26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 10.01.2009

 

 

’Pandora’nın çukurları açıldı
Özel Harekát Dairesi eski Başkanvekili ve Susurluk davası hükümlüsü İbrahim Şahin’in evinde ele geçirilen krokinin gösterdiği yerde yapılan kazılar tamamlandı.
2 kurmay albay ile 2 üsteğmene tutuklama talebi
Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 muvazzaf subaydan 4’ü Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.
Milat gibi karar
İftiraya uğradığını ve yasal olarak aklandığını dile getiren eski yönetici, sarı lacivertli kulüpte başkan adaylarının bir değil, bir kaç tane olması gerektiğini savundu.
Torunuma ’savaşları durdur’ diyeceğim
20 Ocak’ta Barack Obama’nın Washington’da yapılacak başkanlık devir-teslim törenine katılmaya hazırlanan Kenya’daki büyükannesi Sarah Obama, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Torunumdan tüm dünyadaki savaşları durdurmasını söyleyeceğim
Çiçekçinin seks şantajına dava
Bir üretici birliğinin genel müdürüyle girdiği cinsel ilişkinin görüntülerini kaydedip 100 bin dolar şantaj yapmak isterken suçüstü yakalanan çiçekçi kadın ile oğlu ve iki suç ortağı için 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
350 bin liralık oyuncak
350 bin liralık oyuncak Sibel Can, önceki gün 350 bin liralık son model aracıyla görüntülendi.
Liberal gözlükle
BİZ bu ülkede yüksek mahkemeler dışında kalan yargının "bağımsız olmadığını" çok söyledik ama hiçbir zaman "yurtdışında" bulunan veya "uluslararası" türden bir iradenin adalet cihazımızı yönlendirebileceğini kastetmemiştik.
Oktay Ekşi yazdı...

Başmüzakerecilik için isabetsiz bir seçim
AKP’nin, Avrupa Birliği üyeliğini artık fazla önemsemediğinin bir kanıtı daha ortaya çıktı.
Tufan Türenç yazdı...

Fasa fiso bombaları
AYLARDIR anlatmaya çalıştığımız şey işte buydu.Her şeyi aynı torbanın içine atmak.

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

11. Dalga yeraltında
İbrahim Şahin'e ait krokilere göre yapılan aramalarda Ankara "Ergenekon kazı alanı"na döndü. Gölbaşı'nda cephaneliğe ulaşıldı. Daha sonra Atatürk Orman Çiftliği ve Saklıbahçe'de kazı başlatıldı. Balâ ve Mamak'taki kazılar bugüne ertelendi..

Ergenekon günlükleri
Ergenekon sanığı Ergün Poyraz'ı izleyen ve koruyan jandarma elemanları Poyraz'ın, Şener Eruygur, Tuncer Kılınç ve Erdal Şenel'le sık sık görüştüğünü rapor etmiş..
'Daha başka silahlar da var'
Susurluk Komisyonu Başkanlığı yapan Elkatmış, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in "devlet sırrı" diye açıklamadıkları kayıp silahlara dikkat çekiyor.
Korkunç pusu
BM'nin şok raporu: 4 Ocak'ta İsrail, operasyon yapacağını söyleyip 110 Filistinli'yi sözde güvenli bir evde topladı
Ermenilerden özüre TCK 301'den dava
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ermenilerden özür kampanyasını organize eden ve imza atanların yargılanmasını isteyen suç duyurusunu işleme koydu
Şirketler çıldırmış olmalı!
Piyasalardaki durgunluğu aşmak isteyen şirketler, maliyet fiyatlarına kampanyalara başladı. 49 euroya yurtdışı turu, 9 TL'ye şehirlerarası otobüs bileti, 1 TL'den başlayan fiyatlarla ev mobilyası ve villa alana yat veren var
56 Şavrule
Bir bahane uydurup, ayakta kalan son kalelerinden Küba'yı tavaf etmek üzere Havana'ya giden bir avuç Türk komünisti, sokaklarda çürümekte olan eski Amerikan arabalarını belki şaşarak, belki sevinerek görmüştü..
Engin Ardıç yazdı..
Devlet gücünü kendi gücü sananları sonunda devlet çarpar
Teğmen, bölüğündeki acemi erlerle ilk buluşmasında Ahmet'e sorar:
- Vatan nedir?
Ahmet nefesinin yettiği kadar yüksek sesle cevap verir:
- Vatan benim anamdır!
Teğmen bu defa Mehmet'e sorar:
Mehmet Barlas yazdı...
Arkadaşım Bedrettin Dalan üzerine..
Ergenekon üzerine yazmamaya özel bir özen gösteriyorum.. Mektebi Mülkiye'de felsefesini okuduğum Hukukun temel ilkesine saygımdan.. Görülmekte olan bir duruşmayı etkilemek, karara en küçük etkide bulunmak bir hukuk, ötesinde bir insanlık suçu olduğundan..
Hıncal Uluç yazdı..

