19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

BUGÜNÜN BASIN ÖZETLERİ - 16.09.2008

 

Cinsel ilişkiye üniversite el koydu
Üniversite hocalarla öğrenciler arasında cinsel ilişki kurulmasını yasaklama kararı aldı. Karar yeni akademik yılda yürürlüğe girecek.
Kamyonların korna sesleriyle battı
Bandırma-Ambarlı seferini yapmak üzere önceki gece, 73 kamyon, 2 otomobil ve 27’si mürettebat olmak üzere 106 kişiyle Bandırma Limanı’ndan denize açılan "Hayat N" adlı Ro-Ro gemisi, 10 dakika içinde sulara gömüldü.
Marco’ya karşı Deniz Feneri
Başkomiser Alexander Böhm, Alman hükümeti ile Türk hükümeti arasındaki teması dile getirirken, Mahkeme heyeti Başkanı Hakim Jochen Müller ile arasında şöyle bir diyalog yaşandı:
2.4 milyon Euro’luk Bugatti’ye 7 Türk talip
Dünyanın en pahalı seri üretim spor otomobili olan Bugatti Veyron, Doğuş Otomotiv tarafından Türkiye’de 2.4 milyon Euro’ya satışa sunuldu.
Beyinden katil teşhisi
Hindistan’da eski nişanlısını öldürmekle suçlanan bir genç kadın, beyin tarama yöntemiyle beyin dalgaları incelendikten sonra cinayetten suçlu bulundu
Ruhsatlar yenilendi
Beykoz Belediyesi orman katliamı yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl yıkım kararı aldığı Acaristanbul’un yapı ruhsatlarını yeniledi.

Teyit mi tekzip mi?
BİZ kendisinden söz ettiğimiz insanların yanıt hakkına saygı duyarız. Ama saygı duyduğumuzu bilenlerin bunu kötüye kullanmalarına da izin vermeyiz.
Oktay EKŞİ yazdı...

Baykal keyfi... 
DÜN medyadaki o habere uzun uzun baktım; adeta müjdeler veriyorlardı televizyonlar-gazeteler hepimize:  "Baykal, Cumhurbaşkanı Gül ile samimi hava içinde..." "Gül-Baykal sıcaklığı..."
Bekir COŞKUN yazdı...

Vatandaş Aydın, bizim Ahmet
BAŞBAKAN Erdoğan’ın hafta sonu, kabak tadı veren konuşmalarını izlerken, önümde "Yeni Harman" Dergisi’nin son sayısı duruyordu.
Ertuğrul ÖZKÖK yazdı...


 

Dört doktora tutuklama!  
Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık ile rüşvet suçlarına karışan, aralarında kamu ve özel sektörde görevli sağlık personeli ile diğer kamu görevlilerin bulunduğu kişilere yönelik olarak Siirt Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 80 kişi, adliyeye sevk edildi
'Yolda düzelir' dedi,battı 
Bandırma limanında batan Hayat N gemisinde öldüren ihmaller art arda geldi. Geminin demir aldığı sırada yan yattığı ancak ‘sonra düzelir’ denilerek yoluna devam ettiği ortaya çıktı. Yolculara can yeleği yerine yağmurluk verildiği öne sürüldü
Abra’nın malı deniz! 
İngiltere’de yayın yapan The Sun Gazetesi, Chelsea’yi satın aldıktan sonra her transfer sezonuna damgasını vuran Rus milyarder Roman Abramovich’in imza attırdığı 10 fiyasko transferi derledi.
‘Oğlunu sünnet ettiren babaya yaralama davası 
Gurbetçi Ahmed Z. (45) ile 8 yaşındaki oğlu Fatih’le Türkiye’ye tatile geldi. Tatil sırasında Fatih sünnet oldu ve ikili Almanya’ya döndü. Fatih, Alman annesi Nancy M.’ye (27) yaşadıklarını anlattı.
Alman komiserin 'Fener' bombaları 
Almanya’daki Deniz Feneri e. V davasında, mahkeme başkanı ‘Kimse bana baskı yapmadı, Almanya’da saatler farklı işler’ dedi. Başkomiser Böhme ise, RTÜK Başkanı Akman’ı kuryelikle suçladı.
Türkiye mihenk taşı 
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, İspanyol mevkidaşı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi’nin yeni eğitim yılı açılış törenine katıldı.
 

Bir gazeteciyle siyasetçinin seks hayatı 
Ben bir gün o büyük hesaplaşmanın yaşanacağını düşünüyorum: Bugün basın günahları işleyenler o gün bedelini ödeyecekler, cehennemde yanma misali tasfiye edilecekler medyadan. İstiyorum ki o gün bir an önce gelsin, bu temizlenme hemen yaşansın.
Oray Eğin yazdı...

