19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 12.09.2008

 

Söz Tanburacı'da
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ve Osman Tanburacı arasında yaşanan gerginlik iyice arttı. Hürriyet yazarı Yalçın Doğan'ın bugün kaleme aldığı ve gündeme getirdiği konuyla ilgili olarak Tanburacı bir açıklama yaptı.
Meral, oğluna Yol-İş’ten maaş bağlattı, ’ahde vefa’ya sarıldı
CHP’li Bayram Meral’in milletvekili seçilince ayrıldığı Yol-İş Sendikası’ndan kendisi için ayrılan ’danışmanlık’ görevine, oğlunu getirdiği ortaya çıktı. Oğlu Mustafa’nın Yol-İş’ten her ay 5 bin YTL maaş aldığı Bayram Meral, "Oğlum ile sendika ayrı bir sözleşme yaptı. Aynı pozisyonda olan eski sendika başkanları da var" dedi.
Ekonomide hava kararıyor
BÜYÜME rakamının ardından, kapasite kullanım oranlarının da gerilemesi ’Türkiye ekonomisinde neler oluyor’ sorusunu gündeme getirirken, son açıklanan elektrik zammı önümüzdeki günlere ilişkin endişeleri artırdı.
Erdoğan sıkıntıda
Almanya’nın en önemli siyasi dergilerden Der Spiegel’in internet sayfası, ülke tarihinin en büyük bağış skandalı olarak gösterilen Deniz Feneri Derneği davasını, ’Bağış skandalı Başbakan Erdoğan’a sıkıntı veriyor’ başlığı ile duyurdu.
Elimizi çabuk tuttuk
TFF, Vandereycken’in tahrike yönelik davranışlarının görüntülerini maçın hakem ve gözlemci ile delegesine teslim etti.
Paraları kırpıp kırpıp sermaye yapmışlar
Almanya’da, Frankfurt Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görlen Deniz Feneri e.V. davasının iddianamesine göre, çok kalabalık konser organizasyonlarıyla Almanya’da toplanan ’yardım’ paraları, kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye getirildi.

Gizli ırkçılık 
SON günlerin gürültüsü mü diyelim, gümbürtüsü diye mi ifade edelim, her neyse... O yüzden değinme olanağı bulamamıştık.
Oktay EKŞİ yazdı...

Mürekkep ve káğıttan ibaretiz...
MÜREKKEP ve káğıt... Gazetecinin kanı ile eti. Bizler aslında her gün oturup baştan baştan insanlara mektup yazarız. Aralıksız, her gün, her gün...
Bekir COŞKUN yazdı...

Yeni anayasayı o mu hazırlayacak
DÜN NTV’nin "Yazı İşleri" programında Ruşen Çakır sordu:   "Bu kavga, bu savaş ne zaman sona erecek?"   Programdan önce verdiğim cevabı aynen orada da tekrarladım:
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Bir garip ameliyat 
Kalbinden bıçaklanan 14 yaşındaki genci, hastanede kalp uzmanı olmadığı için genel cerrah ameliyat ederek hayata döndürdü. Ancak üzerlerinde günlük giysiler olan sağlık personelinin ameliyatı cep telefonuna kaydetmeleri büyük tepkilere neden oldu
İstanbul günlük güneşlik 
UEFA Kupası’nda Kayserispor ile eşleşen Fransız ekibinin turu geçebilecek durumda olduğunu da belirten Beşiktaş’ın gözde futbolcusu, “Onlara birkaç ip ucu verdim” diye konuştu
Benim hırsızım iyidir 
Vakit’in Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, akıllara durgunluk verecek bir yazı kaleme aldı. Dünkü köşesinde “Ben Isırırım Ama Köpeklerin Yalamasına Bile Müsaade Etmem” başlığını kullanan Arseven, “Önyargılıyım. İtham Müslüman’a yönelikse ‘iftira’ derim, kafire yönelikse ‘doğru’ derim” dedi
Örnek evliliğin sonu geldi mi? 
Gülben Ergen-Mustafa Erdoğan hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı.Mega Magazin programında, evliliklerinde sorunlar yaşadığı iddia edilen çiftin ayrılmak üzere olduklarına yer verildi. Programda, Erdoğan’ın bir süredir dans grubunda yer alan dansçı bir kızla birlikte olduğu, hatta ikilinin Antalya’da bir otelde 4 aydır beraber yaşadığı söylendi.
Bu satırları okuyorsanız yaşıyorsunuz 
İngiliz Independent gazetesi, 'büyük patlama' için esprili bir dille şöyle yazdı: 'Deney sırasında galaksimizde bir kara delik açılabilmesi ihtimaline karşı okuyucularımıza veda etmek istiyoruz. Bir sonraki evrende görüşmek üzere.
Fener'in provası 'Bedelsiz' olmuş! 
Deniz Feneri yolsuzluğuna karışanlar on yıl önce ‘Bedelsiz İthalat’la Ziraat Bankası’nı 1.5 trilyon zarara uğrattı. Almanya’daki davanın suçlanan isimlerinden Mustafa Çelik’i Ziraat Bankası’na yollayan Erbakan’ın danışmanı Kamil Yüceoral’dı
 

