29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 10.08.2008

 

Kapımıza dayandı
Gürcistan ile Rusya arasında Güney Osetya yüzünden başlayan çatışma, dün fiilen savaşa dönüştü. Rus bombardıman uçakları, Gürcistan’ın Türkiye sınırına 70 kilometre uzaklıktaki en önemli limanı Poti’yi bombaladı.
Dünya onu hiç böyle görmedi
En seksi spor 'plaj voleybolu' Başkan'ı da baştan çıkardı. Başkan voleybolcularla sarmaş dolaş oldu.
Bombaladı ve döndü
Gürcistan'a karşı girişilen operasyonda Rus Hava Kuvvetleri, Soğuk Savaş döneminin ikonu Tupolev-95'i kullandı.
TÜRSAB’a devrederiz isterse içki satar
Meclis’e bağlı Yıldız Sarayı restoranında bürokratının yazılı talimatıyla alkollü içki satılmadığını kabul eden TBMM Başkanı Toptan: "Burayı TÜRSAB’a vermeyi düşünüyoruz. İşletmeci kendi şartlarına göre içki satmak istiyorsa da içki satabilir, biz ona karışmayız"
Mayorka Havaalanı 10 yıldır evi oldu
Alman Bettina (48), yeni bir hayata başlamak için gelip işsiz kaldığı İspanya’nın Mayorka kentinde 10 yıldır havaalanında yaşıyor.
Doğumevinden kaçış
İZMİR Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde bulunan ve İzmir Ege Doğumevi, Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nin de elektriğini sağladığı trafoda, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Gerçeğin dili
RAHMETLİ Dr. Ertan Gönen’i içinde bulunduğumuz haftanın başında kaybettik.  Son 5 senesini "Kızılay Genel Başkanlığı" görevinden hukuka aykırı bir şekilde uzaklaştırılmasına karşı açtığı davalarla geçirmişti.
Oktay Ekşi yazdı...

Gölü arayan kuşlar...
GÖLÜ arayan kuşları ben Seyfe Gölü’nde görmüştüm, bu köşeden hatırlar mısınız: "O sabah uzun bir yoldan geldiler, her sene yuvalarını yapıp yavrularını büyüttükleri göle doğru şarkılarını söyleye söyleye alçaldılar.
Bekir Çoşkun yazdı...

Boğulmuş müminlerin hikayesi
BUNDAN 2000 yıl önce Çiçero şu hikáyeyi anlatmıştı:Tanrıtanımaz Diagoras’a bazı resim tabletleri gösterilir.
Ertuğrul Özkök yazdı...


 

Paşa’nın Sisam’a nazır villası hazır 
Orgeneral İlker Başbuğ’a görevi devretmeye hazırlanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, yerleşmeyi planladığı Kuşadası’na bağlı Soğucak Köyü’ndeki 3 katlı villanın yapımı tamamlandı.
Devlet kurumları anlaştı demektir 
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, partilerinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde devam eden davaya ilişkin, ‘’DTP’nin demokratik siyasetten men edilmesi, ötekileştirilmesi, sorunların diyalogla çözümüne katkı sunmaz, tam tersi zarar verir’’ dedi.
Bahram süper başladı 
Pekin Olimpiyat Oyunları’na boksta iyi bir başlangıç yaptık. 81 kiloda mücadele eden Bahram Muzaffer, müsabakaların ilk gününde Kenyalı rakibi Ali Aziz ile karşılaştı.
Gül’ün vekaleti Çatlı'nın aşkı Ergenekon'da 
ERGENEKON soruşturmasının binlerce sayfalık klasörlerinde adeta yok yok. Devlet sırlarının yanında kişisel ve şirket sırlarının da yer aldığı onlarca belge arasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ait bir vekâletname de bulunuyor.
Avukat-müvekkil tartışmasında 2 ölü, 3 yaralı 
Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde yaşayan Umut Savaş Gürel, dava açması için para ödediği halde davayı açmayan avukatı S.D.’nin bürosunu bastı. İkili arasında arbede yaşandı. Taraflar birbirlerinden şikâyetçi oldu.
Yetiştirme yurdundan Pekin’de madalyaya 
Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye, ilk madalyasını halterde Sibel Özkan ile kazandı
 

Pekin Olimpiyatı ve Sinan Erdem 
Değerli okurlarımıza bir açıklama yapmamız gerek. Biz önümüzdeki iki hafta Çin’de olacağız. 29’uncu Olimpiyat Beijing veya diğer adı ile Pekin’de 08.8.2008 tarihinde başladı.
Deniz Gökçe yazdı...

