30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 15.11.2008

 

 

Cezaevlerinde 101 bin kişi var
Cezaevleri son 39 yılın en dolu günlerini yaşıyor. Adalet Bakanlığı rakamlarına göre, cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlülerin sayısı son yedi yılda yüzde yüz oranında arttı.
Bulduğunu yedi
Irak’ın başkenti Bağdat’a sürpriz bir veda ziyareti gerçekleştiren ABD Başkanı George W. Bush basın toplantısında büyük bir hakarete maruz kaldı.
Barda öldürüp kan izlerini yıkadılar
İstanbul’da bir haftada yaşanan bar cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Elmadağ’daki Code-S Bar’da çıkan kavgada iki kişi öldü, iki kişi yaralandı.
Domuz faciası
Şile yolunda gece yarısı Ercan Temel’in kullandığı otomobilin önüne domuz sürüsü çıktı. Bir domuza çarpıp karşı şeride geçen otomobile bir kamyon yandan çarptı.
ABD’de ’2 trilyon doları kimler aldı’ tartışması
ABD’li haber ajansı Bloomberg, yasal bilgi alma hakkını kullanarak, ABD Merkez Bankası’ndan, piyasalara verilen 2 trilyon dolarlık kaynağın kimler tarafından kullanıldığını açıklamasını istedi.
Kadıköy'de mutlu bir gün
Turkcell Süper Lig'in 15. haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Antalyaspor'u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe'nin gollerini 11. dakikada Güiza, 65. dakikada Lugano attı.

Anayasa’nın ’vatandaşlık tanımı’ unutuldu
DIŞİŞLERİ Bakanlığı’nın TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na gönderdiği raporun "hizmete özel" olarak tasnif edilmiş bölümünde, Türkiye’deki azınlıklar ile ilgili ayrıntılı bilgiler veriliyor.

Mehmet Y.Yılmaz yazdı...

 

Coca-Cola yönetim kurulu Muhtar Kent’e büyük güven duyuyor
KIZIM Sırma’nın ABD’de girmeyi planladığı üniversitenin sınavı için Atina’dayken bayramın son günü akşam saatlerinde Coca-Cola’daki dostlarımızdan biri aradı: "The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent, 2009 Nisan’ından itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna da oturacak."

Vahap Munyar yazdı...

 

Piyasalar yılbaşına kadar idare eder ama...
UZUN bayram tatili sonrası, piyasalarda yılbaşına kadar sürecek yeni bir döneme giriyoruz. Bu dönemin bir bölümü uluslar arası piyasalardaki Noel tatiline denk gelecek.

Erdal Sağlam yazdı...


 

Cezaevleri nüfusu 100 bin kişiyi aştı
Tutuklu ve hükümlü sayısı 1 Kasım itibariyle 101 bini geçti. Bu rakam 4 yıl önce 57 bin 930'du. Özellikle tutuklu sayısında yaşanan artış dikkati çekiyor..
Minik Melek ile annesinin büyük dramı
Hatay'da yaşayan 7 yaşındaki Melek Olgar, dünyada ender rastlanan ve sinir sistemindeki doğumsal bir hasar olan "Hallerman- Streiff'' ile boğuşuyor.
Alman Bakan en seksi erkeğin kucağında
Hollywood'un en seksi erkeği seçilen Hugh Jackman, Almanya Aile Bakanı Ursula von der Leyen'ı (31) kollarına alıp, stüdyoda gezdirdi.
Türkiye'de 1000 anarşist var
Yunanistan'da polisin bir genci öldürmesi üzerine anarşistlerin protesto eylemleriyle hayat durdu. Zaman zaman eylemler düzenleyen Türkiye'deki anarşistler konuştu: "Onların arkasında halk var. Bizde ise ölümler kanıksandı"..
Papa'nın günah dediği Diyanet'ten onay aldı
Papa 16'ncı Benedict tüp bebeği "mekruh," kök hücreyi "günah," doğum kontrol hapını "ahlaksızlık" olarak niteledi. Diyanet ise tüp bebek ve doğum kontrol yöntemlerine onay verdi; kök hücreye temkinli yaklaştı..
Rumların derdi GPS'deki 'Girne'
Kıbrıs Rum yönetimi yer belirleme sisteminde (GPS) bulunan Türkçe isimlerin kaldırılması için uluslararası makamlara başvurma kararı aldı. Rum hükümeti GPS cihazlarını toplatmak için seferber olurken Dışişleri de AB nezdinde harekete geçmeye hazırlanıyor
 

Son ilaç
Krizin patlak verdiği 2007 yazından bu yana binlerce yorum, yüzlerce rapor okuduk. Ama bu 1.5 yılda "Newsweek" dergisinin son sayısındaki kadar ürkütücü ve ürpertici bir yazıya rastlamadık.

