19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 04.02.2009

 

 

Muhtaçlara niyet AKP’lilere kısmet
AKP’li Akfırat Belediyesi’nde kurulan rüşvet tezgáhı, İçişleri’nin raporuyla aydınlandı. Rapora göre, ’Muhtaçları Koruma Yardımı’ için kurulan sandığa, ’işlerinin kolay halledilmesi’ karşılığı işadamlarından yüklü para yardımı alındı.
’Sır çanta’ ortaya çıktı ajandası yok
Susurluk’taki kazada ölen Abdullah Çatlı’nın, o günden beri "sır" olan çantasının, Sami Hoştan’da olduğunu, Meral Çatlı’yla görüştükten sonra ağabeyi Nihat Aydoğan’a doğruladı.
Ben Hamas’ı 3 yıl önce uyarmıştım
Suudi Arabistan’a giden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’ye fırsat verilseydi bugün Gazze’nin çok farklı olacağını belirterek, "Hamas’ı 3 yıl önce uyardım. Uyarımı bazıları anlamış, bazıları anlamamıştır" dedi.
Bir tane kalsa yeterdi
Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde önceki gün meydana gelen trafik kazasında, çocuklarının 4’ünü de kaybeden 36 yaşındaki yaralı anne Hatice Doğan’ın tedavisi Adapazarı Toyota-Sa Hastanesi’nde sürüyor
Köprü'de tuzak
Asfalt çalışması yapılan Boğaziçi Köprüsü’nde bozulan yola sac levha yerleştirildi. Hiçbir uyarı levhasının bulunmadığı yola sabaha karşı hızla giren bir otomobil uçarak bariyerlere saplandı ve motoru karşı yola düştü. Mucize eseri ölen olmadı. .
Kupada da tarih yazıyor
Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Sivasspor, Galatasaray'ı penaltılarla 4-2 mağlup etti ve yarı finale yükselen taraf oldu.

Neden sevinemiyorlar
CHP’nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sefa Sirmen’in "Her mahalleye Kuran kursu açma" vaadini işittiğime acayip sevindim...

Ahmet Hakan yazdı...

 

Patates baskısı kentler cenneti
ARTIK aylık periyotta yayımlanacak olan Tempo Dergisi, bu ayki sayısında "Gökyüzünden Türkiye" isimli gerçekten çok ilginç bir kitap armağan ediyor. Fatma ve Orhan Durgut çiftinin uçaktan çektikleri fotoğraflar ilginç bir Türkiye panoramasını gözler önüne seriyor.

Mehmet Y. YILMAZ Yazdı...

 

O cümlenin altını kim doldurur
BAŞBAKANIMIZIN büyük çoğunluğumuzun ruhunda yarattığı "Oh be" duygusu, içimizi biraz rahatlattı mı? Öyleyse şimdi sıra aklımızı, mantığımızı da rahatlatacak şeyleri düşünmeye geldi.

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Üniversite hapı yutmuş
Dicle Üniversitesi'nin hastanesine, yüzlerce hatta binlerce yıl yetecek kadar ilaç alındığı ortaya çıktı . Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde büyük ilaç skandalı...

Yahudi cemaatine kardeşlik mesajı
Gül: Sen, ben neysem, Musevi vatandaşımız odur. Erdoğan: Tarihimizde Yahudi düşmanlığı olmadı . 
Devletin zirvesi Yahudi cemaatine 'Güvendesiniz' mesajı verdi.

Yemin töreninde intikam
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, eski başkan eşinden, kendisini aldatmasının intikamını yemin töreninde aldı. Hillary, "Yaşattığı her tür deneyim için kocama teşekkür ediyorum" deyince salon kahkahaya boğuldu.
Uyarı işaretsiz kasis az daha can alıyordu
Boğaziçi Köprüsü'nde dün 06.00 sıralarında demir kasis üzerinden hızla geçen otomobil havada savrulup, bariyerlerin üzerine düştü. Kazada araçta bulunan Gökhan Karal (19) hafif yaralandı.
'Komutanlar istedi ses kaydını aldım'
Ergenekon sanığı Ersöz: Ziyaretçilerin görüntü ve ses kayıtlarını aldım Emekli tuğg. Ersöz, Cem Uzan ve Bedrettin Dalan gibi isimlerin ses ve görüntülerini üstlerinin emriyle çektiğini söyledi.
Sivas'tan aslan avı
Sivas, ligde yendiği G.Saray'ı kupada da eledi. Sivas'taki nefes kesen rövanş İstanbul'daki gibi 1-1 bitince yarı finalisti penaltılar belirledi. Penaltı atışları 3-1 bitti.
 

PKK ve Tamil Kaplanları
Sevgili medyamız pek ilgi göstermiyor ama, Hint Okyanusu'ndaki bir devlet Türkiye'dekiyle inanılmaz benzerlik gösteren bölücü terörle savaşı kazanmak üzere.
Konumuz: Sri Lanka ve ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütüyle 25 yıllık mücadelesi.
ERDAL ŞAFAK  yazdı...

