19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 15.10.2008

 

Büyük yarış
 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde kadın oyuncuların rekabeti daha şimdiden konuşulmaya başlandı. Medyada Nurgül Yeşilçay'ın adı öne çıkmasına rağmen Hatice Aslan, Başak Köklükaya ve Bennu Yıldırımlar gibi deneyimli oyuncuların yanı sıra Gülçin Santırcıoğlu gibi gençler de "yarışta biz de varız" diyor

İngilizler bizden teknolojimizi istiyor
Yalıtım sektörünün en büyük firmalarından biri olan ODE Yalıtım'ın patronu Orhan Turan ile yaptığımız röportajı aşağıda okuyabilirsiniz. Röportaj üç gün boyunca devam edecek...

Dünya Bankası: Türkiye yeni G-7’ler arasına girebilir
Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Türkiye’nin bölgesinde, ekonomik ve siyasi istikrar açısından önemli bir ülke olduğunu söylerken, Türkiye’nin yeni G-7 ülkeler grubuna girme ihtimalinden söz etti.

Devlet, işkence için özür diledi
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, müfettiş ön raporlarının, Engin Ceber’in işkence sonucu öldüğünü ortaya koyduğunu açıkladı. Soruşturmanın selameti için 19 kişiye geçici olarak görevden el çektirildiğini söyleyen Şahin, "Ceber’in yakınlarından da Adalet Bakanı olarak devletim ve hükümetim adına özür diliyorum" dedi.

Beyin Barzani merkez Kandil mihmandar AKP iktidarı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP’yi, PKK ve Barzani’yle aynı çizgide, asırlık Sevr zihniyeti ile buluşmakla suçladı. Bahçeli, çok sert konuştuğu grup toplantısında, "Oyun artık belli oldu; terörün beyni Barzani, yönetimi Kandil, destekçisi bölücüler, mihmandarı AKP’dir" dedi.
İşte karar
Terörle mücadeleyi yönetmek üzere İçişleri Bakanlığı’nda askerlerin de içinde yer alacağı yeni bir kurul oluşturuluyor. "İç Güvenlik Müsteşarlığı" gibi çalışacak bu kurul, terörle mücadelede stratejik planlama yapıp uygulanmasını sağlayacak, güvenlik güçleri arasındaki istihbarat paylaşımını da sağlacak ve sık sık toplanan dinamik bir yapıya sahip olacak.

Sıfır tolerans bu ise
BU ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlenenlerde "utanma" duygusunun ve hatta "özür dileme" olgunluğunun da bulunabileceğine ilişkin bir örneği Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in vermesi nedeniyle pek memnun olduğumuzu ifade ederek lafa başlayalım.
Oktay EKŞİ yazdı...

Ruh sağlığımız iyidir...
DÜNYA Ruh Sağlığı Günü gelip geçti.   Zaten bizimle ilgili değildi...     Manav, "Bir tek salatalığı siz beğenin, gerisini ben seçip doldurayım torbanıza" dese, kızarsınız.
Bekir COŞKUN yazdı...

Barzani konusunda neden sustum 
SON günlerde gittiğim her yerde bana aynı soru soruluyor."Dağlıca saldırısından" sonra direkt olarak Barzani’yi hedef göstermiş, çok ağır yazılar yazmıştın. Şimdi bu konuya hiç değinmiyorsun.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Başbayan'ın röportajdan haberi yok 
Hülya Avşar’ın Başbakan Erdoğan’ı ürkek kediye benzetmesi ve Hayrünnisa Gül ile röportaj yapacağını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama geldi: Talep de yok röportaj da!
işkenceye ilk özür 
Her darbe döneminde artan ama hiçbir zaman son bulmayan işkence ölüm iddialarınden sonuncusunu devlet resmi bir açıklamayla kabullendi.
Bush'un yeni finosu 2.4 milyar $ kaybetti! 
DÜNYA ekonomisini sarsan krizden dünyanın en zenginleri listesinde yer alan İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de nasibini aldı.
Nuriş’in adamına motorda infaz 
İstanbul Fatih’te 3 ay önce şartlı tahliyeden yararlanıp cezaevinden çıkan Ömür Milkaya, pusu kuran saldırganlar tarafından kurşunlandı. Yaşamını yitiren Milkaya’nın 3 gün önce de saldırıya uğradığı belirlendi
Helal sana Daum 
Christoph Daum... Uzun yıllar ülkemizde yaşayan ve Ümit Özat’ın geçirdiği talihsiz kaza sonrası döktüğü gözyaşlarıyla aramızdan biri olduğunu bir kez daha kanıtlayan Alman teknik adam...
Bekaret tabusu 15'lik çocuğun canına mal oldu 
KAHRAMANMARAŞ Andırın’da dram yüklü intihar. Henüz 15 yaşında olan Fatma K. ile kendisinden 10 yaş büyük tur operatörü İsa A. için geçtiğimiz pazar günü düğün yapıldı.
 

