29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 04.09.2008

 

Ece şehit babasının son kez böyle baktı
Ece 2 yaşında... İki... Evlerinin penceresinden sokaktaki kalabalığa bakıyor, olan biteni anlamaya çalışıyor. Anlayamıyor... Annesinin ağlamasını, feryatlarını anlayamıyor
Güç listesinde bir numara
Kıbrıs'ta müzakereler yeniden başladı, ABD'de başkanlık yarışında Obama arayı açtı, Kafkaslar'da gerilim hala yüksek. Ama en çok, Vanity Fair dergisinin "en güçlüler" listesinde Putin'in bir numara seçilmesi Amerika'yı şaşırttı. Üstelik Angelina ile aynı listede.
Kocam yalan söylüyor balayına da çıkmadım
İngiliz gazetelerinin, yaşları 5 ile 11 arasında değişen 3 çocuğunu evde yalnız bırakıp balayına gittiğini öne sürdüğü Simten Sadık, Afganistan’da ortaya çıktı.
Fener Fener paylaşmışlar
Deniz Feneri Derneği davasının üçüncü duruşması dün Frankfurt Eyalet Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşmada rapor sunan bilirkişi, amaç dışı kullanılan paranın, ’en iyimser tahminle’ 11.7 milyon Euro olduğunu belirtti.
Yeni kocaya yar etmedi
Mersin’de Mehmet Mehdi Kızıl, 3 ay önce boşandığı eşi Belma Bilyeli ile evlenme hazırlığı yaptığı sözlüsü Levent Dakka’yı otomobille takip edip, kurşun yağdırdı.
Karagümrük yanıyor herkes benden biliyor
Uğur Arslan’ın, Almanya’ya giderek oradaki Deniz Feneri’ne para topladığı belirtiliyor.

Yetim hakkı
MASUM insanların yoksula, felaketzedeye, çaresiz kalmışa yardım için yaptığı bağışı gemi almak, şirket kurup ticaret yapmak, radyo ve televizyon şirketine ortak olmak ve bir kısmını da cebe atmak için kullananlar Frankfurt’taki yargıç önünde çözüldükçe her şey daha iyi görülüyor.
Oktay EKŞİ yazdı...

Çadırdaki memleket...
RAMAZAN çadırlarına iyi bakın.   O çadırlar size bir milletin ne halde olduğunu anlatır.    Türkiye’nin en zengin kenti İstanbul’da 26 ilçe belediyesinin 50 çadırında her gün 180 bin kişi karnını doyuruyor...
Bekir COŞKUN yazdı...

Sönen ışık, sönmeyen ışık
BİLGİSAYAR ekranının siyah zemininde ışıklı küçük noktaları seyrediyoruz.   Her ışıklı nokta bir terörist.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

1 milyar doları basar hepsini satın alırım 
Real Madrid’in Brezilyalı oyuncusu Robinho’yu 42 milyon euro’ya (72 milyon 430 bin YTL) satın alan Arap Şeyhi Mansur’u bu transfer de kesmedi! Rüya takım oluşturmaya kararlı olan Şeyh, “Manchester City için transfer bitmedi
Kurye iddialarına Ergenekon’lu yanıt 
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Almanya’da davası devam eden Deniz Feneri Derneği’yle ilişkili şirketlerle ortaklığının fiilen sürdüğü ve dernekle ilgili kuryelik yaptığı iddialarına bir basın toplantısı ile yanıt verdi. Akman, özetle şu görüşleri dile getirdi:
Güvenceler tamam Gül, Erivan yolcusu 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Erivan’da oynanacak Ermenistan-Türkiye Dünya Kupası Grup Elemesi futbol maçı için yaptığı daveti kabul etti.
Başbuğ destekli Kandıra ziyareti 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, göreve gelmesinin ardından ilk iş olarak Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Hurşit Tolon’a sahip çıktı.
3’üncü köprüye alternatif 
İstanbul’a yapılacak 3. köprünün Beykoz-Tarabya hattında olacağı iddiaları gündeme gelirken, Ulaştırma Bakanlığı, çalışmaların netleşmediğini kaydetti.
İnfaza 'dur'diyelim 
Galatasaray’da alınan kötü sonuçlar ve oynanan olumsuz futbol nedeniyle eleştirilere hedef olan Teknik Direktör Skibbe’ye Başkan Adnan Polat “tam destek” verdi.
 

İşte Taraf’ın para kaynağı
Dünkü yazıma bir not olarak ekleyeyim: Bana saldıranların bir kısmının gerekçesi sadece kıskançlık değil. Yazdıklarımdan rahatsız olan büyük bir kesim var. Bu köşede dile getirdiğim kimi bilgiler onları rahatsız ediyor
Oray Eğin yazdı...