ERDAL ŞAFAK yazdı...

Dünya değişmeye çalışırken biz eskisi gibi devam edebilir miyiz?
Çok partili demokrasiye geçiş, "Bizi idare edenler"in artık "Bize hizmet edenler" kategorisine geçmeleri anlamını da taşıyordu.
Neticede çok partili demokrasiye geçildikten sonraki seçimlerde hizmet edenler ya da hizmet edeceklerine inanılanlar, daha fazla oy almaya başladılar.

MEHMET BARLAS yazdı...

"Sinema değil" demiştim...
Böyledir, sinemadan anlamıyorsan, oturur Cem Yılmaz'ı tartışırsın: Çok mu güldük, az mı güldük? Çok para mı harcamışlar, az para mı harcamışlar?

ENGİN ARDIÇ yazdı...

 

O şimdi Baykalcı
CHP’nin AKP’nin alternatifi olma yolunda uyguladığı ‘açılım ve uzlaşma politikası’na sol siyasetin ‘kara kutusu’ Hüsamettin Özkan da dahil oldu
Kürtçe TV'ye Şivan gelsin
AKP’nin ‘Kürt açılımı’na Güneydoğulu vekillerden iddialı proje: Kürtlerin en sevdiği, yıllar önce Kürtçe şarkı söyledi diye yurtdışına kaçan Şivan Perver, TRT’nin Kürtçe kanalının açılışına gelsin!
 
Gül’le binlerce feet yükseklikte “Gesi Bağları”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Türkmenistan gezisi oldukça renkli geçti. Ama asıl renkli sahneler dönüş yolunda yaşandı:
Bush’a ayakkabılı saldırı
Başkan Bush, basın toplantısı için Başbakan Nuri el Maliki’yle kürsüye geldiği sırada öfkeli bir Iraklı gazetecinin ayakkabılı saldırısına uğradı.
Gelin’ hamama girdi, komşu mest oldu
Evlenip Yunanistan’a yerleşen Tuğçe Kazaz’ın ‘Al Jamal’ için hamamda verdiği pozlar Yunan ve İngiliz basınında geniş yer buldu. Tuğçe, “Sevdiğim adamı buldum, o benim için ilk ve son olacak. Yunanistan artık evim” dedi
Kasadan çocuk kurtarma
8 yaşındaki Cihat kasaya girdi, arkadaşları kapağını üzerine kapattı. İki saat süren ölüm maratonu itfaiyenin seri operasyonuyla mutlu sonla bitti

Cem, Boğaz’ı yürüyerek geçmeli!
Diyelim ki, Cem Yılmaz İstanbul Boğazı’nı bu havada tek seferde yüzerek geçti ve de yine yüzerek geri döndü. Ertesi gün gazetelerde haberi şöyle okursam hiç şaşmam: “Çok yazık! Cem Yılmaz Boğaz’ı yürüyerek geçemedi!..”
Ali Saydam yazdı...

Piyasalar açılış çanı çalmadan
Mesleklerini kafalarında taşıyan ve cümleler ile yatıp cümleler ile kalkan insanların en fazla hayata yabancılaştığı gün herhalde pazartesi olmalı.
Serdar Turgut...

Susmamak
Mehmet Şevket Eygi, bir kez daha, “onlar”a veryansın etti...
Şu cümleler yenilir yutulur laflar mı? (...)Gözlerinizin içine bakarak
sizi suçluyorum:
Serdar Akinan yazdı...

 

Üzeyir Garih'in katili Karadağ'ın askeri
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Garih'i öldüren Yener Yermez'in, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli albay Fikri Karadağ'ın emrinde askerlik yaptığı ortaya çıktı.
Yaban domuzu bir aileyi yok etti
Ablasını ziyaret sonrası eve dönen sürücü, yola fırlayan yaban domuzuna çarpmamak için direksiyon kırınca karşı şeritteki kamyona çarptı. Su kanalına uçan BMW'deki sürücü, eşi, kızı ve yeğeni öldü.
 