2008 Ekonomi Nobel Ödülü Krugman’a! 
İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi 2008 yılı Ekonomi Nobel Ödülü’nü halen Princeton Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan ABD vatandaşı Paul Krugman’a verdi.
Deniz Gökçe yazdı...

‘Ben’ demeyi sevmiyoruz 
Arada fırça yeriz; ‘Çoğulcu tarzda yazmayı’ bırak derler. Dile kolay 43 yıldır bu üslubu kullanıyoruz. Nedeni de belli. ‘Ben, ben’ demekten hoşlanmıyoruz
Burhan Ayeri yazdı...

Yalçın Küçük ve Apo 
Bir süredir önümüze ısıtılıp ısıtılıp Yalçın Küçük’ün Apo’yla fotoğrafları konuyor. Aynı şey Doğu Perinçek için de geçerli. Önce bir e-mail bombardımanı olarak başladı bunlar.
Oray Eğin yazdı...

 

Terörle mücadele sivil inisiyatife 
Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun dünkü oturumundan kritik kararlar çıktı.
Meme sahnesi 2,5 günde çekildi 
Hatice Aslan, 'Üç Maymun'da Yavuz Bingöl'le oynadığı 'meme sahnesi'ni anlattı: Çekim 2.5 gün sürdü. Pek çok gecelik parçaladık!
 
Karakter sınavı! 
Bu gece 21.30'daki Estonya maçı için Terim, "Zirveye tırmanmak için yetenek, zirvede kalabilmek için karakter gerekir diye bir söz vardır. Şimdi bizim karakterimizi gösterme zamanı" diye konuştu ..

Pamuk'tan 301 ve YouTube şikâyeti 
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk fuardaki açılış konuşmasında "Türkiye'de yazarlar 301'den yargılanıyor, YouTube'a girmek yasak. Bu baskıları anlayamıyoruz" dedi..

Kuyumcu karı-koca 40 kilo altınla kaçtı 
Adana'da altın imalatçılarından "Önemli müşterilerimiz var. Altın gönderin" diyerek 40 kilogram altın teslim alan kuyumcu karı-koca ortadan kayboldu..
Melekler kenti cehennem gibi 
ABD'nin Los Angeles kentindeki yangında İki kişi hayatını kaybetti, bin 200 kişi evini terk etti

Pamuk'u kurtarıp Dink'e boş vermek 
Zanlılar ve maktüllerin kimliği belli ki polisimiz açısından önemli.  Zanlı Ergenekon çetesi olmakla suçlanıyor. Telefonları dinleniyor ve Orhan Pamuk'a suikast girişiminde bulunulacağı ortaya çıkarılıyor.   
Ergün Babahan yazdı...

Deyin ki, yerde yatan sizdiniz! 
Allah korusun elbette.  Devlet de korusun.  Kendinizi koruyun lütfen.  Benimkisi sadece "kaba" bir varsayım.
Umur Talu yazdı...

Sorun "Siyasi çözüm mü yoksa askeri çözüm mü" noktasında değil ki... 
Yıllar önce Asil Nadir Türkiye'de basın dünyasına patron olarak girme kararı almıştı.    tırlanacağı gibi 1980'lerin sonunda başlayan süreçte, Günaydın ve Güneş gibi gazeteleri satın da aldı
Mehmet Barlas yazdı...

 

Çift sim kartlı telefonlar toplanacak
Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, piyasadaki 8 ayrı model çift sim kart telefonun teknik özelliklerinin standartlara uygun olmadığını tespit ettiklerini belirterek, “Kısa sürede adlarını ilan edeceğimiz bu ürünler iade edilebilecek ve toplatılacak” dedi
Hülya Aslantaş, SKAL Dünya Başkanı oldu 
90 ülkede, 22 bine yakın üyeye sahip bulunan ve dünya turizminin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan SKAL İnternational'ın Başkanlığına ilk kez bir Türk turizmci seçildi.
 
THY krize meydan okuyor
Türk Hava Yolları (THY) daha önce onaylanan "2009-2023 Filo Projeksiyonu" çerçevesinde uzun menzilli hatlar için 25 adet çift koridorlu, kısa ve orta menzilli hatlar için 50 adet tek koridorlu uçak almayı kararlaştırdı.

