1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 10.09.2008

 

13.7 milyar yıl önceki an bugün yaşanacak
Dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısı "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı" (LHC), 13.7 milyar yıl önce meydana geldiği düşünülen Büyük Patlama'dan hemen sonraki başlangıç şartlarını oluşturarak maddenin sır perdesini aralayabilmek için bugün çalıştırılacak.
41 milyon Euro’nun çoğu ceplerine girdi
Alman Federal Meclis Sol Parti milletvekili Hakkı Keskin, Deniz Feneri davasına mafya benzetmesinde bulundu.
9 ay cesetle yatıp yanında yemek yedim
Kırıkkale’de 25 Haziran 2007’de bir yıllık kocası Özgür Sungur’u (38) öldürüp, cesedini 9 ay banyoda saklayan Fatma Sungur’un (34) yargılanmasına başlandı.
Kato’da dev operasyon
Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Jandarma Komutanlığı’na önceki gece roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar Kato Dağı’nda yoğunlaştırıldı.
Zekeriya Karaman’a elden 755 bin Euro
Almanya’daki Deniz Feneri Derneği davasının dünkü duruşmasında, Mali Polis’ten bir başkomiser dinlendi. Başkomiser, derneğe ait ’alındı’ belgelerinin çoğunun sahte olduğunu, teslim belgelerine göre, Kanal 7 TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’a sadece 2005-2006 arasında 755 bin Euro teslim edildiğini söyledi.
Özel derste taciz gizli kamerayla belgelendi
İzmir’in Buca İlçesi’nde, özel ders verdiği 8 yaşındaki kız öğrencisi C.S.’yi taciz ettiği ileri sürülen öğretmen 50 yaşındaki Mustafa B., olaydan haberdar olan ailenin eve kurduğu gizli kameraya yakalandı.

Bir kitap özeti
İSMİNİ Sefer Çetinkaya olarak veren bir okuyucumuz bize, Prof. Andreas Scwartz’ın gözetiminde Elke Mond ve ekibi tarafından yıllar önce yazılan "Hitler Dönemi Almanyası" isimli kitaptan yaptığı özeti göndermiş.
Oktay EKŞİ yazdı...

Başbakan ile karpuzcu...
DÜNYANIN hiçbir demokratik-laik ülkesinde, "laiklik karşıtı eylemlerin odağı" olmuş birisini orada "başbakan" olarak oturtmazlar.
Bekir COŞKUN yazdı...

Kopenhag'da böyle bir semt yok
BAŞBAKAN Erdoğan’ın bizleri sindirmek için başlattığı saldırıdan sonra çok ilginç bir durum ortaya çıktı.  Geçen pazar gününden beri Türkiye’nin dört bir yanından akıl almaz yolsuzluk ve suiistimal ihbarları gelmeye başladı.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Yasak listesi delindi 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 16-17 Eylül’de Genelkurmay Karargahı’nda basın - yayın organlarının genel yayın yönetmenleri ve Ankara temsilcileri ile buluşacak.
Kadıköy'de şeytan avı 
A Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika’da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri 5. Grup’taki ikinci maçında bu akşam “Kırmızı Şeytanlar” lakaplı Belçika ile karşılaşacak.
'Karaktersiz' diyen Uluç'u dava ediyor 
“Benim Emre’yi veya bir başkasını ayrı görmem mümkün değil. Kimseyle akrabalık bağım yok ama yetenekli futbolcuları da kolay kaybetmek istemem. Gökdeniz olayında da aynı şekilde davrandım”
Devletin güzel yüzü artık Tuba 
TUBA Büyüküstün’ün fanları arasına ‘devlet’ de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin yurtdışındaki tanıtım afişlerinde Büyüküstün’ün fotoğraflarının yer almasına karar verdi.
Sahte bağış makbuzları 35 dosyayı dolduruyor 
Almanya’da görülen Deniz Feneri davasında hakim, ‘Erdoğan kuruş para almamıştır’ diyen Mehmet Gürhan’ın avukatını azarladı: Burada Türkiye Başbakanı’nın müdafaasını yapmayın
Ders kitabında Apo'nun ne işi var tepkisi c
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, İlköğretim 8. sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kitabında, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının anlatılmasının eğitim camiasını şoke ettiğini bildirdi.
 

En önemli tanık neden suskun? 
Hiç unutamadığım televizyon anlarından biri Kanal 7’nin akşam haberlerinde bir gün Ahmet Hakan’la Zahid Akman kendilerini konuk alıp, kendileriyle ilgili merak edilen sorulara yanıt vermeleri
Oray Eğin yazdı...

