18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 11.02.2009

 

 

Askeri savcılık emriyle karargah evleri operasyonu
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)’in hazırladığı 330 sayfalık "Karargah Evleri Raporu" ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 4 kişinin adınını yer aldığı şemadaki 1 numara olan işadamı İbrahim Aslan’ın da aralarında bulunduğu 5’i subay 7 kişi dün gözaltına alındı.
Mahkeme tapucuya verilen ’bahşişi’ rüşvet saymadı
Keçiören Tapu Dairesi’nde vatandaşlardan alınan paralar nedeniyle açılan davada Mahkeme bu ödemeleri ’rüşvet’ olarak kabul etmedi. Sanıklara görevi kötüye kullanmaktan verilen cezalar ertelendi.
İktidara çifte talip
İsrail’de dün yapılan erken genel seçimlerde Dışişleri Bakanı Livni’nin liderliğini yaptığı Kadima kıl payıyla birinci oldu. Ancak bir-iki sandalye farkıyla ikinci gelen sağcı Netanyahu’nun partisi Likud da "Hükümeti ancak biz kurarız" açıklaması yaptı.
Ambulansta 6 saat
Firardayken prostat kanseri tedavisi için geldiği Ankara’da yakalanan, Ergenekon kapsamında tutuklandıktan sonra kalp krizi geçiren emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, önceki gece ile dün sabah arasında tam 6 saat 15 dakikasını ambulansta geçirdi.  
Bakanların çocukları da iş dünyasında ’durmak yok yola devam’ diyor
Referans Gazetesi, bakan çocuklarının iş hayatındaki kariyerlerini araştırdı. Seçim sloganı olarak ’Durmak yok, yola devam’ı seçen AKP Hükümeti’nin bakanlarının çocukları da aynı yolda hızla ilerliyor.
Milli irade dolandırıcılığı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim öncesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarından dar gelirli vatandaşlara yardımlarda bulunulmasını eleştirerek, "Ahlaki olmayan yollarla seçmenlerin aldatılması, milli irade dolandırıcılığı olacaktır" dedi.
Akif Beki’ye on öğüt
MÜSAADE buyurursanız, bugün biraz Şeyh Edebali’ye öyküneceğim... Radikal gazetesinde yazarlığa başlayan Akif Beki kardeşim için, "önden gelen atlı" olmanın avantajına dayanarak, "Ey oğul" seslenişine mütenasip öğütler hazırladım...   
Ahmet HAKAN yazdı...
 

500 yıl önce ve bugün
BAŞBAKAN’ın Davos serencamı ile ilgili olarak, birçok yazıcı ve konuşmacı Ömer Seyfettin’in Pembe İncili Kaftan adlı öyküsünü anımsadı ve anımsattı. Bence bu serencam ile öykü arasında ciddi bir anlam ilişkisi olduğu kolayca söylenemez. Ancak ben bu bağlamda, Ömer Seyfettin’in Diyet adlı bir başka öyküsünün bulunduğunu hatırlatmak isterim.

Özdemir İNCE yazdı...

 

Ah, bu Aydın Doğan’ın adamları!
DÜNKÜ Taraf’ı gördükten sonra Yeni Şafak’ın çift kimlikli yazarı Fehmitahakorukıvanç ile Sabah Başyazarı Mehmet Barlas ne düşündüler, çok merak ediyorum.

Mehmet Y. YILMAZ yazdı...


 