Dünyanın sonundan önce yapılacak işler 
Cern Laboratuvarı’nda Fransa-İsviçre sınırı boyunca yer altında kurulmuş tünellerde altı gün sonra büyük bir deney gerçekleştirilecek. Halkın ortalama zekâsına hitap eden ve üçüncü sayfalarında çıplak kadın fotoğrafları basan gazetelere göre bu deneyde evrenin doğuşuna neden olan büyük patlama koşulları yeniden canlanacakmış.
Serdar Turgut yazdı...

Gençlik politikası ne demek? 
Nüfusumuzun çok genç olduğu gerçeğine bir yazımızda değinmiştik. Bu avantajı en iyi şekilde nasıl kullanabiliriz sorusuna doğru cevaplar aramamız gerektiği konusunda bir kimsenin tereddüdü yok
Deniz Gökçe yazdı...

 

Erivan'a tarihi ziyaret 
Cumhurbaşkanı Gül, bir süredir tartışılan Ermenistan ziyareti konusunda kararını dün akşam açıkladı. Gül, 6 Eylül'de milli maçı izlemek üzere Erivan'a gidecek Gül'ün "Bu maç önemli fırsat" diyen yanıt mesajını özel temsilci Çeviköz iletti. Sarkisyan'ın cevabı ise "Bu ziyaret aramızdaki ilişkileri geliştirmek için bir şans" oldu ..
Neden hayatımızda bu kadar 3 var? 
İslam dininde, üç sayısının kutsallığına inanılır. Ekmek ve Kur'an-ı Kerim'i üç kez öperiz; "Allah'ın hakkı üçtür" deriz. Hayatımızda iyi şeyler olacaksa, hep üç adımda gerçekleşeceğine inanırız. Esquire dergisi, sayının sırrını araştırdı.
 
Koğuşa yeni ağa geldi! 
atv'nin sevilen dizisi 'Parmaklıklar Ardında'nın yeni bölümlerinde cezaevine yeni yüzler düşecek. 'Sıla' dizisinde Sıla'nın annesini canlandıran Zeynep Eronat, koğuşun yeni ağası, kanlı katil 'Ziynet' olarak ekrana gelecek.

Gölge etme Bush 
ABD tarihinin en düşük halk desteğine sahip olan Bush, Kongre'de 2'nci günde uydu bağlantısıyla delegelere seslendi. Kulislerde parti yönetiminin, negatif etkisinden korktuğu Bush'un özellikle gelmemesini istediği konuşuluyor.....

ABD'de bir bidon benzin kavgası... 
Kasırgadan etkilenen New Orleans'ta en değerli şey benzin. Halk bir bidon benzin için kavga ediyor. Kesik olan elektrik ve internet de en büyük lüks..
Kadın konusunda sınıfta kaldı
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki hocaları kadın konusundaki araştırmalarını beğenmeyince Teoman, bağrına taş basıp master'ı bıraktı!

En büyük devlet, kahrolsun çeteler! 
Sabancı cinayetleri 9 Ocak 1996'da. "Sabancı cinayetleri faili" Duyar' ın teslim oluşu 1997 Ocak ayı. "Sabancı cinayetleri faili" Duyar'ın önce konduğu Kırklareli Cezaevi'nden nakledildiği Afyon'da baba oluşu 16 Ocak 1999.
Umur Talu yazdı...

Buse'ye Kartal şefkati 
Geçen pazartesi bir terör saldırısında ağır yaralanan terör mağdurunun öyküsünü yayınladık.
Güngören'de bacağından ağır yaralanan Buse'nin Beşiktaş forması ve gitarıyla çekilmiş fotoğrafı vardı birinci sayfanın göbeğinde.
Ergün Babahan yazdı...

Temel eğitim eksikliği toplumsal yaşamı çığırından çıkartır 
Kendi ürettiğini kendi tüketen anlamına gelen "Prosumer" kavramının mucidi Alvin Toffler'dir.
Mehmet Barlas yazdı...

 

AB, El Kadı'da kusur bulamadı
Avrupa Birliğinin hukuk organı Adalet Divanı, Suudi Arabistanlı iş adamı Yasin El Kadı ile İsveç merkezli bir hayır kurumunun, El Kaide örgütüne destek verme suçlamasıyla 2001'de dondurulan malvarlıklarını serbest bıraktı
Bakan hamile, Sarkozy panikte
Fransa'nın ilk Afrika kökenli Adalet Bakanı Raşide Dati 4 aylık hamile olduğunu açıkladı. Hiç evlenmemiş olan Dati'nin adı Sarkozy ile anılıyordu
 
Beceremiyorum desin biz yapalım
Halka arsenikli su içiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun hükümeti suçlayan sözlerine Bakan Veysel Eroğlu cevap verdi: Beceremiyorsan bırak biz yapalım. İzmir'in barajlarını DSİ yaptı.

Kuşadası Belediyesi'nden cemevleri için tarihi karar
Kuşadası Belediye Meclisi dünkü oturumunda, cemevini ibadethane olarak kabul etti.

