30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 14.09.2008

 

2 üniversite bitirmiş modern kapıcı SERHAT YILMAZ 
Serhat Yılmaz. 27 yaşında. Esprili, bilgili ve neşeli genç bir adam. İki üniversite bitirmiş, turizm ve işletme okumuş.
Cimbom gülmeyi unuttu
Turkcell Süper Lig'in 3. hafta maçında Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda konuk ettiği Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldı.
Mektupları açıkla
 Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğan Grubu’na karşı artık mutat bir uygulama haline getirdiği ve her hafta partisinin bir kongresinde tekrar ettiği mesnetsiz suçlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatına yakışmamaktadır.
Gaziantep’te çocuk yardımı
Gaziantep’te AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin kırtasiye yardımı sırasında izdiham yaşandı, bayılanlar oldu.
Nihayet ’fener’e girdi
Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AKP Beyoğlu 3. Olağan İlçe Kongresi’nde, yine Almanya’da patlayan Deniz Feneri yolsuzluğunu haber yapan medyayı suçladı, siyasi bozgunculuk peşinde olduğunu söyledi.
Terim: Özür dilerim
G.Saray-Antalya maçını tribünden izleyen Fatih Terim, "Bu gerilimi yaşamamam lazımdı. Burada hatalı olduğumu kabul ediyorum. Yardımcılarıma, oyuncularıma ve kamuoyuna bir özür borçluyum" dedi.

Elde var sıfır
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün partisinin Beyoğlu ilçe kongresinde yaptığı konuşmanın tam bir saatlik kısmını Aydın Doğan’ın sahibi olduğu medya organlarına saldırmaya ayırdı.
Oktay EKŞİ yazdı...

Anne... (2)
O gece sabaha karşı yağmur-şimşek-fırtına sesi ile uyandık. Bu yazın ilk şiddetli yağmuru yağıyordu Cunda’nın üzerine.
Bekir COŞKUN yazdı...

Bu defa çok öfkelendim
SABAH kalktığımda, mis gibi bir kahve kokusu bütün eve yayılmıştı.Tansu filtre kahveyi hazırlamış, beni bekliyordu.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

FBI’dan nasıl soydun ziyareti 
On ülkedeki sahtecilik çetelerine ATM kart kopyalayıcıları ihraç ederek, 5 milyar dolarlık vurgun yapılmasını sağlayan “ChaO” takma isimli Çağatay Evyapan ve 3 adamı tutuklanarak Ümraniye Cezaevi’ne gönderildi.
Büyükanıt kendini hayır işlerine adıyor 
Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt, “Türkiye’de İşitmeyen Çocuk Kalmasın” kampanyasına destek vermek için düzenlenen özel davete katıldı.
Kanal 7 suç duyurusunu SPK 19 aydır bekletiyor 
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, “100 yılın iyilik hareketi” olarak başlatılan Deniz Feneri’nin “100 yılın soygun hareketine” dönüştüğünü söyleyerek, hükümet ve Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Kanal 7 ve Deniz Feneri ile ilgili araştırmaların genişletilmesini engellediğini savundu.
12 dev adam dört köşe
A Milli Basketbol Takımımız, Ukrayna’yı da Kiev’de 64-86’lık skorla devirerek, 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası elemeleri C Grubu’nda 4’te 4 yaparak, finale giden yolda, vizeyi nerede ise cebine koydu.
Hocaefendi’nin kitabını Doğan Yayınları bastı 
Fethullah Gülen’in hayatı kitap oldu. Gazeteci-Yazar Faruk Mercan tarafından 14 ayda tamamlanan “Fethullah Gülen” isimli kitapta, ilginç
Gündüz tesettür gece pavyon 
YÖNETMEN Erden Kıral, Nurgül Yeşilçay’ı hem soydu hem giydirdi. ‘Vicdan’ adlı filmde pavyona düşen bir kasiyeri canlandıran Yeşilçay, gündüz tesettüre giriyor, gece dansöz kıyafetiyle göbek atıyor.
 

Hokey annesi ÖSS annesi 
John McCain’in yardımcısı ilan ettiği Sarah Palin, başkanlık yarışında kelimenin tam anlamıyla rol çaldı. Siyasette pek az tecrübesi olduğu için başta herkesin şüpheyle yaklaştığı ‘rujlu pitbull’, Barack Obama’nın havasını söndürmekle kalmadı, sinirlerini de bozdu
Mehveş Evin yazdı...

Lider ‘Ortak düşman yaratır’ 
MESS’in -Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası- tüm yayınlarını ilgiyle takip ederiz. En çok da ‘Harvard Business Review’ dergisinden seçmeleri beğeniriz. Bunda belki de çevirileri yapan İlker Gülfidan’ın nefis Türkçesi rol oynuyor.
Burhan Ayeri yazdı...