Özel hayata tecavüz işgüzarlığı 
Her okula ibadethane... 18 yaşını doldurmamış gençlere otel, 16 yaşını doldurmamışlara disko, restoran yasağı... Şiddet ve cinsellik içeren yayınlara 6 aylık ciroya bedel para cezası, müdüre de 1 yıl hapis cezası...
Mehveş Evin yazdı...

Yeni politikalar üretme zamanı
Üst tarafta Gürcü kökenli bir tanıdığımız var. Aşağıda, annesinin akrabaları Güney Osetya’da yaşayan Çerkez yakınımız. Arkadaşlarımız arasındaki Abazhaların isimleri yazmakla bitmez.
Burhan Ayeri yazdı...

 

Bebekleri yaşatabilirdik 
Hemşire sayısının azlığına değinen Prof. Dr. Uğur Dilmen "Yeterli hemşiremiz olsaydı, bebeklerden bazılarını yaşatabilirdik" diyor..
 Skibbe ve kariyer 
Galatasaray'da Michael Skibbe, birçok futbolcusunun kariyeri altında eziliyor. Eğer Polat ve Sezgin, yol yakınken önlem almazsa Galatasaray'ın başı çok ağrır ..
Putin 'tatilden' savaşa direkt uçuş yaptı 
Gürcü lider Saakaşvili'nin sözlerinde dolaylı yoldan hedef aldığı Rusya Başbakanı Vladimir Putin dün gün boyunca sessizliğini korudu. Hatta Rus ordusu bombardıman yaparken olimpiyatları izlemek için gittiği Pekin'de Rus sporcularla bir araya geldi.
'Savaşı çıkaranlar tatilde' dedi... 
Gürcü Devlet Başkanı önce savaş kararını açıkladı. Generallerinden "Gücümüz denk değil" uyarıları alınca "Bu çılgınlığı bitirelim" diyerek ateşkes istedi. "Savaş kararını verenler tatilde.
- YouTube? - Töbe de... 
Youtube'a getirilen yasak üçüncü ayına girerken Türkiye, internette sansürün en yoğun olduğu ülkelerden biri olmaya hazırlanıyor.
Son arzusuydu evlendi, öldü 
İngiltere'de kan kanseri ile boğuşan bir genç düğününden bir gün sonra hayatını kaybetti..

Shana-Obama ve gençlerimiz 
Shana benim baldızımın kızı. Babası Afrikalı- Amerikan, annesi Türk. 
Ergün Babahan yazdı...

Osmanlı'nın yasağı üç gündür 
Tabii gündemde Rus-Gürcü savaşı gibi büyük meseleler var, kimse üstünde durmaz, sigara yasağı deliniyormuş...
Engin Ardıç yazdı...

Cep telefonunda darbe geyiği de yapılırmış...
Ergenekon iddianamesindeki telefon konuşmaları kayıtlarını okurken, bu konuşmaların çoğunun cep telefonlarından yapıldığını görüyorsunuz. 
Mehmet Barlas yazdı...


Ömer Lütfi Topal'ın paraları kimde
Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş'ın, Susurluk Raporu'nda yer alan Çatlı'nın mirası ile bilgiler Ergenekon iddianamesine girdi
Arçelik net karını yüzde 25 artırdı
Koç'un amiral gemisi Arçelik, 2008'in ilk yarısında net karını 135 milyon YTL'ye, uluslararası cirosunu da 871 milyon euro'ya yükseltti.
Öğrenciler Türk imajını değiştirdi
“Metroda kitap okuyan Türklere rastlıyorsunuz. Entellektüel tartışmalardan kaçmıyorlar. Avusturyalıların burnu biraz havadadır. Türk öğrenciler bunu değiştirdi. Artık Türklere saygı duyuyorlar.”
Gürcistan'dan büyük kaçış
Çatışmalardan kaçarak yurda dönen Türk vatandaşları, “Tiflis'te bir panik yok ama buradaki yabancılar ülkeyi bir an önce terketmek istiyor” dedi
Banka çetesinden çok özel krediler
Susurluk raporunun 'devlet sırrı' gerekçesiyle açıklanmayan bölümünde 1992-96 yıllarında Şekerbank kaynaklı bir grup bürokratın kamu bankalarını kontrol altına alıp belirli gruplara 'özel krediler' dağıttığı belirtiliyor
Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış
Ergenekon iddianamesinde delillerinde yer alan belgelere göre Ergenekon tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın, chat yaptığı Z.Y.'ye "Nur Serter ruh çağırma seanslarına katılıyormuş.