Erdoğan ağzı ile kuş tutsa da karşıtlarına yaranamaz...
Bilinen fıkradır. Odaya giren adam, birisi köpek olan dört kumarbazın poker oynadıklarını görüp şaşırmış.
- Bu köpek gerçekten poker oynayabiliyor mu, diye sormuş. 
MEHMET BARLAS yazdı...

Nihayet bir kitap yazdım
Okurlarımız sık sık sorar: "Yayınlanmış kitabınız var mı?" Ben de onlara espriyle cevap veririm: " Hayır, kitapsızım! "
Birçok yayınevinden, gazete yazılarını derleyip toparlayıp kitaplaştırma teklifi aldım. Hatta editör arkadaşları epey yordum. 
EMRE AKÖZ yazdı...

 

Döverdim iması
Davos fırtınası dinmiyor... Olayı bir de vekillere anlatan Erdoğan, moderatöre daha sert karşılık verebileceğini ima etti. 'Ama yapmadım' dedi
Ve Kral, Gül'ü Havaalanında karşıladı
SUUDİ Arabistan Kralı Abdullah Ankara'da, teamüllerin aksine Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde değil havaalanında karşılanmıştı. Konuğunu kaldığı otelde ziyaret eden Gül, 'Kral'ın ayağına gitti' eleştirisine hedef olmuştu.
 
Hadise modası jean'leri yırtıyor
Eurovision'daki temsilcimiz Hadise'nin 'Crazy for you' şarkısını seslendirirken giydiği yırtık jean'e talep yağdı. DENİMDER Başkanı ve Redstar markasının sahibi Nedim Özbek, 'Yırtık jean satışları arttı, Hadise'nin sponsoru olmak isteriz' dedi
Davos dinlemem İstanbul'u alacağım
AKP'lilerin 'Sherlock' lakabını taktığı CHP'nin iddialı İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'u bir dönemliğine değil, sürekli istiyoruz' diyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 'Davos fethinin' seçimleri etkilemeyeceği görüşünde
Enflasyon yeniden tek hane
Yılın ilk enflsyonuna giyim ve ayakkabıdaki düşüş damgasını vurdu. TÜFE 0,29 gelirken ÜFE 0,23 olarak belirlendi. Bu verilerle enflasyon yeniden tek haneli rakamlara düştü
Gazze'yi bombalayan Konya'da eğitiliyor
Baykal, Başbakan'a "Bugün Gazze'de çocukların üzerine bombaları atan Konya'da eğitiliyor, sen ne konuşuyorsun... Şehit cenazesinde bu teessüre göremedik. Türk askerine çuval geçirilirken devletin şerefi neredeydi" diye sordu.

CHP, ortadaki H'nin halk demek olduğunu oldukça geç fark edip, deplasmana çıktı
İlk önce belki de en sonda söylemem gereken lafı baştan söyleyeyim de sonra açarım konuyu: Yerel seçimin sonucunu artık beklemeye gerek kalmadı. Davos'ta yaşanılanlardan sonra yerel seçimi büyük şehirlerde kesinlikle AKP kazandı. 
Serdar Turgut yazdı...

Çetin Altan benim için ne zaman öldü?
Çetin Altan'ın ailesini, çektiği sıkıntıları, yaşadığı mücadele dolu hayatı paylaştığı ve artık tarihe mal olmuş bir yazısı vardır. 'Dertleşme'yi hala saklarım, bence Türk deneme yazarlığında bir başyapıttır. 
Oray Eğin yazdı...

ABD ekonomisi 2008 özeti
ABD dördüncü çeyrek reel büyüme sayıları geçtiğimiz cuma günü açıklandı ve yüzde 3.8 daralma gerçekleşti. Bu veri beklenenden biraz daha iyi geldi. Ancak revize edilecek ve revizyonun daha kötüye doğru olacağı konuşuluyor. 
Deniz Gökçe yazdı...

 

CIA, Stoffel faturasını paşaya kesti
Levent Ersöz, mahkemede “CIA beni öldürmek istiyor” dedi. Kafaları karıştıran ifadeden yola çıkan y, CIA'in, silah tüccarı Stoffel'in Kuzey Irak'ta öldürülmesinin faturasını Levent Ersöz'e kestiğini ortaya çıkardı.
367 Kasedi Ersöz'den çıktı
Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın '367 baskısı'nı itiraf ettiği ses kaydının, Ergenekon'un 'derin kulağı' Levent Ersöz'ün işyerinde ele geçirildiği ortaya çıktı
 
