31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 13.08.2008

 

Tahsin 2 yaşında tıpkı babası gibi babasız kaldı
Bugüne kadar insanı böyle çarpan, şoke eden bir haber yazmadık. Elimiz varmasa da çare yok şimdi yazıyoruz.
Gürcü askerler de liderleri gibi kaçmış
Gori kentini ziyaret eden Gürcü lider Rusya hava saldırısına uğradığını sanarak kameraların önünde topuklayıp kaçmıştı. Bugün Gori'den geçen fotoğraflarda Gürcü birliklerin de liderleri gibi toplarını tanklarını bırakarak kaçtığını gösterdi.
Ödüllü sinemacı İsmet Ergün Stasi ajanı çıktı
"Berlin in Berlin" ve "Propaganda" filmlerinde art direktorlük yapan İsmet Ergün, 1983-1989 yılları arasında eski Doğu Alman istihbarat teşkilatı Stasi’nin gönüllü muhbirliğini yapmış.
En kanlı sol terör örgütü lideri öldü
Dursun Karataş’ın ailesi ve avukatları, terör örgütü DHKP-C’nin lideri Dursun Karataş’ın, yaklaşık 10 yıldır kanser tedavisi gördüğü Hollanda’da öldüğünü doğruladı.
Haine ekmek verdik
Kemah’ta şehit edilen 9 asker dün Erzincan’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.
Dişli: Rüşvet belgesi değil, risk protokolü
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "iş takibi" karşılığı 1 milyon dolar komisyon ücreti aldığı iddiasına kanıt gösterilen belgeyi, "bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokol" diye açıkladı.

Cinayet
Tuzla’daki GİSAN Tersanesi’nde yapılan bir tankerin "filika"sını denerken meydana gelen facia ile ilgili haberler bizi bir ikilem içinde bıraktı:
Oktay Ekşi yazdı...

Lütfen bir kadeh sayın Başbakan
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ı, Rixos Oteli’nin balkonunda gösteren fotoğraf altında şu ifade vardı. "Başbakan şortlu görünüyor."
Ertuğrul Özkök yazdı...

Bir kırmızı nokta...
O uzak yabancı şehirde, apartmanların arasından gözüken taa uzaktaki kırmızı noktadan gözlerimizi ayırmadan öyle baktık. Oysa her renk vardır Roma’da.
Bekir Coşkun yazdı...


 

Türkiye'ye savaş tuzağı 
SAVAŞIN başladığı ilk günlerde ortaya atılan Rusya’nın BTC Boru Hattı’nı da bombaladığı iddiaları tarafları ikiye böldü. Gürcistan iddiasını devam ettirirken, Rusya kanadından gelen cevap sert oldu: Bu Türkiye’yi etkilemek için yapılan bir Gürcü provokasyon!
Bunu hep yapıyorlar! 
Tuzla’da 3 işçinin ölümü ve 12 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan filika felaketinin meydana geldiği GİSAN Tersanesi’nde Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan bir heyet inceleme yaparken, İşçilerin sürekli kobay olarak kullanıldığı binmek istemeyen işcilerin işten çıkartıldığı öğrenildi.
2 günlüğüne Tunceli’ye gittim 7 kanun geçirdiler 
TBMM’nin tartışmasız en renkli siması. Kürsüye çıkınca milletvekilinin kendisine su atmasına yol açan tek isim. Çok da iyi Fransızca konuşan Tunceli milletvekili Kamer Genç, “tek başına muhalefet”.
Adımınız dev olsun 
Bu gece Türkiye için, futbolseverler için hayli uzun olacak. Futbolumuzun iki devi, Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçlarını bu akşam oynayacak.
Erdoğan, Sözen’e ‘teklif’ fırçası attı 
Başbakan Erdoğan, okullarda ibadethane açılmasını öngören ve kamuoyunda büyük tepki gören Gençleri Koruma Kanunu teklifini hazırlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen’i azarlayarak, “Bu yasa nereden çıktı? Zamanlaması niye şimdi” diye sordu.
Trabzonspor havlusunu atıp, ilk turda elendi 
Pekin Olimpiyatları’nda Türk sporcuların kötü performans serisi dün de sürerken, 17 yaşındaki boksörümüz Furkan Ulaş Memiş’in Hindistanlı Jitender Kumar ile yaptığı 51 kilo müsabakasında bizi üzen, içimizi burkan görüntüler vardı.
 