Gazeteci Erdoğan 
Milliyet gazetesi yayın yönetmeni Sedat Ergin dün ‘Sayın Başbakan başlıkları da mı siz atacaksınız’ başlıklı bir yazı yazdı. (Eğer bu başlığı da Başbakan attıysa o zaman ilk seçimde benim de oyum AKP’ye gidecek. Çünkü bu tür bir felsefi anlamsızlığı yaratabilen insanı severim).
Serdar Turgut yazdı...

Heyecan veren bir deney 
Bugün bir nükleer fizik deneyinden bahsedeceğiz ama gelecekte birçok ekonomik gelişmeye yol açacak bir deney bugün değineceğimiz olay.
Deniz Gökçe yazdı...

 

'Türkiye talep ettikçe desteğe devam' 
"Kerkük için endişeliyim" diyen ABD Genelkurmay Başkanı Mullen, PKK'ya karşı ABD'nin desteğinin talep edildiği sürece devam edeceğini söyledi..
Lehman Brothers battı... 
Dünya piyasaları, mortgage krizinin başlamasından sonraki en kötü haberi dün aldı. Kurtulma umudu kalmayan 158 yıllık Lehman Brothers iflasını açıkladı Uzmanlar iflas haberini; 'Tsunami' ve 'kusursuz fırtına' gibi ifadelerle yorumladı.
 
'El öpmeyi sevmem' dedi... 
"El öpmeyi sevmem. '3 kişinin elini öpün' derim. Babanızın, annenizin ve hocanızın" diyen Erdoğan, hocasının elini öptü..

1 kadrolu yerine 3 ücretli öğretmen 
Öğretmenlikte en alt statüdekiler ücretli öğretmenler. Okulların açık olduğu günlerde çalışıyor ve sigortaları yatırılıyor. "Mevsimlik işçi gibiyiz" diyorlar..

Dünyanın konuştuğu 'demir lady'ler 
ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, İsrail'de ise Başbakan olmasına kesin gözüyle bakılan kadın bakan Tzipi Livni rüzgârları esiyor. Jerusalem Post: Palin-Livni etkisi dünyayı sarsacak.....
'Babamdı, ama artık değil' 
Adana'da babası, annesini 32 bıçak darbesi ile öldüren 12 yaşındaki çocuk, mahkeme başkanının "Sanığı tanır mısın?" sorusunu böyle yanıtladı..

Deniz feneri, Koçbaşı, Yıldırım çarpması 
Şoför mahallinde (araç kendisinin bile olsa!) zaten "yolların ve yüklerin kölesi" olarak koşturan, bir de memleketin "trafik canavarı" olarak kutsanan "Ro-Ro kazazedeleri" için.
Umur Talu yazdı...

DTP ve demokratik sistem 
AK Parti kapatma davası sonuçlandı, bir başka partinin kapatma davası ise karara bağlanmak üzere.  Bu partinin adı Demokratik Toplum Partisi.  Bugün Anayasa Mahkemesi önünde sözlü savunma yapacak partinin akıbetiyle çok ilgilenen yok.
Ergün Babahan yazdı...

Taraftarlar ve tetikçiler, insana düşmandan çok zarar verebilir... 
Balkan Savaşı'nda Osmanlı'ya savaş açan ülkelerden biri olan minik Karadağ'ın (Montenegro) Kralı Nikola, Kumanova Muharebesi başlarken "Bütün toplar ateş" diye bağırarak ordusuna komut vermiş
Mehmet Barlas yazdı...

 

Diyet değil klimalar öldürmüş
Yakalandığı anoreksiya (yememe hastalığı) sonucunda hayatını kaybettiği öne sürülen Tefken Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Leyla Akçağlılar (50) son yolculuğuna uğurlandı.
Vergi borçları SMS'le Cep'te
Gelir İdaresi Başkanlığı, trafik cezası ve motorlu taşıt vergisi borcunun SMS'le takibine yönelik kısa mesaj bilgilendirme servisini devreye soktu.
 
'Çakal'lar Karadeniz'de
Amerika, Karadeniz'de 7 ülkenin katılımıyla 'Jackal Stone (Çakal Taş)' adı verilen tatbikatı başlattı. Savaş provası gibi tatbikata başta Ukrayna olmak üzere Rusya'ya karşı ABD'nin yanında yer alan ülkeler katılıyor

Fener'den Erdoğan'a para iddiası fos çıktı
Almanya'daki Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Başkomiser Böhm'in mahkemedeki ifadeleri Doğan gazetelerinin iddialarını çürüttü. Böhm, “Başbakan'a para aktarıldığını gösteren belge yok. Zahid Akman hakkındaki iddialar da Firdevsi Ermiş'in ifadesine dayalı” dedi.

