27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 12.02.2009

 

 

Söz verdi iz sürdü yakalattı
Bir ay kadar önce Almanya’da tecavüz edilerek öldürülen 8 yaşındaki küçük Kardelen’in katil şüphelisi Ali Kur’u, polislerden önce kayınpederi buldu.
Gözaltılar, belgeleri sızdıranı bulmak için
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın, ’Karargáh Evleri’ gözaltılarını, bilindiği gibi şemadaki kişilere yönelik değil, belgeleri komutanlık dışına sızdıranları yakalayabilmek amacıyla yaptığı ortaya çıktı.
 
Gövde üzerine iniş yaptı
Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu’na ait ’King Air B200’ tipi uçak saat 18.30’da gece uçuş eğitimi için havalandı.
 
Azeri komutanı kim öldürdü
Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı General Rail Rzayev’e dün evinden çıkarken suikast düzenlendi. Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Rail Rzayev (64), dün sabah evinin önünde düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
Diş geçiremedik
A Milli Futbol takımı İspanya maçı öncesi Fildişi Sahili ile yaptığı hazırlık maçından 1-1 berabere kaldı..

 
Zili çaldı, 5 kez bıçaklayıp kaçtı
Zili çalıp, "TEDAŞ görevlisiyim" diyerek içeri giren saldırgan, evde 5 yaşındaki kızıyla birlikte olan kadını bıçakla delik deşik etti. Bilezikleri alıp kaçan eli kanlı saldırgan aranıyor.
Hangisi olursa ne olur
YÜZDE 47’nin az altı:  Söylem: AKP karşıtları, "az"a dikkat çekerler,  AKP karşıtları "alt"a...
Ahmet Hakan yazdı...
 

Krizin değişik ’geçip gitme’ halleri!
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, geçen gün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "100 yılda bir görülen bir krizin içinden geçiyoruz" dedi.

Mehmet Y. YILMAZ Yazdı...

 

Paşa eşleri ortamı
AFFINIZA sığınarak, halk diliyle söylüyorum:Türkiye’de kafalara yerleşmiş bir "Paşa karısı" imajı vardır.

Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

İstanbul zirvesinde dört mesaj çıktı

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le yapılan görüşmelerde Filistin için yol haritası belirlendi: Kalıcı ateşkes, gruplar arasında birlik, Gazze'nin imarı ve uzun vadeli plan..

18 yaşında tüp bebek annesi

En genç tüp bebek annesi olmaya hazırlanan 18 yaşındaki Merve Güvercin "Annelerimizin bizi doğurduğu yaşta bebek sahibi olmak istedik" diyor..Merve ve Yasin Güvercin çifti, 2007'nin haziran ayında evlendi. Daha çok gençlerdi. Merve'nin evlenebilmesi için ailesinin onayı gerekiyordu.

Davos yerini buldu

Başbakan Erdoğan, İsrail'deki seçimlerle ilgili olarak "Davos yerini buldu" yorumu yaptı.. Başbakan Tayyip Erdoğan, Kastamonu'da düzenlediği mitingde bir yandan muhalefet partilerine yüklenirken, bir yandan da İsrail'de yapılan seçimin sonuçları ile ilgili değerlendirme yaptı.

Sabancılar yol ayrımında

Şevket Sabancı ve aile üyeleri, bugünkü değerle 1.1 milyar dolar tutarındaki Sabancı Holding ve Akbank hissesini, satış için kote ettirdi Sabancı Holding, "Yönetimde olmayan hissedarların kendi takdiri" derken, hissedar Emine Kamışlı "Satma niyetimiz yok" açıklaması yaptı..
 

İsrail seçiminden koalisyon çıktı

İsrail'de yeni Meclis daha sağcı, daha sertlik yanlısı olacak. Seçimin kazananı Livni ve Lieberman oldu... Kaybedense tüm analizlere göre Gazze halkı ve barış ümitleri... İşçi Partisi ve Netanyahu ise diğer kaybedenler.....

Camila İstanbul'da catwalk yapacak

Matthew McConaughey ile yaşadığı aşkla dünya basınına konu olan top model Camila Alves, Mango defilesi için İstanbul'a geliyor.
 

 

İstanbul zirvesi
İsrail'deki seçimlerde bağımsız ve ayakları üstünde durabilecek Filistin sorununun çözümünü yakın gelecekten vazgeçtik orta vadede bile adamakıllı güçleştirecek bir tablo ortaya çıkarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İstanbul'da bir araya geldiler.