Ülkeyi yıkıyorsunuz! 
Bu ülke rahat duramayan bir ülke. Hafızanızı bir çalıştırın. 1991 yılında seçim var. Siyasette yeniden gündeme gelmek isteyen “Baba” Süleyman seçim vaadi olarak emeklilik yaşını kaldırıyor ve önümüzdeki 50 yıl bu ülkenin tartışmasız en büyük sorunu olacak olan sosyal güvenlik sorununu dev bir sorun haline getiriyor
Deniz Gökçe yazdı...

 

Onlıne ilahi dinliyorum 
Tam otomatik ezan saati, çocuklara 'Hayır oyunu', İslamiyet'i korumaya adanmış 99 kahraman, İslami kurallara göre evlilik, kıbleyi gösteren seccade, hidayet romanlarının yerini alan bilimkurgu eserler
'Pis Yahudi' demesinler artık 
Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto "Geniş Toplumda Yahudi Olmak" adlı kitabını anlattı:..
 
20 kilo verdi gıdısını aldırdı 
'Haydi Gel Bizimle Ol' programının yeni bölümlerinde daha genç görünmek için 20 kilo veren Müjde Ar, Amerika'ya gidip gıdısını da aldırdı...

Emrah 'Küçük'tü şimdi büyüdü 
Acıların çocuğundan Kınalı Kar'daki sevda adamına, Diyarbakır'da yapılan amatör albümden, içinde R&B şarkısı olan albüme Emrah büyüdü, onun büyüme hikâyesi biraz da Türkiye'nin hikâyesine benziyor

Dizüstü bilgisayar avuç içine sığdı, fiyatları 229 $'a düştü 
KDV dahil 270 dolardan satılan mini dizüstü bilgisayarlar 1 kilodan az ağırlığı, mini ekranı ve Linux işletim sistemi özellikleriyle okula başlayan çocuklara, küçük ve orta boy ofislerin ihtiyaçlarına göre hazırlanıyor..
'CAN'lı bomba patladı 
Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, "Bu takım yeterli" diyor ama takımın üçüncü stoperi Can Arat, rakibin ilk golünü attırdı ikinci golü kendi kalesine attı Can, oftsaytı bozup penaltıya neden oldu.

Mektupları açıklıyorum!
Bugün üç yazıya üç "yetkili"den gelen "resmi" mektupları yazıyorum. Ses geliyor yani! Hepsinden de "üzülerek".
Umur Talu yazdı...

Yahudi!
"1943'te Varlık Vergisi bir sabah bizim kapımızı çaldı. Daha doğrusu Mendaların kapısını... Onlarda kahvaltıdaydık. Madam Menda çok güzel çörek yapar, bizi de mutlaka çağırırdı...
Ergün Babahan yazdı...

105 yaşındaki bir telefonla da doğru ve çağdaş şeyler konuşulabilir 
Yatağan Termik Santrali'nde 1905 yapımı, yani 105 yaşındaki bir telefonun hiç arıza yapmadan hala iç iletişimde kullanılması haber değeri taşıyan bir olgudur.
Mehmet Barlas yazdı...

 

İkinci özür Radikal'den
Önceki gün Milliyet gazetesinin 'İçki içenlere çattı' haberini birinci sayfadan düzeltip, Başbakan Erdoğan'dan özür dilemesinin ardından dün de Radikal gazetesinden ikinci bir özür geldi.
Din bilime karşı olamaz
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu,dinin bilim karşıtı değil, bilimle beraber yürüyen onun paydaşı olduğunu ve din ile bilimin hiçbir zaman karşı karşıya gelmeyeceğini ifade etti.
 
Mehmet Ağar susuz kalmış
İstanbul'da, önceki akşam rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve dün akşam saatlerinde taburcu edildiği bildirildi.

Efendiler! Oruçluyuz 
Mübarek Ramazan geldi geçiyor. Büyük bir çoğunlukla millet olarak da bugünleri “sevmli günler” ya da “sevimli günler” olarak idrak ediyoruz. Milletin hali böyleyken vekalette işler ne alemde? Bugünü kurcalamadan Meclis'in ilk yıllarındaki Ramazan'ları tarassut ettik.

