31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 11.10.2008

 

Madem BBG eviydi bunlar niye oldu
Son günlerdeki terör olaylarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın Irak’ın kuzeyinden bahsederken "Oralar bizim için BBG (Biri Bizi Gözetliyor) evi gibi oldu" sözlerini eleştirdi.

Pompalıyla taksici damat adayını öldürdü
Kahramanmaraş’tan 1999 genel seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan Mimar Yıldırım Beyazıt Terzi (58), 10 gün önce taksici Bekir Karakaş’la (29) kaçan kızı Tuğçe Terzi’ye (26) önceki gün

Derimod’un yeni yüzü Milla ile iki gün
Londra’nın en popüler restoranlarından Nobu’dayız. Nihat Odabaşı, Sedef Orman, Ümit Zaim, Berna Erten ve ben.

Öcalan’a teklif tartışması,
 Siyaset dün Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün, "Öcalan’a teklif götürüldü mü" yazısındaki, teröristbaşı Abdullah Öcalan ile 9 yıl önce yapıldığı iddia edilen, "Bu sorunu seninle çözelim" teklifini tartıştı.

 Kriz, İran’ı kurtarır mı 
Nükleer programı nedeniyle İran’a ağustos ayında saldıracağına dair somut sinyaller veren ABD’ye finansal krizin engel olduğu görüşü hakim.
Wall Street domino etkisi ile dünya borsalarını yıktı, kriz Asya’ya sıçradı
Amerika’da başlayıp Avrupa’ya sıçrayan küresel yangın Asya’yı da kavurmaya başladı. Perşembe günü ABD borsalarında tarihi çöküş, domino etkisi yaratarak dün Asya ve Avrupa borsalarını da vurdu

Türkiye’ye hoş gelemedim!
İKİ haftalık bir ayrılığın ardından cennet vatanımıza dönmekte olduğumu daha uçağa biner binmez anladım. 
Mehmet Y. YILMAZ yazdı...

"Paşa’nın topu deliğe girdi mi?.. 
"OPERASYON sürerken golf oynayan paşa" çok tepki çekti.
Bekir COŞKUN yazdı...

Uykumu kaçıran karikatür
ZAMAN zaman sizlere Hürriyet’in yazı işleri masasından haberler veriyorum.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Silivri’de Ergenekon bereketi 
Ergenekon davasının Silivri Cezaevi’nde görülecek olması ilçeyi hareketlendirdi. Medya kuruluşları cezaevi civarında ev kiraladı. Sezonu kapatan oteller gazetecilere indirim uygulamaya başladı
Kollarımda öldü 
Ramazan - Seda Tavşancı çiftinin polis okulunda başlayan aşklarını okul servisine atılan kurşunlar böldü. Polis memuru saldırı sırasında aynı araçta bulunan dört aylık hamile eşine siper olup kurtardı. Kendisi eşinin kollarında şehit düştü
Askere OHAL yetkisi yolda 
Devletin zirvesi, terör örgütü PKK ile mücadelede alınacak ilave tedbirler ile askerin terörle mücadelede yetki artırımı talebini görüşmek üzere toplandı.
Hayatımın imzası 
Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından anlaşmaya vardığı Mustafa Denizli ile sözleşme imzaladı.
IMF ile stand-by rahatlık getirebilir 
TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, dünyayı sallayan kriz konusunda çok tedirgin olduklarını, ‘bu olay Türkiye’yi etkilemez’ gibi açıklamaların karşısında çok şaşırdıklarını dile getirdi
Bizde borçluluk oranı dünyaya göre çok düşük 
DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren yaşanan küresel krizde Türkiye’nin durumuyla ilgili açıklamalar yaptı.
 

Maruzatım! 
Piyasalarda dalgalanma var. Ama bütün ülkelerde Hazine ve Merkez bankalarının finans sektöründe yaptığı şeyler kabaca aynı.
Deniz Gökçe yazdı...

Biraz da iyi işler 
Kötü haberler olağan gündem haline geldi. Hoşumuza gidecekten vazgeçtik. Hiç olmazsa, ‘Karabasan’ cinsinden olanları duymayalım. Diyarbakır’daki son saldırı sonrası oluşan parazitlere bakıyoruz.
Burhan Ayeri yazdı...