Pekin’den selam! 
Tanrıma şükürler olsun, nihayet 11 saatlik bir uçuştan sonra, 12 Ağustos günü öğlen Pekin’e vardık. Pekin’de saat ülkemizdekinden tam beş saat daha ileri.
Deniz Gökçe yazdı...

Ünlü yazarların karanlık yüzleri 
Hayatlarını yazı yazarak geçiren insanların mutlaka bir karanlık yüzü de olması gerekiyor. İyi yazı yazmak yaratıcılık ister, sadece rutin olmak, ortalamayı tutturmak yaratıcı olmayı engeller.
Serdar Turgut yazdı...

Yeni Sabetayizm: Fethullahçılık 
Arşivde gezinirken yıllar önce Yalçın Küçük’le yaptığım bir röportaja denk geldim. Prof. Küçük’e neden Sabetayizm meselesiyle ilgilendiğini soruyorum, kendisini neyin tetiklediğini merak ediyorum
Oray Eğin  yazdı...

 

PKK'nın kökünü kazıyacağız 
Erzincan'ın Kemah ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan kurmay yarbay Miktat Şamdancı, jandarma uzman çavuş Selim Kabataş, jandarma uzman çavuş Gökhan Kuvat, jandarma er Önder Muratoğlu, jandarma er Barış Demir ile er Aydın Emer gözyaşları arasında toprağa verildi.
'Olaylar gösterdi ki TSK güçlü olmalı' 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül savaşı değerlendirdi: Hem ekonomisi hem de silahlı kuvvetleri ile Türkiye güçlü olmalı ve istikrarını muhafaza etmelidir..
'Erdoğan bizi himaye eder' 
İran Dışişleri Bakanı, Ahmedinejad'ın yarınki ziyaret öncesinde konuştu: Erdoğan bizi tanıyor, haklı tavrımızı himaye eder. Bir ülkede mukaddes tanınan her şeye bizim saygımız var...
'Tesettüre girdim' 
Bacak estetiği tartışılan Ajda Pekkan, sahneye pantolonla çıkıp "Bugün bacak yok. Tesettüre girdim" dedi.
Karataş İstanbul'a defnedilecek 
DHKP/C örgütünün lideri Dursun Karataş'ın avukatları, dün İstanbul'da yaptıkları açıklamada, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından bir akrabasının Hollanda'ya giderek cenazeyi teslim alacağını söyledi.
Top Yanal'da 
Trabzonspor çok başarılı bir kamp dönemi geçirdi. Artık eldeki yağ, un ve şeker geçen sezonkinden çok daha fazla. Helvanın yapılabilmesi ise Ersun Yanal'a bağlı..

GüKafkasya kanıyor 
Bodrum Havaalanı'nda Makedonya Cumhurbaşkanı ile karşılaştım. Biraz sohbet ettik. Ona, Güney Osetya'daki gelişmeleri sordum.
Nazlı Ilıcak yazdı...

Tarih ve gerçekler 
Türkiye'de resmi tarih eğitimi, her türlü modernleşmenin Cumhuriyet'le başladığı iddiasındadır.
Ergün Babahan yazdı...

En güncel beddua "Ergenekon iddianamesinde adın çıksın" şeklinde... 
Öfkelendiğimiz veya kinlendiğimiz kişi hakkında onun geleceğine dönük olumsuz temennilerimizi "Beddua" lar içinde seslendiririz.
Mehmet Barlas yazdı...


Baba yetiş annem ölüyor
Kaza geçiren annesinin başucunda beklerken babasına telefonla ulaşan 14 yaşındaki Fulya, "Anneme araba çarptı. Acele et ne olur, çabuk gel" diye hay-kırdı.
Medvedev'den altı şart
Gürcistan’a giren Rus birliklerine 'dur' emri geldi. Medvedev "Amacımıza ulaştık. Operasyon bitti" dedi. Rusya çekilmek için 6 şart öne sürdü
Pamukbank dialogları
Dönemin BDDK Başkan Yardımcısı Ali Vural'ın operas-yon öncesi Mesut Yılmaz ve Aydın Doğan'ı arayıp Pamukbank'a el koyduklarını haber verdiği ortaya çıktı
Umut Kitabevi’ne ziyaretçi akını
Bombalamanın ardından kentin sembolü haline gelen Şeminli’deki Umut Kitabevi cazibe merkezi oldu. Kanlı kitaplarla Converse ayakkabılar aynı rafta.
Adana öpücüğü!
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 'hemcinsleriyle öpüşme yasağını' zorla deldi.
Baykam, mahkemeye 'gerekçe' için akıl verdi
Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında verdiği kapatmama kararını beğenmeyen Ressam Bedri Baykam, Anayasa Mahkemesi üyelerine gerekçeli karar için akıl verme niteliği taşıyan bir mektup yazdı.