Öfke kontrolüne Terim’den başlayalım
Terminolojimize yeni girdi “öfke kontrolü” tabiri, Cem Uzan’a verilen cezadan sonra. Ancak bu yöntemden sadece Cem Uzan faydalanmamalı. Türkiye’nin ruh sağlığı açısından başta Başbakan Erdoğan olmak üzere pek çok kişinin ökesini kontrol altına alma zamanı geldi.
Oray Eğin yazdı...

Su içsem yarıyor 
Başlıkta ifade edilen düşünce biçimi, Türk insanının kendi fiziksel durumunu mazur göstermek için ortaya attığı şehir efsanesidir.
Serdar Turgut yazdı...

Ekonomiler nereye?  
Aşağı yukarı dokuz-on ay önce ABD’nin tüm konut ve finans sorunlarına rağmen (birçoklarınca sanıldığı gibi) resesyona pek girmeyeceğini ama durgunluk yaşanacağını yazmıştık.
Deniz Gökçe yazdı...

 

TKP'ye servet miras bıraktı 
77 yaşında ölen Necla Omay, milyon YTL'lik servetinin bir kısmını TKP'ye bıraktı. Mirasçılar vasiyetin iptalini istiyor..
CERN'deki deney Kuran'ın da emri 
Evrenin oluşumunu deşifre etmeyi hedefleyen CERN'deki deney için Diyanet ve ilahiyatçılar "İslam yaradılışın araştırılmasını ister" diyor..
 
Kız çocuklarına 'sağlık şoku' 
Bekâr, çalışmayan okumayan kız çocukları 18, okuyan kızlar 25 yaşından sonra kendi sigorta primlerini ödeyecek..

Öldükten sonra karısına internetten mesaj attırdı 
İstanbul'da kanserden ölen adam, arkadaşına rica edip kendi ismiyle eşine 'mail'ler attırdı. Tedavi gören kadın savcılığa gidince gerçek ortaya çıktı..

Hilton medyasına Baykal da isyan etti 
Doğan medyası 2005'te, Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ü CHP lideri yapmak üzere kampanya düzenledi. Baykal, kongrede Doğan medyasını CHP'ye "Haçlı Seferi" düzenlemekle suçladı..
Kurtulan öğrenci: Şoför aşağı atladı 
İzmir'de, 4 çocuğun can verdiği servis kazasından kurtulan bir öğrenciye göre, şoför fren patlayınca araçtan atladı..

Unut, sevme beni! 
Hatırlamalar, hatırlatmalar gırla gidiyor. Hatırlamayan, sade bazı şeyleri hatırlayan, bazılarını asla hatırlamak istemeyen, hatırlatana kızan, hatıralarını ayıklayan, hatırları kalan da, hatır hutur kaşınan da.
Umur Talu yazdı...

Özkök, banka ve SABAH 
Ertuğrul Özkök dün köşesinde SABAH'ın satış sürecine değinmiş.  SABAH'ın ucuza gittiğini ima etmiş.  Hafızası onu yanıltmış.  Çünkü SABAH kendisinin elinde dosyayla TMSF'ye yaptığı teklifin iki katından fazlasına satıldı.
Ergün Babahan yazdı...

Her gün "Bugün son günüm" diyenler sonunda haklı çıkar... 
Önceki gün bütün gazetelerde yayınlanan Londra mahreçli bir haber vardı.  Gözünüzden kaçmış olacağı ihtimalini düşünerek, haberi hatırlatayım:  72 yaşındaki Andy Lees'e bundan 1.5 yıl önce St. Jones Hastanesi uzmanları "Akciğer kanserisin. En fazla 1.5 aylık ömrün kaldı" demiş.
Mehmet Barlas yazdı...

 

Dayakçı öğretmene 5 yıl hapis cezası
Yargıtay, öğrencisini sopayla döverek yaralayan öğretmenin 5 yıla kadar hapis cezası gerektiren 'kasten yaralama' suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi.
Liselere Çince dersi
Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'ye gelen Çinli turistin artması ve Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 15 milyar doları bulması nedeniyle 7 lisede Çince eğitimi vermeye başladı.
 
Erdoğan'ın para aldığı haberleri doğru değil
Hürriyet Yayın Yönetmeni Özkök, Doğan grubunun Deniz Feneri'nden Erdoğan'a para aktarıldığına ilişkin habere inanmadığını söyledi.

Anam seni affetmeyecek
Milli Takım hocası Fatih Terim önüne gelene posta koyuyor. Belli ki sinirleri laçka. Belçika Hocası Vandereycken'den bir gece önce de bana salladı! Ama ne sallama... 96 yaşındaki nur yüzlü anam mübarek Ramazan'da telefonda tecavüze uğradı. Ne bıyığım kaldı ne ahfadım...