Yardımlar YSK şaşkını
YSK kararından sonra kafası karışan valilere Erdoğan destek verdi. Sosyal yardımlar için formül aranıyor
Tunceli'de yardımlar için savcılık inceleme başlattı. Bir mahalleye 3 TIR beyaz eşya getirilince muhtar ifadeye çağrıldı.
Kadınlardan Üzmez'e yumurta
14 yaşındaki kıza cinsel istismardan yargılanan Hüseyin Üzmez, dün hâkim karşısına çıktı. Bir grup kadın Üzmez'e yumurta attı, şemsiye ile saldırdı.
Karargah evleri dalgası
Hava Kuvvetleri'nin "Karargâh Evleri" soruşturması kapsamında 3 ilde 5'i subay, 11 kişi gözaltına alındı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2 yıl önce başlattığı Karargâh Evleri soruşturmasında Askeri Savcılık dün akşam düğmeye bastı.
Sevgilisiyle poz verdi
50 yaşındaki Madonna, 22 yaşındaki manken sevgilisiyle ABD'nin W Magazin dergisi için iç çamaşırlarıyla poz verdi.
ABD'deki Türk doktoruna emanet
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi için ABD'ye gitti. Kalbe giden üç damarında tıkanıklık belirlenen Unakıtan, Cleveland Klinik'te Türk doktor Prof. Murat Tuzcu tarafından tedavi edilecek
Obama'dan İran açılımı
ABD Başkanı, İran'la birkaç ay içinde diyaloğa geçeceklerini açıkladı. Yeni Başkan, ilk basın toplantısında İran'la yüz yüze görüşmek için gereken koşulların birkaç ayda sağlanacağını umduğunu söyledi.
 

Kriko etkisi
Bu gün de Türkiye-Ermenistan, Azerbaycan-Ermenistan müzakerelerinde son gelişmeleri aktaracağız.
Çünkü Münih'ten gecenin bir vaktinde Türkiye'ye uğramadan Bakü'ye geçtik. Hem de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Muharramoğlu Memmedyarov'u da yanımıza alarak.

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Piyasa IMF ile anlaşma yapılması beklentisi içinde...
Ekonominin en ağırlıklı itici gücü "Beklenti"dir.
Bütün veriler büyümeyi, talep artışını, artan istihdamı gösterirken, bir anda piyasaların çöktüğünü, borsalarda panik satışların başladığını görürsünüz.
MEHMET BARLAS yazdı...

Sosyal devlete gel!..
İki kilo bulgur, bir torba kömür yetmedi ya.. Başbakan "Benim valim, benim kaymakamım (Oysa biz onları devletin sanıyorduk. Anayasa öyle yazıyor da..) icabında eli ile dağıtacaktır" diye talimat verdi ya.. Tunceli Valisi beyaz eşya, Diyarbakır Valisi aile başına 200 er bin lira, Batman valisi evlere soba, mobilya ve beyaz eşya dağıtır oldu ya..
HINCAL ULUÇ yazdı...

 

'Karargah' baskını

AKŞAM'ın aylardır yazdığı Karargah Evleri soruşturması için askeri savcılık harekete geçti. Polis ve jandarma MiT'in elde ettiği ve Genelkurmay'a gönderdiği şemadaki '1 numara'lı isim İbrahim Arslan'ın peşine düştü TSK'daki yapılanmaya yönelik İstanbul'daki operasyonda Arslan, babası ve ağabeyi gözaltına alındı

CHP, şimdi de 'tarikata' rozet taktı
'Çarşaf' açılımı ve 'her mahalleye Kur'an kursu' projesi ile yerel seçimlere hazırlanan CHP, Kadiri tarikatının İstanbul'daki lideri Abdül Hafız Aydın'ı da bünyesine aldı.
 
Bu kayıt gerçek mi?
Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur'un GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Kd. Albay Nusret Demircan'la yaptığı iddia edilen konuşmaların ses kaydı video paylaşım sitelerine düştü.
'Beyaz Eşya' savunması

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Tunceli'de yapılan beyaz eşya yardımlarına yönelik eleştirilere cevap verdi. 

Ne seninle ne de sensiz!

Meltem Cumbul ile Kıvanç Tatlıtuğ arasındaki aşk, 'ne seninle ne sensiz' temalı Barcelona'ya taş çıkardı. Sevgililer ya diz dize ya gırtlak gırtlağa.

İkinci kriz kapıda mı?

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik krizde ikinci bir dalga gelip gelmediği sorusuna karşılık, ''Finans sektörü boyutuyla başlayan bir kriz, şu anda reel sektöre yansımış durumda. Şimdi reel sektörden finans sektörüne geri bir dönüş olabilir mi, olumsuz bir etki olabilir mi kaygıları var. '' dedi.  