 

Obama'dan tarihi adım
Obama, Bush'un 'terör örgütü' ilan ettiği Hamas ile görüşmeye hazırlanıyor. Örgütle görüşmeler alt düzeyde tutulacak

Ankara delik deşik
Büyük tartışmalara yol açan Ergenekon soruşturmasının 10. dalgası ilginç gelişmelerle sürüyor.
 
Hafızasını gerçekten kaybetmiş olmalı
İBRAHİM Şahin, Susurluk davasının en önemli isimlerinden biriydi. Topal cinayeti, MİT'çi Tarık Ümit'in kaybolması olaylarında adı hep öne çıktı. Çatlı'nın arkadaşı, Ağar'ın prensiyd
Muvazzaflar savcı karşısında
Ergenekon'un 10. dalgasında gözaltına alınan yaklaşık 40 kişinin işlemleri emniyet müdürlüklerinde sürerken 6 muvazzaf subay dün adliyeye sevk edildi.
Gözler Gölbaşı'nda işlenen cinayetlerde
Susurluk davasına konu olan ve Gölbaşı’nda işlenen önemli faili meçhul cinayetlerden en önemlisi Kürt kökenli olduğu bildirilen avukat Yusuf Ekinci’nin öldürülmesiydi
Emniyet fotoğrafla yanıt verdi
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ergenekon zanlılarının soğuk nezarethanelerde tutulduğu iddialarına fotoğraflarla yanıt verdi.

Birkaç gündür hüzünlüyüm
Özge Uzun'un, Fox Televizyonu 17.30 haberlerini sunarken verdiği ekran görüntüsüne destek olan yazımı keşke elim kırılsaydı da yazmasaydım.
Serdar Turgut yazdı...

YÖK Başkanı’na bir yalanlama daha
Aynı konuya devam ediyorum. Çünkü atandığı günden beri tartışılan YÖK Başkanı kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Kendisiyle ilgili yazdığım iddiaların yalan olduğunu iddia ediyor, gerçekler ortaya çıkınca
Oray Eğin yazdı...

Toryum (2)
İki gün evvel bu köşede ülkemizin mevcut ama kullanılmayan potansiyel enerji kaynağı toryum konusunda bir derlemeyi, uzman bir arkadaşımın yardımı ile kamuoyuna sunmuştum.
Deniz Gökçe yazdı...

 

13 yıllık Susurluk sırrı çözülüyor mu?
Gölbaşı'nda bulunan ve Ankara'daki kazılarda aranan mühimmat, kayıp 'Susurluk silahları'nı yeniden gündeme getirdi
Para sıkıntısı çekilmeyecek
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kriz ortamında piyasaya para sıkıntısı çektirmeyeceklerini ve sisteme ihtiyaç duyulan likitideyi vermeye devam edecekleri belirtti ve ekledi
 
Gaz krizi çözülüyor vanalar açılacak
Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz aşılıyor. Rus Gazprom, doğalgaz izleme sistemi için anlaşmanın imzalanacağını ve gaz akışının 3 gün içinde başlayacağını duyurdu.
Soykırımda 3. aşama
İsrail, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ateşkesi öngören kararına rağmen operasyona devam kararı aldı. İsrail ordusu '3. aşama'ya geçerek meskun bölgelerde katliamı genişletecek
Darbe toplantıları polis kamerasında
Ergenekon operasyonunun son dalgasında gözaltına alınan 9 muvazzaf subayın karargah evlerinde katıldığı darbe toplantılarının polis kamerasına takıldığı ortaya çıktı
Muvazzaflar savcılıkta
Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan 9 muvazzaf subay savcılığa sevkedildi. Sorgulamaları biten 4 subay tutuklama istemiyle hakim karşısına çıkarılırken, biri albay, diğeri binbaşı rütbesindeki 2 subay ise serbest bırakıldı