Çocuklu ailelere yararlı tavsiyeler 
Çocuk büyütme konusunda diğer anne ve babalar gibi kendimi uzman olarak görmeye başladığımdan, talep gelse de gelmese de çocuklu ailelere tavsiye vermeye başladım.
Serdar Turgut yazdı...

Almanya’da bankacılık da değişiyor
DünAlman ekonomisi şu anda sallana dursun, Alman bankaları son yıllarda dünya sıralamasında gerileme zorunda kaldılar. Almanya’nın üç büyük bankası Deutsche Bank, Commerzbank ve Dresdner Bank bunalımlı dönemleri atlatmış gibi görünmekle beraber, önümüzdeki yıllarda atmaları gereken daha pek çok adım var.
Deniz Gökçe yazdı...

 

Diyetle zayıflamak yerine, yağ aldırdı 
Merkezinde uygulattığı rejim ve spor sayesinde, 30 yıldır vücut ölçülerini koruduğunu savunan Muzaffer Kuşhan'ın, 2005 ve 2008'de yağ aldırdığı ortaya çıktı..
'Cumhuriyet savcıları gereğini yapmalıdır' 
Bahçeli, "Türkiye ayağı ile ilgili Cumhuriyet savcıları acilen gereğini yapmalı, Devlet Denetleme Kurulu görevlendirilmelidir" dedi..
 
Yıllar Beyonce'ye giyinmeyi öğretti! 
Beyonce Knowles, 4 Eylül'de 27 yaşına bastı. Us dergisi de ünlü yıldızın yıllar içinde değişen stilini masaya yatırdı. Şöhretle tanıştığı 2000'lerin başında rüküş olan güzel yıldızın zaman içinde turnayı gözünden vurduğu görülüyor

30 yıllık öğretmenin tacizi kamerada 
İzmir'de özel ders verdiği kız öğrenciye cinsel tacizde bulunan 50 yaşındaki öğretmen, kızın ailesinin eve kurduğu gizli kamera sayesinde yakalandı. Öğretmen M.B. tutuklandı..

Bebeğiniz itina ile doğurulur! 
Yeni Aktüel'in piyasadaki son sayısında taşıyıcı annelik yaptığını öne süren "Pelin" Türkiye'de yasaların izin vermemesine rağmen bu işin yaygın olduğunu söylüyor..
Festival 'aslanlar' gibi geçti 
6 Eylül'de biten ve bu yıl 65'inci kez düzenlenen Venedik Film Festivali'nde ödüllerden çok katılan davetliler ilgi çekti. İşte günlerdir basını meşgul eden festivalin panaroması.

Özgürlük derken, mertlik şartı! 
"Basın özgürlüğü" davası, her cins iktidar karşısında vicdanı özgür tutabilme sevdası ile bunun bireysel ve ortak kavgası. "Rant, imtiyaz ve biat düzeni" nin yağma ve yağlama seferlerinin neferleri ve lüferleri olanlar, orada, şurada veya burada, duruma ve kuruma göre aç kapa yaptığı özgürlüğünü "yalama" haline getirdi.
Umur Talu yazdı...

Medya ve muhalefet 
Bir ülkede demokrasinin dayanacağı çeşitli ayaklar vardır. Bağımsız yargı, çoğulcu sistem, özgür seçim, bağımsız bir medya ve de olmazsa olmaz, güçlü bir muhalefet. 
Ergün Babahan yazdı...

Muhafelet boşluğunu Doğan medyası doldurabilir mi? 
Adli Yıl'ın açışında Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yaptığı konuşmanın bir bölümü, Türkiye'deki sosyopolitik yaşamın bir nevi şifresini verir gibiydi.  Gerçeker şöyle diyordu:
Mehmet Barlas yazdı...

 

AK Parti'nin bu yılki iftar konuğu Zapatero
Başbakan Erdoğan'ın her Ramazan ayında konuk ettiği ettiği liderler arasına bu yıl da İspanya Başbakanı Zapatero katılacak
Alman hakim CHP'li vekilleri kovdu
Deniz Feneri Davası için Almanya'ya giden CHP milletvekillerine Alman hakim hukuk dersi verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'li vekiller duruşmadan sonra hakimin odasına bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Bıyıklı Çömez
Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı çıkarılan Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez, Londra'da belediye otobüsünde görüntülendi.

En uzun iftar sofrasında yetmişiki millet oruç açtı
Her akşam iftar vaktinde Kâbe bölgesinde 12 kilometreyi aşan iftar sofrası kuruluyor. Her dilden, ırktan Müslümanların orucunu açtığı iftar sofrasında önce su ve zemzem ikram edili-yor. 12 milyon insanın ağırlandığı sofrada genelde hurma, meyve suyu, süt ve kek bulunuyor.