AKP ekonomik krizi çoktan çözdü bile

AKP yerel seçim öncesinde hediye eşya dağıtıyor ya; insanımızın ruh haline tamamen yabancı olan bazı kendini bilmezler, bu işin yanlış olduğunu ve bir an önce durdurulmasını istiyor.
Serdar Turgut yazdı...

Berlin'de sıradışı bir Türk

Reha Erdem, bu sene Berlinale'de gösterilen iki Türk filminden birinin yönetmeni. 'Hayat Var'ın tam dört gösterimi var. Reha Erdem ve başrol oyuncusu Elit İşcan da bu gösterimlere katılacak ve filmin sonunda soruları cevaplayacaklar.
Oray Eğin yazdı...

Ergenekon soruşturmasından son haberler

Arkadaşlarımızın, dün sabahtan itibaren yaptığı titiz çalışma ve başarılı gazetecilik örneği, bize Ergenekon soruşturmalarıyla ilgili yepyeni bir gelişmeyi aktarıyor. Ergenekon'un askeri ayağını soruşturan, Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı'nın talebi ve Hava Kuvvetleri Askeri Mahkemesi'nin kararıyla, dün sabah 1. Ordu Askeri Savcılığı ve 3. Kolordu Askeri Savcılığı'nca, polis ekiplerinin de katıldığı üç ayrı operasyonla gözaltılar gerçekleşti.
İsmail Küçükkaya yazdı...

 

'Yüzbaşı Çatlı' Tansu Çiller'le 2 kez görüştü
Başbakan olduğu dönemde Tansu Çiller'in en yakınındaki bürokrat konuştu: Çiller, Başbakanlığa yüzbaşı üniformasıyla gelen Abdullah Çatlı ile görüştü. Ancak Çiller, bu kişinin Çatlı olduğunu bilmiyordu 

Uzanlar'a 50 milyon dolarlık 'Berke' şoku
Uzan ailesine tazminat darbesi. Berke Barajı inşaatını üstlenen İtalyan Fintecna Şirketi, 'Alacağım var' diyerek mahkemeye gitti. 12 yıl süren dava sonucu Uzan ailesi 50 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. 

 
Ersöz Paşa da GATA'ya yattı
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur'un tahliye edilmeden önce sevkedildiği GATA'da tedavi olacak.

Mehmetçik korsan avında

Türk Silahlı Kuvvetleri deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizi'nde görevlendirilmesi için hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören tezkere dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi 

 
İvedik izdihamı
Yönetmenliğini Togan Gökbakar'ın yaptığı, senaryosunu Şahan Gökbakar ile Serkan Altuniğne'nin yazdığı "Recep İvedik 2" filminin galası yapıldı.

Kaynak dediğin nedir ki...
Pazar günleri Hürriyet'in tam bir sayfasını işgal eden kişinin 'ilham kaynağı' konusunu sorgulayan okur yazısı muhatabın tepkisini çekti. Hem de ne tepki! Böyle küfürlü yazıları okurken yüzüm kızarıyor. “Bu yazar nereden esinlenmiş?” merakıyla yola çıkan okurun adını iyi ki vermemişim.
Taha KIvanç yazdı...

Bir şey yapmalı…
Bu kriz nereye gidiyor?Sanayinin krizden etkilenme derecesi beklentilerimizi çoktan aştı. Artık temkinli duruştan tedbirli duruşa geçme fırsatını da kaybediyoruz.
İBRAHİM KAHVECİ yazdı...

'Komutanımız çok hassas bir insan, tanıyor musunuz?'
Çok güzel, çok yararlı, çok öğretici bir gazetecilik yaptı Taraf gazetesi. Kapağında "T.C. İçişleri Bakanlığı /Jandarma Genel Komutanlığı/ Ankara / Mehmet Emin Karamehmet ile yapılan görüşme notu /17 Aralık 2003" yazılı bir belgenin tamamını yayımladı.
KÜRŞAT BUMİN yazdı...