Münasip ve münasip olmayan sorular
CHP medyası, Deniz Baykal'ın söylemini de etkileyen bir biçimde, Ergenekon davasını ve bugüne kadar gerçekleştirilen gözaltıları Ak Parti ile hükümete mal ediyor. Dün Hürriyet'te buna dair kaç yazı vardı
TAHA KIVANÇ yazdı...

Silah tarlalarına Sn. Baykal ne buyururlar?
Bahanelerin, gerekçelerin paçası kısa kalmaya başladı. Soruşturmada yaşanan kimi eksikleri, soruşturmanın aşırıya kaçan kimi yönlerine bakarak, bunları merkeze alarak, Ergenekon'la ilgili asıl resmi gözden kaçırma ya da özellikle göz ardı etme girişimleri her geçen gün biraz daha anlamsız kalıyor
Ali Bayramoğlu yazdı...
Paralel okumalar (2): Silâh ve mühimmat
Susurluk kazası sonrasında ismi duyulanlardan polis şefi İbrahim Şahin son dalgayla gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada ele geçen krokiler ışığında sürdürülen arama çalışmaları herkesi dehşete düşürecek bir keşfe yolaçtı.
Taha Kıvanç yazdı...

 

Kazdıkça cephane çıkıyor
Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonlar, çok önemli bir sürecin başlamasına yol açtı.
Ergenekon bombaları şoke etti
Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde ortaya çıkarılan silahlar, Ergenekon terör örgütünün boyutunu gözler önüne serdi. Lav silahı, el bombası ve patlayıcılardan oluşan cephanelik, siyasetçileri şoke etti
Eski kurmayları Baykal'ı uyardı: Avukatlığı bırak, yargıyı siyasete alet etme
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Ergenekon sanıklarını savunması ve davayı 'Cumhuriyet'le hesaplaşma' olarak nitelemesi eski kurmaylarını kızdırdı.
 Türkiye, Filistin için seferber oldu
Gazze'de Filistinlilerin yaşadığı vahşete Türk halkı sessiz kalmadı. Türkiye'nin dört bir yanındaki cami cemaati, İsrail saldırılarıyla zor günler geçiren Filistinli kardeşlerine sahip çıktı
Doğalgaz krizinde diplomasi trafiği
Rusya ile Ukrayna arasındaki fiyat anlaşmazlığı sebebiyle, Türkiye ve Avrupa ülkelerine kış ortasında doğalgazsız kalma endişesi yaşatan krizde sona yaklaşıldı.
Yargıya müdahale kimsenin haddi değil
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon davasında yargıyı hedef alan eleştirilere sert tepki gösterdi. Şahin, "Yargılama faaliyetlerine müdahale etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Yargı bağımsızdır.
JFK gibi bir film Menderes için de yapılabilseydi Ergenekon olmazdı
Ergenekon terör örgütüne benzer gizemli örgütler en çok beyaz perdenin dikkatini çekmiştir. Çünkü her türlü denetimin dışına çıkarılmış işlerin esrarı senaristleri ilginç hikâyelere doğru sürüklemiştir.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Çanlar, çeteler için çalıyor
İbrahim Şahin'in zulasından çıkanların bütün Ergenekon avukatlarını zor durumda bıraktığı kesin. Ayrıca Mamak, Bala, Emek, Beştepe, Saklıbahçe ve Atatürk Orman Çiftliği'nden neler çıkacağını daha bilmiyoruz.
Mehmet Kamış yazdı...
Ergenekon'u savunanlar zor durumda
Savunma derinliğinde birkaç hat var. En geri hatta Ergenekon'u "Cumhuriyet mevzileri" kazarak savunanlar duruyor. Baykal, bu hatta duruyor. Formülasyon şöyle: "Ergenekon soruşturmasını derinleştirmek Cumhuriyet ve laikliğe savaş açmak anlamına geliyor."
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 04:44:08
Güncelleme :10 Ocak 2009 Cumartesi 05:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?