Amerika'da 12 Eylül faciası
ABD 11 Eylül'ün yıldönümünden sonra iki felaketle sarsıldı. İke kasırgası, Teksas'ı vururken Los Angeles'taki tren kazasında 17 kişi öldü
Goethe'nin Türk akrabaları gün yüzüne çıkıyor 
İki yıldır El Cezire haber kanalı için belgeseller hazırlayan Yedirenk Film Yapım, İslam'a olan yakınlığı ve Türk kökenli olduğu iddiasıyla tarihçilerin ilgisini çeken ünlü Alman Şairi Goethe'nin köklerine ulaştı.

Restleşmeye devam…
Erdoğan-Doğan kavgası Türkiye gündemini esir almaya devam ediyor. Başbakan, dün partisinin Beyoğlu ilçe kongresinde Doğan Grubu'na yönelik sert eleştirilerini sürdürdü:
Tamer Korkmaz yazdı...

Aydınlanma ('felsefe' olanı değil, ampulle sağlananı) 
Taraf gazetesinde karşılaştığımız haber çok hoştu doğrusu... Sayıları 100 bine yaklaşan tutuklu ve hükümlülerin (de) enerji verimliliği ve çevre konusunda bilinçlendirilmesi kapsamında düzenlenen üçlü protokolün üç bakan (Adalet, Enerji ve Çevre ve Orman) tarafından imzalanması töreninin haberi bu. 
Kürşat Bumin yazdı...

Medya icat oldu...
Başbakan Tayyip Erdoğan dün işin ayrıntılarına girmek yerine özüne değinerek doğru olanı yaptı; Aydın Doğan'la ve talepleriyle ilgili sarsıcı ifşaatlarda bulunmak yerine, bir medya grubunun yanlışlıkları üzerinden, medya-siyaset ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine dair görüşlerini açıklamakla yetindi.
Fehmi Koru yazdı...

 

'2. Abdülhamit, Osmanlı'nın çöküşünü 30 yıl geciktirdi'
Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, 'Kızıl Sultan' diye karalanan 2. Abdülhamid'in Osmanlı'nın paylaşımını pahalıya getirdiğini belirterek, "Çöküş için gün sayılırken, bu 34 yaşındaki adam, 30 yılını adayacağı bir icraatın düğmesine basıyordu. 30 yılda yetiştirdiği nesil, Çanakkale'den Sina çölüne kadar emperyalizme karşı Akif'in deyişiyle 'kıta kapma' oyunu oynayacaktı" dedi.
Gülen Enstitüsü'nün Washington'daki iftar yemeğine Kongre'den büyük ilgi
Teksas eyaletindeki Houston Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Gülen Enstitüsü, Washington Hyatt Regency Oteli'nde dört ABD Kongre üyesi ve çok sayıda milletvekili asistanının da katılımıyla bir dostluk ve diyalog iftarı düzenledi.
Gıda fiyatları rekor kırarken tarım birlikleri borç batağında
Dünyada gıda fiyatları hızla artarken, çiftçiyi desteklemek için kurulan tarım satış kooperatifleri batmanın eşiğine geldi. İstikrara rağmen yaşanan borç batağı, tarım birliklerinin iyi yönetilememesine bağlanıyor.
Hukukçular tepkili: Görevinden alınsın
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na verilen çürük raporuyla ilgili tartışmalar devam ediyor.
Cem Uzan, öfkesini yenmek için hangi kitapları okumalı? 
Cem Uzan'a öfke kontrolü programı uygulanması kararına tahmin ederim Cem Uzan ya çok gülmüştür ya da iyice öfkelenmiştir.

Türkiye'de 2 spor yorumcusu var
Ömer Üründül, once işadamı, sonra yorumcu, spor yazarı. 1996 yılından beri ekranlarda. TRT'deki yorumculuğundan ve Sabah Gazetesi'ndeki yazılarından para almıyor. Türk futbolunun zafer maçlarının çoğunu onun yorumuyla dinledik.

Sezon erken başladı 
Final raunduna girilmiş gibi bir hal var. Herkes elinden ne geliyorsa bir an önce yapma telaşında sanki. Sıcak ve zor bir yazı henüz bitirmeden Ergenekon zanlısı paşaların cezaevinde ziyaretiyle perde açıldı.
HAMDULLAH ÖZTÜRK yazdı...

12 Eylül'e hayır, anayasasına evet mi? 
Askerî darbenin yıldönümü ilginç, aynı zamanda renkli tepki ve protestolara sahne oldu. Genç Siviller yine sahnedeydi.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...
Sol çıkışını arıyor mu? 
Bir labirentin içinde, etrafı yüksek duvarlarla çevrili, panik içinde çıkışını arayan sol. Devrim Sevimay'ın sol adına temsil edici görüşlere yer verdiği yazı dizisinin başlığı böyle bir manzarayı çağrıştırıyordu.
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 08:34:41
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 09:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?