Kriz stili
Daha önce birkaç yazıda açmaya çalıştığım gibi ekonomik yapıda yaşanan krize gündelik yaşamdan ve popüler kültürden çok ilginç tepkiler geleceğini düşünüyorum.
Serdar Turgut yazdı...

 

Yakıcı ikilem: Terörizm ve temel haklar 
Org. Başbuğ'un "Af olmaz" sözlerinin ardından Hıncal Uluç'un "Çözüm ne açıklansın" çağrısı ses getirdi. Af ve askerin OHAL'i çağrıştıran taleplerini, sivil topluma sorduk..
'Sizin insanlarınız ölüyor önlem almak hakkınız' 
19 saatlik ziyarette 2 kez Erdoğan'la görüşen Blair, PKK terörüne karşı Türkiye'ye destek verdi. Türk halkının duygularını anladığını belirten Blair, "Uluslararası toplum da size destek vermeli" dedi..
 
"Hayır yanılıyorsun" diyecek yok 
Fenerbahçe gelirlerini artırıp, tesisleşmede ve amatör branşlarda hızla yükselirken, futbol takımının dalgalı performansı tartışılan konu.

Nobel, 'yeni ayrılıkların' yazarına 
Nobel Edebiyat Ödülü, ilk romanını tam 23 yaşında yazan Fransız kalem Jean-Marie Gustav Le Clezio'nun oldu. Bereketli kalem, bu ödüle gelinceye kadar ardında 40 dolayında kitap bırakmıştı..

'Lamborghini etkilenmez, 20 adet satarız' 
Lamborghini Başkanı ve CEO'su Stephan Winkelmann geçen hafta Paris'te açılan Otomobil Fuarı'nın ardından dün geldiği İstanbul'daki ilk açıklaması Türkiye'nin lüks araç potansiyelinin yüksekliği oldu.
Filmekimi'nin sürpriz yumurtaları 
Bugün başlayan ve 16 Ekim'e kadar devam edecek olan Filmekimi'nde bu yıl da ilgi çekici pek çok film var. Bunların arasında seçim yapmakta zorlananlar için film eleştirmenlerinin favori filmlerini öğrendik.

İki büyük kriz 
Forbes dergisi her yıl uluslararası editörleri bir kentte topluyor. Steve Forbes'un da katıldığı bu toplantılar ikinci kez İstanbul'da gerçekleşti
Ergun Babahan yazdı...

Tersinden sorular
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, sivil uzmanları da toplayıp (klasik terörle mücadele maddelerinin yanında) şu soruların cevabını hakikaten arıyorsa...
Umur Talu yazdı...

Krizlerimizi kronik hastalık gibi sürekli hale getirmeyelim 
Artık hepimiz biliyoruz ki "Kriz" aynı zamanda "Fırsat" da demektir.  Gerçi Çin yazı dilinde "Kriz"i ifade eden kelimenin "Tehlike" ile "Fırsat"ı içerdiği inancı, uzmanlarca doğrulanmadı.
Mehmet Barlas yazdı...

 

28 ülke risk altında
Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, gelişmekte olan ülke hükümetlerinin, artan finansal sıkışıklığın artan gıda ve yakıt fiyatlarıyla birleştiğinde, yoksul nüfuslarını korumakta daha zorlanacakları uyarısında bulundu.
Korsanlar 1.6 milyona fit oldu
Somali açıklarında, tank yüklü Ukrayna gemisini 25 Eylül'den beridir ellerinde tutan ve fidye için 20 milyon dolardan 8 milyon dolara inen korsanlar hala ikna edilemezken dün bir japon gemisi 1.6 milyon dolara korsanların elinden kurtarıldı.
 
Devir kardeşlik devridir
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 'Aramıza fitne ateşi yakmak isteyenlere bizim milletimizin birliği beraberliği en güzel cevabı verecektir Onun için devir kardeşlik devridir' dedi.