Kışkırtmaya gelmesinler
İngiliz 'The Economist' dergisinin serinkanlı Türkiye değerlendirmesi gerçekten okunmaya değer. Burada okuyan için kulağa ve göze fazla hoş gelmiyor olsa bile, değerlendirmeyi Londra'da kotaran meslektaş herhalde yaptığından büyük keyif almıştır.
Fehmi Koru yazdı...

'Fişleme' Zinciri
Önce Ergenekon tutuklusu Fikret Emek'i hatırlayalım: Annesinin Eskişehir'deki evinde yapılan aramada çok sayıda askeri mühimmatın yanı sıra birçok dokümana el konulmuştu…  
Tamer Korkmaz yazdı...

Faiz
5- Günümüzde faiz konusu tartışılırken, Hz. Peygamber (S) zamanında banka olmadığı ve faizin de bugün anladığımızın ötesinde bir mâna taşıdığı söyleniyor..
Hayrettin Karaman yazdı...

 

CHP, 7 yıl önce YAŞ ihraçlarını hukuk devletine aykırı bulmuş
YAŞ'tan ihraç kararı çıkmamasını eleştiren CHP'nin geçmişte farklı düşündüğü ortaya çıktı. CHP, hem 1993'teki anayasa teklifinde hem de 2001 tarihli Demokratikleşme Raporu'nda YAŞ kararlarına yargı yolunun açılmasını istemiş. Mevcut durumu, hukuk devletine ve demokrasiye aykırı bulmuş.
CHP gibiyim; her şeyi tenkit ediyor, hiçbir şey yapmıyorum
Dinç Bilgin, Bebek'te Eliyeşil korusu içindeki villalardan birinde oturuyor. Oğlu Önay Bilgin, babasının bu evi çok sevmediğini söylerken Dinç Bey, eskiden beri göçebe yaşadığını, eşi, kedileri ve bir yardımcı ile birlikte kaldığı bu evle ilgili sıkıntısı olmadığını belirtti
Kremlin yenilgi riskiyle karşı karşıya 
Küçük, dağlık bir bölge olan Güney Osetya'da Rusya ile Gürcistan arasında patlak veren askerî çatışmalar gökten düşüvermiş gibi görünebilir. Ancak iki ülke arasında sıcak bir savaşın çıkmasından yıllardır korkuluyordu.
Avusturya'da okudular, mezuniyet törenini Türkiye'de yaptılar
Yurtdışında öğrenci okutan Uluslararası Öğrencileri ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği (WONDER) ilk mezunlarını verdi.
Olimpiyatlarda kaçırılmayacak 10 mücadele
1896'dan bu yana her seferinde ayrı bir kitap yazan olimpiyatlar, bu sefer perdelerini 15 günlüğüne Çin'in başkenti Pekin'de açtı. Yaşanacak insani duyguların, hikâyelerin, rekabetlerin, kahramanların hiçbirini kaçırmamak için yoğun programı nasıl takip etmek lazım? İşte size kaçırılmaması gereken 10 karşılaşma, yani enfes bir olimpiyat menüsü.

'Ordu göreve' diyenler, hakkaniyetten söz etmesin
Eğitim Bir-Sen Genel Sekteri Halil Etyemez, üniversitelerdeki Ergenekon izlerinin tamamen silinmesinden yana olduklarını söyledi.

Hece hece çizgimiz 
Tarihte derin izler bırakmış şanlı bir milletin çocukları olarak, yaşanan her büyük hadiseden sonra, bugünün dünyasındaki eksikliğin bize ait renkler ve çizgiler olduğunu tekrar tekrar hissediyoruz.
Hamdullah Öztürk yazdı...
Soylu siyaset 
DP lideri Süleyman Soylu, Samanyoluhaber'de Remzi Ketenci ile ortaklaşa yaptığımız Siyaset Sahnesi'nin bu haftaki konuğuydu. Peşinen söyleyeyim, Soylu'nun merkez sağ siyasetçilerde görmeye pek alışık olmadığımız özellikleri var.
Mustafa Ünal yazdı...
Demokratik üniversite 
"Demokratik üniversite" sözü, demokrasi kavramının saygınlığı arkasına saklanarak, bilimin üretildiği yerde ilkelliği savunmaktan başka bir anlam taşımıyor. Bilimsel hakikatler oylamaya konu olamayacağına göre, bilimsel faaliyette demokrasi istemek saçmalıktan başka bir şey değil.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 07:17:58
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 08:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?