GSM operatörleri Kurul'a yakalandı 
Reklam Kurulu'ndan GSM operatörlerine ceza yağdı. Kurul, yaptıkları reklamlarda Tüketicinin Korunması hakkındaki Kanun, Fiyat Etiket'i, Etiket Tarife ve Fiyat Listeleri ile Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliklere aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle Vodafon'a 120 bin, Avea'ya 118 bin 384, Turkcell'e de 60 bin YTL para ile reklam durdurma cezası verdi.
Dil altı hapı, koku iğne oruç bozmaz
Diyanet'e göre, güzel bir şey koklama, duş alıp, diş fırçalama, kan verme, merhem sürme, vücuda ilaçlı bant yapıştırma, göz, kulak ve burun damlası ile dil altı hapları, tedavi amaçlı aşı ve iğneler orucu bozmaz.

Hiç şakası yok
Ülkemizin önünde yeni bir dönem açıldığından hareketle, bir süredir 'Yeni Türkiye' kavramını yazılarımda kullanıyorum. 'Yeni Türkiye' için dönüm noktası, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Ak Parti'yi kapatmama kararıydı.
Fehmi Koru yazdı...

Ne Amerika ne Rusya! Türkiye kendi yolunda
Şu cümleler doğru bir bakışaçısını yansıtıyor; Türkiye'nin yeni pozisyonunu, bölgesine ve dünyaya bakışını, yeniden çok kutuplu dünyaya ilişkin tavrını, geleneksel ittifak ilişkilerini nasıl anladığını gösteriyor. 
İbrahim Karagül yazdı...

Asker suyu taşırdı…
Genelkurmay karargâhı, dün bir “akıl almaz”a daha imza attı. Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Mendi, Ergenekon davasından tutuklu Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'u ziyaret etti.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Erdoğan: Dişli vekillikten istifa etmek istedi, olumlu bakmadık
Hakkındaki yolsuzluk iddiaları sebebiyle AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı'ndan ayrılan Şaban Dişli'nin milletvekilliğinden istifasına Başbakan Tayyip Erdoğan'ın izin vermediği ortaya çıktı.
Cem Vakfı Ankara Başkanı Binici: Gül'ün atadığı 21 rektörün 8'i Alevî
Çeşitli çevrelerden farklı değerlendirmelerin yapıldığı rektör atamalarını Cem Vakfı, memnuniyetle karşıladı.
Benzindeki düşüşe gıda indirimleri eklendi, enflasyon oranı eksi çıktı
Enflasyon ağustos ayında sürpriz yaparak uzun süre sonra düştü. Ekonomistlerin artış tahminine karşılık Tüketici Fiyatları Endeksi (Tüfe) yüzde 0,24, Üretici Fiyatları Endeksi (Üfe) ise yüzde 2,34 azaldı.
İlber Ortaylı, Köşk'ün korumalarına 'tarihteki suikastlar' dersi veriyor
Emniyet Genel Müdürlüğü, devlet büyüklerini korumada görev alan bütün polisleri yeniden eğitiyor. Uygulamaya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalarından başlandı.
Ambarlı Limanı'nda yetki krizi
İstanbul'da yeni kurulan ilçelerin güvenliğini kimin sağlayacağı sorusu Jandarma ile Emniyet'i karşı karşıya getirdi. Daha önce jandarma bölgesinde kalan 2 yeni ilçede devir teslim sorunu yaşanmazken; jandarma, ilçeye dönüştürülen kimi beldelerdeki yetkilerini polise devretmek istemiyor.

TFF'den Ulusoy'a suç duyurusu!
Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, geçen sezon Trabzonspor ile Beşiktaş takımları arasında oynanan müsabakada ortaya çıkan yaş ihlaliyle ilgili başlattığı inceleme sonunda, dönemin federasyon başkanı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, "Görevin gereklerini yapmakta ihmal ve gecikme gösterdikleri" kanaatine vararak, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Dar gömlek 
Türkiye gerçeğine bir bütün olarak bakmadığınızda asla doğru çözümlemelere ulaşamazsınız. Bu nedenle 'Bu ülke nasıl olmalı?' diye bir soru yöneltip sonra da cevabını kendiniz veremezsiniz.
EKREM DUMANLI  yazdı...

Cezaevinde paşa ziyareti 
Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Galip Mendi'nin Kandıra Cezaevi'nde tutuklu iki emekli orgenerali ziyareti, ilk bakışta çok derin anlamlar yüklenecek bir hadise gibi görünmüyor. 
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Teşekkür etmek istedim, oruç tutuyorum...
Dini ve dindarları anlamaya çalışmak adına basit bir soru sorayım: Müminler Ramazan'da neden oruç tutuyor? Bunun tek bir cevabı var; Allah emrettiği için...

HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 08:41:00
Güncelleme :4 Eylül 2008 Perşembe 09:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?