Doğan'ın 60 milyon dolarlık kağıt vurgunu
Sermaye Piyasası Kurulu, hisseleri borsada işlem gören Doğan Yayın Holding'in, İngiltere'de kurduğu tabela şirketlerinden aldığı kağıdı, grubun halka açık şirketlerine sattığını tespit etti. Çalışanı dahi olmayan şirketlerin kar hanesine yazılan 60 milyon dolar, borsadaki küçük yatırımcının cebinden çıktı
Tarladan okula
Yeşilyurt Kaymakamı Altun, tarlada çalışırken okula kazandırdığı iki kuzeni eğitim gördükleri lisede ziyaret etti.

'Biat medyası'ndan son haberler
'Biat medyası' biz oluyoruz, ancak bu adla andıkları gazetelerde konuya hiç bulaşmayan yazarlar, ya da Aydın Doğan'a hak veren yazılar var; buna karşılık kendilerinin 'yansız ve tarafsız medya' olduğu iddiasını seslendiren Aydın Bey'in gazetelerine tek seslilik hakim...
Taha Kıvanç yazdı...

Önce medya, merkez medya…
Başbakanın üslubunu sert bulabilirsiniz. Zamanlamasının yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz. Türkiye'nin yeni bir gerginliği taşıyacak halde olmadığını vurgulayabilirsiniz.
Ali Bayramoğlu yazdı...

Toz duman dağıldığında...
Kavganın aldığı biçim Aydın Doğan ile CHP ittifakının istediği biçim değil; onlar konunun Deniz Feneri ekseninde kalmasını, Alman savcının yazdığı metinde 'zanlı' olarak yer alan Ak Partili politikacılar ve bazı yayın organlarıyla ilgili iddiaların tartışılmasını arzu ediyorlar...
Fehmi Koru yazdı...

 

Şok diyetler insan doğasına aykırı
Dr. Muzaffer Kuşhan'ın Polonezköy'deki zayıflama merkezinde 19 yaşındaki Dila Kurt'un hayatını kaybetmesi, bilinçsizce yapılan diyetleri tekrar gündeme getirdi.
Makam aracımı bile Ermeni sınırından geçirmedim
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dünyada yankı uyandıran Ermenistan ziyaretinin ardından bugün Azerbaycan'a geliyor. .
Petrol 102 dolara düştü, benzin fiyatları yerinde sayıyor
Petrol fiyatları, tarihî zirveye çıktığı 11 Temmuz'dan bugüne, iki ayda 147 dolardan 102 dolara geriledi.
Tıp ne kadar gelişse de ölüm gerçeği değişmiyor 
Bugün tıp ilmi düne nispetle büyük mesafeler kat etmiş, teşhis edilemeyen birçok hastalıklar teşhis edilmiş, yeni birçok tedavi metotları ve ilaçlar keşfedilmiş, bilhassa organ nakilleri ile büyük başarıya ulaşılmış bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Gül, 23 yeni üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yeni kurulan 23 üniversitenin rektörlerini atadı. Rektörlük için başvuruda bulunan profesörler arasından, YÖK'ün üçer isim belirleyerek 69 kişilik listeyi Cumhurbaşkanı Gül'e sunmuştu.

Ergenekon savcısı görevini yapıyor maksatlı haberleri yadırgıyorum
Adalet Bakanlığı'nın başvuruları dikkate alıp başlattığı incelemenin 'Savcı Zekeriya Öz'e soruşturma' başlığıyla verilmesi, Mehmet Ali Şahin'i kızdırdı.

Yargı reformu, hemen şimdi 
Yeni adli yıl, mutat olduğu üzere eylülün ilk haftası Yargıtay başkanlarının uzun ve muhtevalı konuşmasıyla başlar. O konuşmaların bazısı hukuk ve demokrasi manifestosu gibidir.
MUSTAFA ÜNAL  yazdı...

Yılan görmüş gibi  
Başbakan, Aydın Doğan'ı ve grubunu ismen telaffuz ederek muhatap alıyor ve polemik başlatıyor. İddialar havada uçuşuyor, yok şöyle, yok böyle...
A. TURAN ALKAN yazdı...
Tutum olarak laiklik 
Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, 2008-2009 adli yılın açılışında yaptığı konuşmada şöyle diyor: "Laik bir devlette dinî inançlar özel yaşama dair bir vicdan konusudur.
ALİ BULAÇ yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 07:59:07
Güncelleme :10 Eylül 2008 Çarşamba 08:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?