AB'den Rumlara fazla süt cezası
Avrupa Birliği (AB), Kıbrıs Rum kesimine, AB standartlarında öngörülenden 3 bin ton fazla süt üretince 1,644 milyon Avro para cezası verdi.

Kanada'dan Tully notası
Kanadalı Jeanette Tully, 'Kolsuz Baron' olarak bilinen Bülent Elaldı'nın oteline yapılan fuhuş baskınında sevgilisiyle gözaltına alındı. 'Polisten dayak yediğini ve 'hayat kadını' muamelesi gördüğünü öne süren Tully için Kanada Konsolosluğu “İspatlayamazsanız ilişkiler zarar görecek” uyarısı yaptı
Haydi bir daha
A Milli Takım, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında bu gece deplasmanda Estonya ile karşılaşacak.

Umutlanabiliriz
Herhalde bütün dillerde en çirkin sözcüklerden biridir 'işkence'; insanı bir 'hiç' olarak gören, onurunu ayaklar altına almayı doğal sayan bir anlayışın sonucudur...
Fehmi Koru yazdı...

2008'de işkenceden ölenler…
Şu ifadeyi dikkatle ve birlikte okuyalım:   "Kabul bölümünde jandarma arama için tüm elbiselerimizi çıkarmamızı istedi. Kabul etmeyince astsubay rütbeli kısa saçlı, renkli gözlü şahıs ahşap copla vücudumuza ve kafamıza 2-3 dakika vurdu… 
Ali Bayramoğlu yazdı...

Şahin'e teşekkür ve TBMM Başkanı'na üçüncü çağrı 
“TBMM Başkanı göreve” ya gelmeden önce, dün Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in ağzından duyduğumuz sözleri bir kere de ben hatırlatmak istiyorum.
Kürşat Bumin yazdı...

 

Aktütün, göz göre göre baskın yemiş
Aktütün Karakolu'nda 17 askerin şehit düştüğü hain baskının Genelkurmay tarafından bir ay öncesinden bilindiği iddia edildi.
Boğaziçi'ndeki yasakçı dekana öğrencilerden özgürlük dersi
Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Kadri Özçaldıran'dan sonra Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Baykal da başörtüsü yasağı uygulamaya başladı. Durumu, protesto eden öğrenciler, dekana özgürlük dersi verdi.
Amerika'nın umudu 'Karaoğlan'
4 Kasım'daki ABD seçimlerine çok az bir süre kaldı. Kamuoyu yoklamaları, şartlar ve rüzgâr, şu anda Obama'dan yana görünüyor. Sürprizlerin pek yaşanmadığı Amerika'da tatsız sürprizlerin çok etkili olduğunu bilmek lazım. 
Baykal: Irak'la iyi ilişkiler, yeni Aktütün'lere yol açar
CHP lideri Deniz Baykal, Türkiye'nin Irak hükümeti ve K. Irak yönetimiyle ilişkileri geliştirmek istediğini ancak terör konusundaki tutumun buna engel olduğunu söyledi.

EPDK, tek fiyata karşı kendi tarifesini açıklayacak
Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatlarının düşmesine karşılık, akaryakıt şirketlerinin fiyat indirimine gitmemesi ve aynı fiyatları açıklaması, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nu harekete geçirdi.

Kadıköy Belediyesi'ne 'yolsuzluk' suçlaması
Çankaya Belediyesi'ndeki rüşvet itirafının ardından Kadıköy de CHP'nin başını ağrıtacak. Sayıştay, Kadıköy Belediyesi'nde yaptığı incelemede bir dizi 'usulsüzlük ve hukuk dışılık' tespit etti.

Kürt sorunu neden çözülmüyor? 
Kürt sorunu neden çözülmüyor? Tabiatı gereği mi çözülemiyor, yoksa çözümü mümkün de birtakım arızi sebepler yüzünden mi çözülmeyen, belki de çözülmesi istenmeyen bir sorun halini alıyor? 
ALİ BULAÇ yazdı...

Taş kımıldıyor; iyi oluyor! 
Türkiye'de bu dönemde böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı Adalet Bakanı olarak büyük üzüntü duyuyorum. Devlet ve hükümetim adına yakınlarından özür diliyorum. 
A. TURAN ALKAN yazdı...
OHAL yok, koordinasyon var 
Terör zirvesi dün kaldığı yerden devam etti. En üst düzey isimlerin bir araya geldiği toplantı yine uzun sürdü. Geçen hafta 6 saat boyunca askerin istediği yasal talepler masaya yatırılmıştı.
MUSTAFA ÜNAL yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 07:17:08
Güncelleme :15 Ekim 2008 Çarşamba 08:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?