Sakal-ı Şerif ABD'ye uçtu 
ABD'nin New Jersey eyaletinin Paterson şehrindeki Ulu Camide Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Cemaat, iftardan sonra Sakal-ı Şerif'i görmek için uzun kuyruk oluşturdu.
Kur'an'ı, manasını anlayarak okuyun
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu Ramazan ayının Kur'an ayı olduğunu söyleyerek, "Bu ayda sadece Kur'an'ı okuyarak ve dinleyerek değil, onun manasını anlayarak ve onu hayatımıza rehber ederek Allah'a yakınlaşacağımızı fark etmeliyiz" dedi.

Gel de yazma birader!
Ne dersiniz, belden aşağı vurmalar başladığı için ben de mi teslim olayım? Her gün gazetecilik dürtülerimi ayaklandıran yeni bir tahrikle karşılaşmasam belki, ama insanın gözünün içine bakarak yazdıkları yok mu, gel de yazma birader... 
Taha Kıvanç yazdı...

28 yıllık ayak sürüme…
Bugün 12 Eylül… Türk siyasi hayatının kara günlerinden birisinin, son açık askeri darbenin 28. yıldönümü…
Ali Bayramoğlu yazdı...

Elmalarla armutları karıştırma gazeteciliği
Galiba Başbakan Tayyip Erdoğan'ın neden böyle bir kavga başlattığını dün daha iyi anladım. 
Dün Milliyet'te Serpil Yılmaz imzasını taşıyan “Deniz Feneri medyaya kadar uzanıyor” başlıklı bir yazı çıktı.
Fehmi Koru yazdı...

 

İşte 11 Eylül'ün sır fotoğrafları
New York'taki Dünya Ticaret Merkezinin bulunduğu ikiz kulelere yapılan terör saldırılarının 7. Yılında, bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmamış fotoğraflar gün yüzüne çıktı.
Arap bakandan Babacan'a mesaj: Ali, otelde kilitli kaldım, kurtar beni
Türk Dışişleri son dönemde yoğun girişimlerde bulunuyor. Ortadoğu'da İsrail ile Suriye, Amerika ile İran arasında diyalog süreci başlatırken, Kafkaslar'da işbirliği platformu için bölge ülkeleriyle görüşüyor.
Yunanistan'da darbeden söz edeni hastaneye kaldırırlar
Dimitrious Papachristou, Yunanistan'da Albaylar Cuntası'nın devrildiği öğrenci eylemlerini başlatan isimdi. 12 Eylül'ün yıldönümünde Türkiye'ye gelen Papachristou, "Bizde darbeden bahsedenlere hasta gözüyle bakılır." diyor.
12 Eylül öncesinde bombaları Ergenekon patlattı
Ergenekon terör örgütü iddianamesi, darbe öncesi yaşanan provokasyonlara da ışık tuttu. Ergenekon'un darbeye zemin hazırlamak için başta Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanması olmak üzere birçok kritik olayda rol oynadığı iddiası, 12 Eylül öncesinde yaşananları hatırlatıyor.
'Darbeciler yargılansın' diyen savcı: En verimli çağımda meslekten atıldım
Eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu, 12 Eylül darbesinin son mağduru. Darbecilerin yargılanması için girişimde bulunduğu için görevinden alındı. Ama pişman değil. Kayasu, "Varsın beni aptallıkla suçlasınlar. Yaptığımın doğru olduğuna hep inandım." diyor.

İlginç iddia: YARSAV Başkanı bir generalle buluştu, GATA'dan yeni çürük raporu alıyor
Askerlik yapmamak için sahte çürük raporu aldığı ileri sürülen Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeni rapor temin etmek amacıyla harekete geçti.

Genelkurmay, iletişim, iktidar 
Son zamanlarda Genelkurmay'ın yeni bir 'toplumla ilişkiler' stratejisi benimsediği görülüyor. Bunun son örneği, 28 Şubat sürecinde basına uygulamaya başladığı akreditasyon sistemini biraz esnetmesi; şimdiye dek 'yasaklı' olan Yeni Şafak ve Star grupları da Genelkurmay'ın bir etkinliğine davet edilmiş.
İHSAN DAĞI  yazdı...

Doğan-Erdoğan: Sonu ne olur?
Medyanın en büyük patronu Aydın Doğan ile Başbakan Erdoğan arasında giderek tırmanan kavganın sonunu merak eden çok.
HÜSEYİN GÜLERCE yazdı...
28 yıl sonra 12 Eylül 
Geçmişi takvim yapraklarıyla saymak, gazete kupürleri ile hatırlamak yerine rüyalarda tekrar tekrar yaşamanın farkını iyi biliyorum.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 08:26:00
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 09:13:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?