Bunlar da Beykoz bombaları 
Beykoz'un Elmalı köyü civarında ormanlık alanda su termosu içinde her biri 500 gram ağırlığnıda 27 TNT kalıbı, 100 gram C4 plastik patlayıcı, 155 santimetre boyunda yeşil renkli infilaklı fitil, 3 elektrikli fünye ve bir adaptör ele geçirildi.
Sözleri Olgaç'a pahalıya patladı
“Kıbrıs'ta biri esir 10 Rum öldürdüm” diyerek şimşekleri üzerine çeken İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusu Atilla Olgaç emekliliğini istedi
Uzaylı Mustafa'ya dünyada rahat yok
İstanbul'daki kumarhane baskınlarında aralarında “Uzaylı” lakaplı türkücü Mustafa Topaloğlu'nun da olduğu 151 kişi gözaltına alındı.
Gözünüz aydın! Kürtçe 'cep'e indi 
Kürtçe menülü cep telefonu, piyasaya sürüldüğü Diyarbakır'da ilgi görüyor. Satıcılar, telefonu 'Gözünüz aydın, Kürtçe telefon çıktı' pankartı ile tanıtıyor.

Obama Erdoğan'laşırsa...
Eğer yanlış anlamadıysam, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki meydan okuyucu tavrını çok beğenen Araplar “O, yeni bir Nasır” yakıştırmasında bulunmuşlar. 
FEHMİ KORU yazdı... 

 

Türkiye'nin iç siyasi koordinatları…
Mart ayı hemen herkes için kritik. Yerel yönetim seçimlerinde ortaya çıkacak tablo, başta muhalefet, asker, AK Parti olmak üzere hemen tüm siyasi aktörlerin güç ve etkinlik haritasını yeniden çizecek. 
ALİ BAYRAMOĞLU yazdı...

 

Mehmetçik mayından 'Ejder'le korunacak
Mehmetçik'in PKK'ya karşı sürdürdüğü operasyonlarda kayıplar vermesine sebep olan mayınlara karşı üretilen yüzde yüz yerli imalat 'Ejder' isimli 6x6 zırhlı tekerlekli aracı görücüye çıktı
Çanakkale Şehitliği'nde 500 Filistinli yatıyor
Yıllardır savaşın sürdüğü bir toprak parçası üzerinde varlık mücadelesi veren Filistinlilerin, Gelibolu Yarımadası'nda Boğaz'ı geçmek isteyen İtilaf devletlerine karşı canla başla savaştığı belirtildi.
Özel okullar 2009'da zam yapmayacak
Kriz özel öğretim kurumlarını da etkiledi. Bazı veliler işlerinin bozulduğunu gerekçe göstererek 2009-2010 yılı için çocuklarını özel okullara veremeyeceklerini ifade edince okul sahipleri ve Milli Eğitim Bakanlığı, bir dizi tedbir aldı.
Beykoz ormanında 14 kilo TNT
İhbar üzerine Kaynarca köyünde araştırma yapan Jandarma, toprağa gömülü 27 adet yarımşar kiloluk TNT kalıbı, 100 gram C-4 patlayıcı ve infilaklı fitil buldu
'Soykırım' pişmanlığı Fransa'yı karıştırdı
Fransız Parlamentosu'nun 2001 yılında çıkardığı, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak tanıyan kanun, sekiz yıl sonra tartışmaya açıldı
Ergenekon şemasındaki 'üstü kapalı' isimler açıklanmayacak
Ergenekon davasının dünkü duruşmasında taleplere ilişkin kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, Ergenekon şemasında üzerleri kapatılmış isimlerin açıklanmamasına karar verdi.
Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç
Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin öldürülmesinin üzerinden 30 yıl geçmiş. Bu kadar uzun süreye rağmen tıpkı Uğur Mumcu, Çetin Emeç cinayetlerinde olduğu gibi İpekçi su-i kastı da hâlâ koca bir muamma.
Mehmet Kamış yazdı...

Liderlerin Davos mesajları
Davos'ta yaşananların iç siyasette hiç yankılanmaması beklenemezdi. Nitekim dün grup toplantılarına damgasını vurdu. Liderler, konuşmalarında Davos'a geniş yer ayırdı 

Mustafa Ünal yazdı...

'Bırakalım çocuklar doğru dürüst bir içki içsin!'
Milliyet gazetesi haberi böyle verdi: "Şok genelge".
"Bunun neresi şok ediciymiş bakalım" diyerek haberi okuduğunuzda hakikaten şoka uğramaktan kurtulamıyorsunuz; hadise şöyle: Bir kısım üniversitelerimiz (galiba bazı özel üniversiteler kastediliyor), lise son sınıf öğrencilerine hitaben, "geliniz, üniversitemizi tanıyınız; sonra tercih yaparsınız" makamında duyurular gönderiyor
A. Turan Alkan yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 02:34:30
Güncelleme :4 Şubat 2009 Çarşamba 06:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?