Komünizm camileri yıktı Faik Hoca ibadete açtı
Arnavutluk'ta din dersi verdiği için komünist rejim tarafından hapse atılan Faik Hoca 26 yıl hapis yattıktan sonra müftü oldu. Faik Hoca görev süresince rejimin yıktığı 47 camiyi yeniden ibadete açtı.
Ramazan'ı en çok onlar seviyor
Nihat Hatipoğlu TV'de program başına 20 bin YTL, Zekeriya Beyaz üç bin YTL alıyor. Süleyman Ateş, Ömer Döngeloğlu ise para almadıklarını söylüyor

Aynı gemideyiz (CHP de, CHP medyası da)
Bazılarının nedense pek görmediği, ya da görmek istemediği gerçek şu: Türkiye demokrasi limanına palamarlarla bağlanmış bir gemi gibi artık; bu limanı terk etmesi mümkün değil.
Fehmi Koru  yazdı...

'Doğan Partisi' diye bir parti kuruldu da haberimiz mi yok? 
Ak Parti Başkanı ve Başbakan İstanbul'da daha kaç ilçe kongresine katılacak bilmiyorum. Benim kanaatim, Başbakan'ın arta kalan kongrelere katılmayıp bir an önce Ankara'ya dönmesi yönünde. Kürşat Bumin yazdı...

Sol tartışılabilecek bir durumda mı?
Türkiye'de siyaset denilince sıkça siyasi iktidar akla gelir… Oysa Türkiye'nin siyasi aktörler açısından ana sorununun muhalafet sorunu olduğunu düşünen pek çok kişi var…
Ali Bayramoğlu yazdı...

 

Belediyeden Acaristanbul'a yeni ruhsat
Beykoz Belediyesi'nin, Acaristanbul villalarına müstakil ruhsat verdiği ortaya çıktı. Belediyenin 5 ay önce 833 villa için ayrı ayrı ruhsat düzenlediği, ancak bunu kamuoyundan gizlediği anlaşıldı.
Erivan tarihî adıma hazırlanıyor: Ortak tarih komisyonu yolda
Türkiye-Ermenistan ilişkileri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erivan ziyaretiyle yeni döneme girerken, iki ülke arasında tarihî bir adım daha atılıyor.
Deniz faciasında ihmaller zinciri
Bandırma'dan İstanbul Ambarlı'ya giden Hayat N isimli geminin limandan ayrıldıktan 6 dakika sonra batması, kazada ihmaller zincirini gündeme getirdi.
Merkez Hakem Komitesi'nden kurs alan Beşiktaş, kart sorununu çözdü
Turkcell Süper Lig'de üç hafta geride kalırken futbolcuların gördükleri sarı ve kırmızı kartlardaki artış dikkatleri çekiyor.
Milli Savunma Bakanlığı, şüpheli çürük raporu için inceleme başlattı
Askerlik yapmamak için sahte çürük raporu aldığı ileri sürülen Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı (YARSAV) Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında inceleme başlatıldı.

'Avrupa, küresel güç olmak istiyorsa Türkiye'ye ihtiyacı var'
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Bahçeşehir Üniversitesi'nin açılışını yaptı.

İşte bu! 
Geçen hafta Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bir "istişare toplantısı" düzenledi. Görüşmeye gazeteciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından davet edilen kişiler katıldı.
EKREM DUMANLI  yazdı...

'Sol'un Ergenekon'dan çıkışı 
Fuat Keyman gibi sol politikaya emek harcayan birikimli entelektüellerden 10 Aralık Hareketi'nin saygın mensuplarına, oradan CHP'deki parti-içi muhalefete kadar, sola yeni bir soluk getirmeye çalışanların önünde dev gibi bir engel var. 
MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE yazdı...
Otoriter devletin toplumsal zemini 
'Yabancı' olana korku ve kuşkuyla bakan kültür hâlâ yaygın. Türkiye'yi yöneten devlet elitlerinin ve onların sivil uzantılarının yıllardır dile getirdikleri 'dört yanımız düşmanlarla çevrili' söylemi toplum tarafından önemli ölçüde 'içselleştirilmiş'. 
İHSAN DAĞI  yazdı...

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 07:06:14
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 07:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?