaz
DERVİŞ Yunus bugün yaşasaydı, Ankara’da ölen 7 genç için, "Bu dünyada bir nesneye / Yanar içim göynür özüm / Yiğit iken ölenlere / Gök ekini biçmiş gibi" derdi... Sen ise yiğit iken ölenler karşısında hoyratlığın, densizliğin, üslupsuzluğun dik álásını sergiliyorsun... Rabbin sana bunu emretmiş olamaz...

Ahmet Hakan yazdı...


 

Şehitlerin kardeşleri askere alınmayacak
Askerlik Kanunu değiştiriliyor. Terörle mücadelede şehit olanların bütün kardeşleri askerlikten muaf olabilecek. Terör olayı dışındaki şehitlerin ise kardeşlerinden biri bundan yararlanacak..
...Ve karanlıkta Gazze'ye girdi
Gazze'de dün akşam kara harekâtı başlatan İsrail askerleriyle Hamas militanları arasında yoğun çatışma yaşandı. İsrail ordusu, Hamas'ın altyapısını çökertmeyi hedeflediklerini ve militanlara yardım eden sivilleri terörist sayacaklarını açıkladı..
Dünyaya duyarlılık çağrısı
Gazze'de ateşkes için dün de Riyad'da Suudi Kral Abdullah ile biraraya gelen Erdoğan, tüm dünyaya "Gürcistan'da gösterdiğiniz hassasiyeti niçin burada göstermiyorsunuz" diye sordu
Acıları çoğaltan gafçı müdür istifasını verdi
Doğalgaz AŞ Müdürü, kravatsız yaptığı basın toplantısını "Cuma'ya gidiyorum" deyip yarıda kesti. 7 genç için "Çıplaktılar" dedi. Dün baskılar üzerine istifa etti..
'Telekulak' kocaya Yargıtay'dan destek
Yargıtay, aldatıldığından şüphelendiği için eşinin haberi olmaksızın eve ses kayıt cihazı yerleştirerek ortam dinlemesi yapan ve elde etiği ses kayıtları sonrası eşi hakkında boşanma davası açarak tazminat talep eden kocayı haklı buldu.
Karlı günler geri geliyor
Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava etkisini artırarak devam ediyor. Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni soğuk hava dalgasının etkisiyle de, yağış pek çok noktada kendini gösterecek.
 

Ortadoğu turları
Başbakan Erdoğan dün Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz'le görüşerek Ortadoğu turunu tamamlamış oldu.

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Gastroseksüel erkekler mutfağı kadının elinden alıyor...
Birkaç yıl önce benimle söyleşi yapan bir genç meslektaşım
"Siz metroseksüel misiniz" diye sorunca, "Ben pek metroya binmem" diye cevap vermiştim.
MEHMET BARLAS yazdı...

Kadın dönektir, rüzgârda tüy gibi..
1851 yılı mart ayının ilk günleri.. Venedik'te ünlü La Fenice operasının müdürü fena halde telaş içinde.. 11 Mart gecesi, Büyük Verdi'nin merakla beklenen operası ilk defa sergilenecek..

HINCAL ULUÇ yazdı...

 

4 KOLDAN KATLiAM
8 gündür havadan ve denizden Gazze’ye yüzlerce ton bomba yağdıran, 75’i çocuk 475 kişiyi öldüren İsrail Ordusu dün kara harekatına başladı.
7 gün 24 saat erisim
e-Devlet Kapısı Projesi’ni hayata geçiren TUrksat’tan müjde var. Genel Müdür Dalbay, hizmetlerin yakında cep telefonu üzerinden de alınabileceğini söyledi. e-Askerlik, e-Tüketici de yolda
 
Ben kazanacağım Gökçek düşünsün
CHP’nİn Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Karayalçın, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde iddialı konuştu ve 30 Mart sabahı Ankara yönetimine geleceklerini söyledi.
First Class’ın ilk yolcusu ucusu ‘bedavaya’ getirdi!
THY’nin aralık ayında başlattığı süper lüks First Class uçuşun ilk müşterisi, 12 bin 500 TL değerindeki bilet için tek kuruş ödemedi
EVLİLİKTE TELEKULAĞA VİZE
Yargıtay, ihanetten şüphelenen kocanın, eve yerleştirdiği cihazla eşini dinlemesine hak verdi. Boşanma davasında ses kayıtlarını delil kabul eden Yargıtay “Sadakat de yükümlülüktür” dedi
Doğalgaz değil paniği öldürecekti
Binanın girişinde elektrik panosunda çıkan yangın, doğalgaz korkusuyla birleşti. Kendini dışarı atan apartman sakinleri, merdivenlerde dumana yakalandı

MUTLULUK felsefesi
Bir süredir eşlerin birbirlerini aldatmaları konusu üzerine düşünüp yazmak zorunda kaldığımdan, sonunda konu ister istemez ‘Nasıl mutlu olunur?’a gelip dayandı
Serdar Turgut yazdı...

Hatırlamak ve sevmek gereklidir ama yeterli değil
Mesleki bağlamda en haz etmediğiniz soru nedir, diye sorsalar cevabım hazır: “Bilmem ne markasının reklamını beğendiniz mi?..” 
 
Ali Saydam yazdı...