Mahkeme: Çalıntı kartta sorumlu banka!
ATM'ye takılan cihazla banka kartı çalınan ve hesabından 660 YTL çekilen emekli, Tüketici Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı
Yıkıntıyı son kez gördü
ABD Başkanı George Bush, dün sürpriz bir şekilde Irak'a veda ziyareti düzenledi. Bush, Talabani'den sonra bir araya geldiği Maliki ile Irak güvenlik anlaşmasını imzaladı
Hac dönüşü oğlunun şehit olduğunu öğrendi
Polis memuru oğullarının teröristler tarafından şehit edildiği haberini anne ve baba hac dönüşü aldı. Sokaklarındaki Türk bayraklarının kendileri için sanan anne baba acı haberi alınca soluğu oğullarının mezarı başında aldı.
Çalıntı anahtarla feci son
Annesiyle birlikte Kurban Bayramı için Bodrum'dan Kocaeli'nde yaşayan dayısına gelen Eyüp Can Savaşçı (12), kuzeni Atakan ile dayısının işlettiği internet kafeye, iddiaya göre, anahtarları habersiz alarak gitti.

Korku
Amiral Gemisi Hürriyet, bayram günlerinde "Tuncay Güney Dosyası"nı açtı. Aman ne dosya? Tolga Tanış'ın yazı dizisini "Toronto'daki Adamın Sırrı" diye anons ettiler!
Tamer Korkmaz yazdı...

Faşizm hülyası böyle bir şey olmalı
Bayramda hatırımı sormayı unutmuş bir dost, bu durumu telâfi için aradığını sanmışken, telefonu açar açmaz, “Seninki seni özlemiş” deyiverdi. Kim benimki? Ne özlemesi? Neden özlemiş?
Taha Kıvanç yazdı...

Borsa fırlar faiz çöker
Kabul edelim ki biz bu işi bilmiyoruz. Biz para işini beceremiyoruz. Para işinde yabancıların dediğini ve isteklerine yapmak zorunda kalıyoruz.
İbrahim Kahveci yazdı...

 

Ergenekon'da savunma sırası Veli Küçük'te
Ergenekon terör örgütünün kurucusu ve üst düzey yöneticisi suçlamasıyla yargılanan Veli Küçük, bugün hâkim karşısında kendini savunacak.
ABD Başkanı Bush'a Irak'ta ayakkabılı saldırı
ABD Başkanı George Bush, sürpriz veda ziyaretinde bulunduğu Irak'ta bir gazetecinin ayakkabı saldırısına uğradı
İstanbul Üniversitesi rektör seçimine kilitlendi
Türkiye'nin en eski üniversitesini seçim heyecanı sardı. Türk akademik hayatının 'amiral gemisi' olarak adlandırılan İstanbul Üniversitesi'nde yarın rektörlük seçimi yapılacak.
Çalışkan öğrenci liseyi 3 yılda bitirebilecek
Milli Eğitim Bakanlığı, 4 yıl olan lisenin 3 yılda bitirilmesinin yolunu açıyor. Lisenin ilk üç sınıfında üstün başarı gösteren ve notları 90'ı geçen öğrencilere 'bir yıl erken mezuniyet' imkânı getiriliyor
Tatil bitti dönüşler çileli oldu
Dokuz günlük bayram tatili dün sona erdi. Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşü de çileli oldu. Özellikle Yalova'da Topçular feribot iskelesinde ve Bolu Dağı bölgesinde trafik yoğunluğu yaşandı
'Oy karşılığı kömür' vaadini CHP yapmış
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nun fakirlere kömür yardımı yapması, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yeniden gündeme oturdu.
O pencereden bu şölen görünmez!
İnsana dair bir konuya tek pencereden bakmak, yanıltıcı sonuçlar doğuruyor. Çünkü gördüğünüz, doğru olsa bile gerçeğin tamamı değildir. Kendi gerçeğinize inanırsanız, onun doğru olduğuna kuşkunuz yoktur; lakin başka pencereden görünen gerçeklere de ihtiyaç vardır.
Ekrem Dumanlı yazdı...
Hattat fitnesi
Bir akrabam geçenlerde ev ziyaretine geldi; beraberinde bir hediye getirmişti. İtina ile kraft ambalaj kâğıdına sarılı hediyenin şeklinden çerçeveli bir resim olduğu hissolunuyordu. Paketi açtık; içinden eski yazılı bir levha çıktı. "Nedir bu, ne yazıyor" merakıyla okumaya çalıştım fakat başaramadım.
A.Turan Alkan yazdı...
Ergenekon'un üstü kapatılırsa krizi o zaman görün!
Türkiye küresel krizden önce, 2006'nın ortasından beri zaten büyüme ivmesini kaybetmişti. Bunun sebebi, cari açık ve direnen enflasyonu dizginlemek adına büyümeden fedakârlık yapılmasıydı.
İbrahim Öztürk yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 06:07:21
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 07:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?