Mezarı ışıksız kaldı
148 Bin YTL'lik elektrik borcu ödenmeyen 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın anıtmezarının ışıkları kesildi. Sorumlu ortada yok. Semra Özal, konuyla ilgilenmezken, Ahmet Özal, 'Muhatap bulamadım' dedi

Taciz skandalında çifte yalanlama
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş hakkında bir gazetede çıkan taciz haberine çifte yalanlama geldi.
Başlama vuruşu Asimo'dan geldi
“Auto Show 2008” CNR Expo Fuar Merkezi'nde açıldı. Açılışa Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da katıldı. Bakan Çağlayan, Honda standında robot Asimo'nun şovunu izleyerek, Asimo ile top oynadı

Aynı adres…
Tezkerenin süresi Meclis'te bir yıl daha uzatılırken; teröristler Diyarbakır'da polisleri taşıyan servise saldırdı, beş polisle servis şoförü şehit oldu. Bu satırların yazıldığı esnada, saldırının faillerinden üçünün yakalandığı haberi geliyordu.
Tamer Korkmaz yazdı...

Unutulmaz, unutulmaz...
Ülkemizin 'en güvenilir' kurumu olan Genelkurmay Başkanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanı koltuğunun sahibi Org. Aydoğan Babaoğlu yalan söyleyecek değiller ya; komutan Aktütün Karakolu'na PKK baskını olduğu gün akşama kadar golf oynamış, ama baskından haberdar olmadığı için oynamış...
Fehmi Koru yazdı...

PKK'nın ana gıdası…
Kürt meselesi terörle alev aldı. Sorun ve sıkışıklık ortada… Oyunun kuralını silahlar belirliyor. Öfke öfkeyi, ateş, ateşi, silah silahı çekiyor.
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Teröristle mücadeleyi artık özel timler yapacak
Aktütün Karakolu'na ve önceki akşam Diyarbakır polisine yapılan saldırıların ardından dün Terörle Mücadele Yüksek Kurulu olağanüstü toplandı. 
Amerika'da 'Türkiye Yılı' coşkusu
Atlanta'da Kennesaw Eyalet Üniversitesi'nin Türk kültürünü ABD'de tanıtmayı amaçlayan 'Türkiye Yılı' etkinliği başladı.
Veli Küçük'e 'emrinizdeyim' diyen Rektör Doğu Perinçek'in dergisine yazar oldu
Giresun Üniversitesi Rektörü emekli Binbaşı Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Ergenekon terör örgütü kapsamında tutuklanan Doğu Perinçek'in Teori dergisinde yazı yazmaya başladı.
Dövizdeki çıkışa Merkez Bankası'ndan fren
Amerika'da başlayıp Avrupa'ya sıçrayan finansal krize karşı Türkiye de tedbir almaya başladı. ABD, İngiltere, İsviçre, İsveç, Kanada ve Çin merkez bankaları faiz indirimine giderken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da dövize müdahale etti.

Türk polisi göz kamaştırıcı bir başarı gösteriyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır'daki son terör eyleminden sonra polisin faillerin ortaya çıkması için ortaya koyduğu performansı överek, "Türk polisi göz kamaştırıcı bir başarı içerisinde." dedi.

Kur'an-ı Kerim'e cefa etmeyin 
Ebû Mûsâ hazretlerinden rivayet edildiğine göre; Resûl-i Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Teröre yeni çözüm arayışı 
Ankara'da gündem terör. Aktütün baskınının şokunu henüz atamamışken terör kanlı yüzünü bu kez Diyarbakır'da gösterdi. Saldırının zamanlaması manidar, tam da Meclis'te tezkere oylamasının sürdüğü saatlerde gerçekleşti.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

Golf, Genelkurmay'ı yıpratır mı?  
Türkiye'de çok önemli bir ilk yaşanıyor. İlk defa Silahlı Kuvvetler, medyanın tamamı tarafından eleştiriliyor.
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...
Güvenlik yönetiminde sorun 
Kurumun ciddiyetinden şüphe etsek basın açıklamasının, Hava Kuvvetleri Komutanı'nı savunmak yerine yerin dibine geçirdiğini düşüneceğiz.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 08:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?