 

GATA'da şaşırtan diyaloglar
Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın, cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ettiğini ortaya koyan ses kayıtlarından sonra dün de Ergenekon'la ilgili çarpıcı bir diyalog internet sitelerine düştü.
Soba zehirlenmesine aynı gece 12 kurban
Uyarılara rağmen soba zehirlenmeleri, insanların hayatlarını karartmaya devam ediyor. Dün Tekirdağ, Kayseri, Konya, ve Çorum ve Gaziantep'te yaşanan soba zehirlenmelerinde 12 kişi hayatını kaybetti.
Türk bilim adamı, su geçirmeyen kâğıt üretti
Türk akademisyenlerin imzasını taşıyan bilimsel gelişmelere bir yenisi daha eklendi.
 
Moskova, Karadeniz'de ikinci boru hattı için Ankara'dan izin istedi
Rus şirketi Gazprom, Avrupa'ya doğalgaz sevkiyatını kesintiye uğratan Ukrayna'yı devre dışı bırakmak için harekete geçti.
 
Dubai açıklarında korkutan gemi kazası
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ticari merkezi Dubai açıklarında bir petrol tankeri ile konteynır gemisi çarpıştı. Olay sonucu İran'dan Dubai'ye 30 bin ton petrol ürünü taşıyan tanker alevler içinde kaldı.
 
Polis, direksiyonda telefonla konuşanlara karşı savaş açtı
Cep telefonuyla konuşarak araç kullanmak, alkollü olarak direksiyon başına geçmekten daha riskli. Araştırmalara göre seyir halindeyken cep telefonu kullanımı kaza yapma oranını 4 kat artırıyor.

Amerikan Başkanı Yahudi düşmanı!
Üst düzey görevlerde bulunmuş bir Amerikalı, "Davos'ta yaptığı çıkışla Erdoğan, eski ABD Başkanı Carter'a benzedi" deyince, bunun bir iltifat olduğunu düşündüm. Çünkü Carter, uluslararası alanda olumlu bir imajı olan, Nobel barış ödülü sahibi bir isimdi.
ABDÜLHAMİT BİLİCİ yazdı...

Seçim rekabeti fakir düşmanlığına dönüşüyor
Türk seçmeni tercihini neye göre belirliyor? Her seçimin kendine özgü şartları var. Hiçbir seçim bir başka seçime benzemez. Siyasi konjonktür sonuca büyük etki yapıyor. 22 Temmuz'da olduğu gibi.
MUSTAFA ÜNAL  yazdı...

Tosun Paşa kim?
Bu bir geriye gidiş sayılmalı mı? Eski tâbirle mahalli seçimlerin "sath-ı mâili"ne girdik; seçim konuşuyoruz da mahallî olandan bahsedildiğini pek duymadım.
A. TURAN ALKAN yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 03:49:22
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 06:51:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kürşat siner IP: 88.253.0.xxx Tarih : 11.02.2009 21:19:16

bence kadınlar hüseyin üzmeze az yapmıştır rus şirketi gazpron avrupaya savaş acamazlar ben ce yanlış birşey yapıyolar insanları dogal gazsız bırakmaya yetkileri yoktur bunun icin savaş acmaları kötü birşa ben ce acmasınlar insanlar dugalgazdan mahrum kalmasınlarduyrulur insanların ısınma vebarınma yatkisini kimse elinden alamazzz.......... yazan kürşat siner


kürşat siner IP: 88.253.0.xxx Tarih : 11.02.2009 21:37:09

bence insanlar da güzel işler yaparak  insanların yüzünü güldürmeliyiz daha güzel işler yaparsak toplum tarafındanda oooooooooo kadarrr bence topluma iyi davranılmalıdır bu yazı topluma duyrulur uymayanlar icinde uymalarını söylerim cünkü insanların özgürlügü söz konusu yazan kürşat siner lütfen uyun bunlara teşekkür ederiz görüşmek üzerebütün toplumu seviyorum