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Önümüzdeki yollardan birini seçmek zorundayız...
Bir yol ayrımı var önümüzde. Ya "Böyle gelmiş, böyle gider" diyeceğiz. "Çağdaş uygarlık düzeyi" ni, kapalı kapılar arkasında birilerinin sürekli komplolar hazırladığı, "faili meçhuller "i gerçekleştirdiği, hukukun üstün olduğu değil üstünlerin hukukunun geçerli kılındığı bir yapı olarak göreceğiz. "Laik ve demokratik bir sosyal devlet " sloganı tekrarlanınca her şeyin cevabının verildiğini zannedeceğiz.
 MEHMET BARLAS yazdı...

Yahudi olmasına rağmen iflas etti!?
Geçen gün şöyle demiştim: "Komplocu bakışa eğilimli yarı eğitimli Müslümanlar, Yahudilerin, ABD aracılığıyla dünya çapında etkin olduğunu düşünür."
Kastettiğim tam olarak neydi?
Bunu anlatabilmek için önce şu ilginç habere bakalım

EMRE AKÖZ yazdı...

 

Bin Kadiri gücünde açılım

CHP'nin imam adayının rozet taktığı Abdül Hafız Aydın, Kadiri tarikatı mensubu. Bu pazar Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in de katılacağı törende Hafız Aydın, çevresinden bin Kadiri'yi de CHP saflarına katacak 

Fazıl Say'ın protokolü

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın 'Uğur Mumcu Dostlarıyla Buluşuyor'
konseri, 'anlamlı' bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Konuklar arasında Sezer, Baykal ve Kanadoğlu da vardı. Ergenekon soruşturmasında Kanadoğlu'nun evindeki Say'ın CD'lerine 'delil' olarak el konulmuştu

 
'Yardımlar' durduruldu

Hükümetin tepki çeken 'sosyal yardımları'na yönelik eleştirilere Bakan Yazıcı'dan yanıt geldi: Devlet hiç bir faaliyetini seçim nedeniyle yapmaz. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ise başta Tunceli olmak üzere çeşitli illerdeki 'yardımlarla' ilgili seçim rüşveti eleştirilerine yanıt verdi. Yazıcı'nın açıklamaları şöyle:
 

Asker masumiyet karinesine uyar

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'nın, 'Karargah Evleri' soruşturması kapsamında önceki gün gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 6 zanlı Ankara'ya götürüldü. Askeri savcılık yetkililerin, hukuki endişelerini bildiren avukatlara, 'Biz Ergenekon savcıları gibi değiliz. 'Masumiyet karinesi'ne uyarız' yanıtı verdikleri öğrenildi
 

Annesinin boğazını jiletle kesti

İzmir'in Buca ilçesinde jiletle boğazını keserek annesini yaraladığı iddiasıyla 17 yaşındaki kız ve arkadaşı gözaltına alındı
 

Kim der 47'sinde
ABD'li aktris Demi Moore, Berlin Film Festivali Berlinale'de yarışan filmi 'Happy Tears'ın gösterimi için Almanya'da. 3 çocuk annesi 47 yaşındaki yıldız, tüm bakışları üzerinde topladı.

Düelloya davet
Oray Eğin dün Almanya'dan getireceği kitapları paylaşmaya niyetli olmadığını yazmış. Rana Amerika'dan yeni döndü ve bana birçok kitap getirdi. Aralarında Oray'ın bayılacağı kitaplar var. Madem kitaplarını benimle paylaşmıyor ben de onu bir kitap düellosuna davet ediyorum
Serdar Turgut yazdı...

Bir köşe yazısının kodları

Pazar günkü Hürriyet'in ekinde Uğur Cebeci'nin yazısı tam da birkaç gündür anlatmaya çalıştığı yeni tür gazetecilik için örnek olabilecek bir metindi. Benim aslında uzun uzadıya anlatmak istediğim gazetecinin yazısının okurla bir tür 'tecrübe paylaşımı' olması gerektiğiydi. İşte Cebeci tam da bunu yapmış.
Oray Eğin yazdı...

Küçük çiftçi tasfiye, ortalama çiftlik büyüyor!

Önce kötümserlere özel bir duyuru: Dünyanın en büyük bilgisayar çipi üreticisi Intel, küresel mali krizin tam ortasında 7 milyar dolarlık yatırım yapıyor. Dün şirketten yapılan açıklamaya göre, 'ileri üretim' planları çerçevesinde, 7 milyar dolar yatırımla yeni fabrika kurulacak.
Deniz Gökçe yazdı...

 

GATAkulli
Emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tahliyesinin GATA'da ayarlandığını ortaya koyan şok ses kaydı doğru çıktı. Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Albay Nusret Demircan'la yaptığı konuşmaları kabul ederken 'Sinirlenince öyle konuştum' dedi. Ses kaydında Albay Demircan, Eruygur'un hastane dışına çıkabileceğini söylüyor
 
Boğaz'da Gazze mutabakatı
Gazze'de kalıcı ateşkes ve Filistin'de iç uzlaşının sağlanması için temaslarını sürdüren Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'la biraraya geldi
 
 

Sinirleri bozuldu koğuşu yaktı
Danıştay tetikçisi Alpaslan Aslan, cezaevindeki hücresini ateşe verdi. Sincan F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Danıştay hükümlüsü Aslan'ın aniden saldırganlaştığı ve çevresine sürekli saldırdığı öğrenildi.