Talep daralırken enflasyon düşüyor...
Aralık ayı enflasyon rakamları tatil nedeni ile bir gün erken, 2 Ocak 2008 tarihinde yayınlandı. Enflasyonda hem TÜFE hem de ÜFE’de görülen düşüş, Merkez Bankası’nın 15 Ocak tarihindeki PPK toplantısında politika faizini daha da aşağıya indirmesinin olasılığının büyük olduğunu gösteriyor
Deniz Gökçe yazdı...

 

Göğüs göğüse
Sekiz gün havadan bomba yağdıran ve 400'den fazla sivili öldüren İsrail askerleri alt yapısını çökerttikleri Gazze'ye dün akşam tanklar eşliğinde girdi.
Her yer Filistin
Türkiye İsrail'in Gazze'deki insanlık dışı katliamını protesto etmek için bir haftadır ayakta.
 
Global öfke
İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliama dünyanın dört bir yanından tepkiler yükselmeye devam ediyor.
Organlarıyla hayat oldular
Çorum'da geçirdiği trafik kazası sonucu ölen 20 yaşındaki Gökhan 7, Konya'da beyin ölümü gerçekleşen Ramazan ise organlarıyla 3 kişiye umut oldu.
Muharrem'de birlik mesajı
Kerbela vakasının 1329'ncı yıldönümünde, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.
İsrail'in tek dostu Baytok ve Öymen
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam nedeniyle, Türkiye-İsrail Parlamentolararası Dostluk Grubu'na üye milletvekillerinin büyük çoğunluğu istifa ederken, CHP'li Öymen ve Baytok istifa etmemekte kararlı.

Madımak'ı anlamlı kılmak
Yeni yılın ilk sevinilecek haberi Sivas'tan geldi. Madımak Oteli'nin yerinde açılan kebapçı dükkânı nihayet kapanıyor ve Kültür Bakanlığı aynı yerde el işi ürünler ve kitap satılan bir DÖSİM mağazası açmayı planlıyormuş...
Fehmi Koru yazdı...

Önce ortaklarına hesap ver
Yeni bir yıla girerken geçmişin muhasebesini yapma alışkanlığımız depreşiyor. Geçen yıl kim kazandı kim kaybetti? Veya kim kazandırdı kim kaybettirdi?
İBRAHİM KAHVECİ yazdı...

Medyamızdaki “İsrail Ne Der?” Lobisi
İsrail, Erdoğan'ın son çıkışlarından rahatsızmış… Erdoğan'ın ciddiye alınmadığını İsrail basınında görmek mümkünmüş…
Tamer Korkmaz yazdı...

 

Eczacılar, meslek odaları ile devlet arasında kaldı
Türk Eczacıları Birliği (TEB)'nin bütün sigortalıların serbest eczanelerden ilaç almasını sağlayan protokolü iptal etmesiyle başlayan tartışma büyüyor.
Ergenekon davasında 35 duruşmadan geriye, trajikomik savunmalar kaldı
Ergenekon terör örgütü davasında 35. duruşma geride kaldı. Yaklaşık 2,5 aydır süren yargılamaya iddianamedeki ağır iddialara açıklık getirmesi beklenen tutuklu sanıkların 'ilginç' savunmaları damgasını vurdu
Başkent Doğalgaz'ın genel müdürü istifa etti
Ankara'da yılbaşı gecesi yaşanan ve 7 üniversite öğrencisinin hayatını kaybettiği doğalgaz faciasıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor.
Galericiler, şehir dışına çıkmaya olumlu bakıyor
İkinci el oto galerileri, büyük şehirler, iller ve nüfusu yüz binden fazla olan ilçelerde 2009 yılı Mayıs sonuna kadar yerleşim alanları dışına taşınacak.
Alevî dedelerinden Çelik'e teşekkür
Alevi dedeleri, Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i makamında ziyaret ederek, Aleviliğe ders kitaplarında yer verilmesi ve İstanbul'daki değerlendirme toplantısında dile getirdiği görüşlerinden dolayı teşekkür etti.
İftar sofrası, birlik ve beraberlik için kuruldu
Bilim, siyaset ve Türkiye'deki dini cemaat temsilcileri, Dünya Ehlibeyt Vakfı'nın Alibeyköy'deki merkezinde düzenlenen Muharrem iftarında buluştu.
İsrailoğulları'nın kaderi
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı her şeyi altüst etti. İşaretler kara harekatının da başlayacağını gösteriyor. Bölgeden gelen haberler dakikaların bile önemli olduğunu, katliamın akıl almaz boyutlara ulaşmadan durdurulması gerektiğini gösteriyor.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Bir tabu yıkılırken...
Çok değil 10 yıl önce 'Gün gelecek TRT, 24 saat Kürtçe yayın yapacak' dense inanır mıydınız? Sanmıyorum, hayali bile kurulamazdı. Kürt'ün, Kürtçenin inkar edildiği yıllar geride kaldı. İnkar ve ret çözüm getirmedi, sorunu daha da ağırlaştırdı.
Mustafa Ünal yazdı...
Çözümün ilk şartı
İsrail'in zulüm saldırıları devam ederken bir küçük haber yer aldı medyada: "Bağdat yakınlarındaki intihar bombası eyleminde 30 kişi hayatını kaybetti."
Ahmet Selim yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 04:53:29
Güncelleme :4 Ocak 2009 Pazar 06:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?