Tartışılacak kitaplar
Biliyorum, tatilde kafa dinlemeye hakkınız var. Ancak şunu da unutmayın: Tatil dışı zamanda yapmadıklarınızı yapma zamanıdır tatil.

Bu savaşı kim kazandı?
Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan'daki Rus birliklerine, dün itibariyle, "oldukları yerde durmaları" talimatı verdi. 
İbrahim Karagül yazdı...

Putin bize söylemişti
Vladimir Putin, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya asker göndermesiyle başlayan ihtilâfa ülkesinin nasıl mukabele edeceğini bir yıl once Münih'te yapılan ve bütün Batılı ülkelerin önemli simalarının katıldığı bir toplantıda tatlı tatlı anlatmıştı.
Fehmi Koru yazdı...

 

Pekin'deki başarısızlığı belediyelerin futbol aşkı hazırladı
Dünyanın en eski spor organizasyonu olan Olimpiyat Oyunları'nda madalya beklediğimiz sporcularımızın bir bir elenmesi, tüm Türkiye'yi hayal kırıklığına uğratıyor.
HaberX sordu, Ekrem Dumanlı cevapladı
Genel Yayın Yönetmenimiz Ekrem Dumanlı, internet haber sitesi haberx.com dan Hülya Okur'un sorularını cevapladı. İşte haberx.com'da yayınlanan röportajın tam metni
Sık kilo alıp vermek çatlaklara sebep oluyor
Vücutta oluşan çatlakların cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluştuğunu ifade eden Deri Hastalıkları Uzmanı Yusuf Özmen, buna sık kilo alıp vermenin neden olduğunu söyledi.
Microsoft çalışanın kıyafetine değil verimliliğine bakıyor
Öz vatanı Türkiye'de kıyafetinden dolayı eğitim ve kariyerine devam edemeyen başörtülüler, dünya çapında önemli yerlere geliyor.
Ailenin 10. çocuğu 7 kilo doğdu
Adana'da Hatice Uğur (38), 10'uncu çocuğunu 7 kilo 100 gram olarak dünyaya getirdi.

Karayollarından sonra raylar da 'duble yol' olacak
Demiryollarında, karayollarında olduğu gibi bölünmüş (duble) yol dönemi başlıyor. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Devlet Demiryolları (TCDD), rayları çift hatta çıkartmak için geniş kapsamlı 'Yeniden Yapılanma' projesi hazırladı.

Ergenekon, Rusya ve Kafkaslar 
Kafkasya'da bir anda başlayan çatışmalarla Türkiye'de yürütülen "Ergenekon" operasyonu aynı tarihlere denk geldi. Operasyon, basit bir çete işi olmaktan çok, fiilî bir durum yaratarak askeri işin içine katmayı hedefleyen bir darbe teşebbüsünün akamete uğratılmasıdır.
Ali Bulaç yazdı...
Tuzla'daki istisnai ölümler, tersaneciliğimize mal edilemez!.. 
Bir gazete okuyucu, sıradan bir haber tüketicisi olarak Tuzla tersanelerindeki sonu ölümle biten kazaları şaşkınlık ve dehşetle takib ediyorum. Konunun uzmanı değilim; ömrümde tersane görmedim, görmem de gerekmez.
A. Turan Alkan yazdı...
Altınoluk'ta Erbakan'la... 
Yüzünde haksızlığa uğramış olmanın mahzunluğu var. Cezayı hiç de hak etmediğini düşünüyor. Öyle isyan halinde falan da değil. Tam tevekkül içinde, kadere razı.
Mustafa Ünal yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 07:11:59
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 07:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?