'Masumiyet Müzesi' açılıyor

Nobel ödüllü edebiyatçımız Orhan Pamuk'un son romanı "Masumiyet Müzesi" ile aynı ismi taşıyan bir vakıf kurulması için açtığı dava kabul edildi.

First lady Michelle Vogue'a kapak oldu

ABD'nin first lady'si Michelle Obama, moda dergisi Vogue'un son sayısının kapak modeli oldu.

Diş geçiremedik
A Milliler, İspanya ile 28 Mart ve 1 Nisan'da oynayacağı kader maçlarının provasını veremedi. Gökhan Ünal'ın mükemmel füzesiyle öne geçen Ay Yıldızlılar, ilk bir saatte sayısız fırsatı harcadı.
 

İşte doğrulandı, şimdi ne olacak?
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Yargının bizdeni-sizdeni olmaz; böyle bir izlenim adalete ciddi gölge düşürür; yargı mensupları bu konuda son derece titizdir, titiz olmalıdır, titiz olmak zorundadır” demiş
FEHMİ KORU  yazdı...

Ve Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı
Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'yı bırakıp İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına neden aday oldu? Sorunun cevabı açısından iki kritik gelişmeye dikkat çekmiştim.

İBRAHİM KAHVECİ yazdı...

Basın, yargı, Ergenekon: Daralan yollar
Hürriyet Gazetesi yayın yönetmeni son günlerde köşesinde, tavrını ve grubunun haberciliğini övmekle zaman geçiriyor.Bu arada dünyanın hangi ülkesinde olsa kıyamet koparacak, basını, düzeni, orduyu, sistemi altüst edecek gelişmeler yaşanıyor
ALİ BAYRAMOĞLU yazdı...

 

'Karargâh Evleri' operasyonu İşçi Partisi'ni sevindirdi
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askerî Savcılığı, TSK bünyesinde yapılanmaya çalıştıkları iddia edilen 'Karargâh Evleri'ne yönelik önceki gün düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı
Skandal sözler doğrulandı
Eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi, GATA Beyin Cerrahisi Servis Şefi Albay Nusret Demircan ile yaptığı görüşmeyi doğruladı
Öğrencilerin tören için soğukta bekletilmesine kızdı
Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da mitingin ardından katıldığı toplu açılış töreninde kendisini izlemeye gelen lise öğrencilerinin üşüdüğünü görünce kızdı.
Tolon'un avukatları, tahliye talebi için 12. Ağır Ceza'nın nöbetini beklemiş
Ergenekon terör örgütü (ETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan iki emekli orgeneralin tahliye süreçleri yeni bir tartışma başlattı
Özel okullar öğrencilerin en az yüzde 3'üne burs verecek
Özel öğretim kurumları, artık öğrencilerini burslu okutabilecek. Bünyesindeki öğrenci sayısının yüzde 3'ünden az olmamak üzere ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlü olacak.
Sabancı'daki sürpriz hisse satışı Borsa'yı dalgalandırdı
Aralarında Sabancı ailesi üyelerinin de olduğu bazı Sabancı Holding ve Akbank hissedarları, Borsa'da işlem görmeyen hisse senetlerinin bir kısmının 10-20 yıllık bir sürede satışı için hisse Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurdu.
Çocuklar üzerinden siyaset yapmak
Bazı medya gruplarının mahallî seçimler öncesi belirlediği bir strateji daha belli oldu: AK Partili bakan ve milletvekillerinin çocukları üzerinden kampanya yürütmek. Etkileyici olabilir mi? Olabilir
Ekrem Dumanlı yazdı...

TSK'nın saygınlığını korumalıyız
Savaş, yeryüzünden silinmesi gereken, insanoğlunun kendi kendine karşı işlediği suçların en büyüğüdür. Tabancadan kitle imha silahlarına kadar bütün silahlar, insanların ürettiği en büyük kötülüktür.
Şahin Alpay yazdı....

Ergenekon davası duvara tosladı mı?
Son tahliyeler, Ergenekon davası hakkında karamsar bir hava oluşturdu. Davanın artık sınıra dayandığını; bundan sonra yavaş yavaş mevzi kaybedileceğini iddia edenler var. Ben tam tersini düşünüyorum. Ergenekon davasının iki cephesi var.
Mümtazer Türköne yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 05:42:36
Güncelleme :13 Şubat 2009 Cuma 05:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?